Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 31 oktober 2015

Postzegels wéér duurder

Vanaf januari volgend jaar worden de postzegels opnieuw duurder. Bron: NOS. Je gaat nu voor 1 postzegel 73 cent betalen. Dat is vergeleken bij 10 jaar geleden bijna dubbel zo duur, in 2006 betaalde je 39 cent en in 2011 betaalde je voor een postzegel nog 44 cent, binnenkort dus 73 per zegel met nummertje 1.
Ik heb al weer een aantal jaren geleden een flinke voorraad ingeslagen, voordat ze weer duurder werden en die gebruik ik nog steeds. Ik heb er nog 24 over. Deze zijn niet met een afbeelding van de koning er op, maar met milieuthema's.
Zo nu en dan gebruik ik er eentje, maar niet heel veel meer. Meestal gaan verjaardags-felicitaties via facebook, sms en sinds kort ook via de app, of ik ga gewoon op bezoek!
Alleen kaartjes bij geboorte en overlijden doe ik nog per post en nog niet via de digitale media.

Zouden de decemberzegels ook weer duurder worden? Ik vermoed van wel! Daar heb ik er ook nog wel wat van liggen, + een zootje ongeregeld: zegels van 2 en 3 cent om bij te plakken, een decemberzegel van 29 cent, een aantal zegels van 44 cent. Die laatsten zijn een leuke combi voor volgend jaar, dat is samen precies 73 cent.
Verzend jij nog post!

13 opmerkingen:

 1. Twee jaar geleden had ik een rol met 200 van die oranje zakelijke postzegels gekocht, deze werden op oudejaarsdag bezorgd.

  Zelf verstuur ik nog graag post, ik doe zelfs aan postcrossing. Alleen mensen die zelf nooit iets met de post versturen, feliciteer ik via Facebook of email.

  Bedankt voor de tip, misschien koop ik voor 1 januari weer een rol van 200 postzegels.

  Ik wil geen reclame maken, maar ik bestel ook weleens bij een website waar oudere postzegels goedkoper worden verkocht. Hoewel het nu niet meer zo veel verschilt, omdat zij nu ook verzendkosten rekenen.

  Prettig weekend.

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik verstuur bijna geen post meer. Verjaardagen gaan via de app. Met kerst wordt er 1 kaartje bij mijn moeder neergelegd voor alle broers en zussen en een aparte voor haar.
  Wel af en toe een rouwkaart of een kaartje als er een baby geboren is. Ik ontvang nog wel verjaarskaarten maar die worden op de dag zelf meegebracht door de visite al of niet met een donatie erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik iets verkoop via mp stuur ik het meestal op. Toen de postzegels nog 50 cent waren en het bekend werd dat ze duurder gingen worden heb ik een grote voorraad in huis gehaald. Ik heb nu nog 18 postzegels over.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De decemberzegel wordt 68 cent, dus zorgt er indirect voor dat wij postbezorgers in december nog minder werk hebben:-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijkt me,dat nog minder mensen brieven gaan versturen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Let op bij oude decemberzegels, alleen als er december opstaat zijn ze als decemberzegel te gebruiken. Zie mijn blogje op mijn weblog. Het is zo jammer dat de verzendkosten zo hoog worden bij het versturen van aan/verkopen via Marktplaats

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was/ben ergens helemaal gek op post versturen en ontvangen, en ben ook lid van postcrossing. Helaas heb ik al moeten stoppen met die hobby, voor mij wordt het onbetaalbaar op deze manier. Ik heb alleen nog een penvriendin over, en daar wil ik zo lang als het gaat mee doorgaan. Ik zal vast niet de enige 'vaste klant' zijn die ze bij postnl kwijt zijn geraakt door die wel erg rare prijsverhogingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. tegenwoordig doe ik alle kaarten via Greetz. Elke keer aan het begin van de nieuwe maand. Kan ik niemand vergeten. Dus ik had er geen idee van dat ze nu al weer zó duur waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het enige dat ik nog verstuur is post voor MP en dergelijke. Ik word boos van die prijsverhogingen. Dus ik stuur geen kaarten meer. Behalve via mijn werk dan, maar dat betaalt de werkgever ;) LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het erg jammer dat post versturen zo duur wordt. Voor mijzelf is het echt te duur geworden om kaartjes te versturen. Verstuur alleen nog een kaart bij geboorte of bij overlijden. Post verzenden en ontvangen vind ik nog steeds leuker dan digitale wensen krijgen, maar misschien ben ik wel ouderwets. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. de zegels worden duurder omdat er minder post verstuurd word met als gevolg dat er nog minder post verstuurd word en het maar een kwestie van tijd is eer er weer verhogingen zullen volgen . oorzaak en gevolg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, en als gevolg van die tariefsverhogingen daalt het postvolume en heb ik als postbezorger gisteren te horen gekregen dat mijn bezorgrooster per 1 jan. met 95 minuten wordt ingekort en ik naar rato minder uitbetaald zal worden. Post en personeelskosten zijn voor Post.nl verliesposten waar ze zo min mogelijk aan uit willen geven.

   Verwijderen
 12. Jammer dat de prijzen wéér omhoog gaan. Het is begrijpelijk, maar wel jammer. Ik verstuur nog wel regelmatig kaartjes bij bijzondere gelegenheden. Overige zaken gaan vaak via mail.

  BeantwoordenVerwijderen