Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 2 november 2015

Doe het zelf

Bij de bloemist zag ik een leuke herfstschaal, met mos, besjes, kleine kalebassen, klimop, boomschors en denappels.
Ik dacht: dat kan ik zelf ook. Ik heb meer dan genoeg mos in de tuin, er zijn de laatste tijd veel bomen geveld in het plantsoen, ik heb klimop en denappels. Ook heb ik nog nep-takjes met besjes en een grote schaal. Ik ging zelf aan de slag. Kost niets en het resultaat is dat ik een schaal heb waar ik heerlijk van kan genieten. Misschien zet ik er binnenkort ook nog wel een waxinelichtje in, voor nog meer sfeer.

6 opmerkingen:

  1. ja als je een klein beetje handig bent kun je zelf hele leuke stukjes maken, koop eigenlijk nooit geen kant en klare stukjes meer . straks weer leuke kerststukjes maken en als ze op mijn kantoorpand kerstbomen zetten, blijven er vast net als vorig jaar weer genoeg takken over voor mij om er een miniboompje van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Superleuk , mijn moeder doet het ook altijd.
    Als ze van mij of mijn zus een stukje krijgt bewaar ze altijd de houdbare dingen en dan maakt ze er met de kerst de allerleukste stukjes van.
    Helaas heb ik de groene vingers niet van mijn moeder geërfd :)

    BeantwoordenVerwijderen