Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 1 november 2015

Minder huizen onder water

Volgens dit bericht van de NOS heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd dat er 84.000 huizen minder onder water staan dan begin 2014. Dat is prachtig!
Waardoor komt dat? Volgens het CBS vooral doordat de huizenprijzen weer stijgen en huizen dus weer waard worden.
Waar ik wél van schrik, is dat in datzelfde bericht staat dat er nu nog 1,4 miljoen huizen nog steeds onder water staat. Dat is 32% van de koophuizen in Nederland.
In hetzelfde bericht: de Nederlandsche Bank hanteert andere cijfers en gaat op dit moment uit van bijna een miljoen woningen die onder water staan.

Hoe dan ook, het is fijn voor alle mensen die een huis hebben dat onder water staat, dat de huizenprijzen stijgen en de kansen op een restschuld kleiner worden!

2 opmerkingen:

  1. www.huizenzeepbel.nl

    Vr. Gr. kathy.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er zijn dus nog heel veel mensen die niet extra aflossen. Anders zou de hypotheeklast wel afnemen.

    BeantwoordenVerwijderen