Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 1 november 2015

Toch wel wat bijwerkingen van de griepprik

Meestal merk ik helemaal niets van de griepprik, maar dit jaar heb ik er wel wat van gemerkt, voornamelijke vermoeidheid en spierpijn.
Afgelopen vrijdag was ik zoals gewoonlijk weer aan het zwemmen, maar ik was op de helft van mijn zwemuurtje al héél erg moe, veel vermoeider dan anders. Ik heb het zwemmen nog een kwartiertje kunnen rekken, maar toen had ik weinig kracht meer over om op de fiets naar huis te fietsen. De dag daarna had ik al bij het opstaan veel spierpijn: met name mijn rug en benen deden flink pijn. Ik scharrelde moeizaam door het huis en kon nauwelijks rechtop staan. Ik had eigenlijk zullen zwemmen, maar ik kon het gisteren niet opbrengen.
Gelukkig ging het vandaag al weer een stuk beter met de spierpijn en ik ben wel weer gaan zwemmen. Ik kon het zwemmen met gemak een uur volhouden.
Is het een slecht teken om bijwerkingen te hebben? Ik denk het eerlijk gezegd niet, ik denk dat mijn immuunsysteem hard aan het werk is om antistoffen te maken tegen de griepvarianten waar ik tegen gevaccineerd ben. Tegenstanders van vaccinaties duiden deze bijwerkingen ongetwijfeld anders en zullen misschien zeggen dat mijn lichaam reageert op de gifstoffen die in mijn lichaam zitten. 

7 opmerkingen:

 1. Heel normaal deze reactie. Ik heb er zelf ieder jaar last van, het ene jaar wat erger dan het andere jaar. Maar je krijgt een verzwakt of dood virus ingespoten en daar moet je lichaam afweerstoffen tegen maken. Ik denk dat het ook afhankelijk is van de stam. Daarnaast heb ik gemerkt dat hij bij mij een groot verschil is op welke plek ik precies wordt gevaccineerd. In elk geval heb ik altijd een aantal dagen last van een grote warme rode pijnlijke plek. Een allergische reactie op het kippeneiwit waarop het is gekweekt, ondanks het feit dat ik anti-histaminica gebruik.
  Conclusie: je merkt dat je lichaam dus goed werkt! Het doet precies wat het moet doen, het maakt antilichamen aan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die pijnlijke plek had ik de eerste keer ook! Nu ik de spieren van mijn bovenarm flink beweeg en de vaccinatieplek masseer, heb ik daar geen last meer van. Ik vond het heel vervelend om zo'n pijnlijke arm te hebben waar ik niet meer op kon liggen!

   Verwijderen
  2. Daar had ik in het begin ook last van. Nu laat ik mij prikken in de arm waar ik niet op lig. Dat scheelt veel.

   Liefs Frederique

   Verwijderen
 2. Ik heb ook wel eens gehoord dat het goed is om na de griepprik even rustig aan te doen, misschien was het zwemmen net teveel. Ik heb geen klachten maar heb wel heel goed geslapen, dus toch wat extra vermoeid?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is met name voor hele jonge of oude mensen. Dit zorgt ervoor dat het lichaam de tijd krijgt om aan het middel te wennen. Kan dingen als misselijkheid voorkomen

   Verwijderen
 3. Gelukkig ben je nog sterk. Als zelfs de wetenschappers op tv. al vertellen dat de griepprik schade toebrengt...........en na een vraag van de journalist verteld; als we er mee op houden dan worden mensen ongerust. Dan gaan ze vragen stellen. Ja, ik geloof dat direct. De arts die de prik zet krijgt per prik minimaal 7 euro extra. En de farmaceuten lachen. Zuinigaan, al leg je een miljoen voor mijn voeten. Dat risico van alle draagstoffen wil ik niet voor mijn lijf. Sterkte en Gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je wat ik zo raar vind? Dat er steeds meer virussen ingezet worden om kanker te bestrijden. Zie http://www.trouw.nl/tr/nl/6700/Wetenschap/article/detail/4176552/2015/11/02/Anti-kankervirus-uit-experimentele-fase.dhtml
  En het Newcastle virus, daar hoor je ook steeds meer over in verband met kankertherapie. Evenals een bewerkt mazelenvirus, daar wordt in Duitsland al mee geëxperimenteerd.

  BeantwoordenVerwijderen