woensdag 16 december 2015

Bijna vakantie!

Heerlijk, ik hoef alleen donderdag nog te werken en dan heb ik 17 dagen vakantie!
Wat een luxe eigenlijk! 
Rust, uitslapen, lekker wat in huis bezig.
Daar ben ik zeker wel aan toe!

Op mijn werk hoor ik niet anders dat mensen vooral willen uitrusten. Misschien heeft het ook te maken met het feit dat het gebouw waar ik werk, tevens een bouwplaats is. Het gebouw zelf is U-vormig en het binnenplein wordt volgebouwd. Het is overdag vaak een vreselijke herrie en dan valt het niet mee om 8 uren per dag concentratie op te brengen. In de afgelopen dagen was het zo erg, dat ik bijna steeds hoofdpijn had. Weliswaar een lichte hoofdpijn, maar toch niet fijn. Ik heb sinds mijn 48e, toen ik definitief in de overgang kwam, nooit meer hoofdpijn.
Misschien kan ik in de eerste week van januari niet eens in mijn werkkamer omdat pal naast die werkkamer een enorme bouwkraan staat en wie weet schiet er iets door de ramen en dus ook vrijwel direct tegen mijn hoofd aan.
Gelukkig zit ik nu thuis even in een rustiger omgeving en als ik op 4 januari niet in mijn werkkamer kan, dan ga ik werken op de plek van een collega die een week langer op vakantie is. Haar werkplek loopt geen gevaar en aan die kant is ook minder lawaai.
Luchtfoto van het gebouw waarin ik werk. Ik heb de buitenmuren in rood aangegeven. Het witte deel was binnenplein en wordt nu volgebouwd. Ter hoogte van de blauwe stip is mijn werkkamer.

10 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Er zijn oordopjes uitgereikt. Zo nu en dan trek ik mijn hoortoestellen uit en doe ik de oordopjes in. Dan ben ik helemaal afgesloten van de buitenwereld. Tijdens overleggen en vergaderingen lukt dat gewoon niet. Als het me echt te veel wordt, dan zoek ik een bureau aan de buitenkant van het gebouw, maar dan ben ik vaak al over een grens gegaan.

   Verwijderen
  2. Niet best om zo te moeten werken.

   Verwijderen
  3. @Jannie: De nieuwbouw is in het begin van de zomer gestart en ik ben er niet blij mee. We zijn er nog niet, als de nieuwbouw klaar is, dan gaan ze binnen verbouwen.

   Verwijderen
 2. 17 dagen klinkt lekker warm! Het lijkt me zeker geen pretje om naast een soort bouwput te moeten werken.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig dat je schrijft over een warme vakantie! Het is in mijn werkkamer in de afgelopen dagen inderdaad koud! Gisterochtend was het 16,9 graden en later op de dag 17,5 graden. Een stuk kouder dan thuis. Ook afgelopen vrijdag en maandag was het uiterst fris. Er schijnt iets mis te zijn met de verwarming.

   Verwijderen
 3. Hier ook bijna vakantie, de eerste dit jaar... #eindelijk #rust Jij nog even doorbijten en dan genieten van je heerlijke vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou zeker die week de plek van de collega innemen. Hier ook nog morgen en overmorgen en dan hebben de kids vrij. Manlief heeft volgende week maandag woensdag en donderdag vrij. Dus toch samen wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heftig lijkt me dat, om daar geconcentreerd bezig te zijn. Ik kan me helemaal voorstellen dat je uitkijkt naar de vakantie! Geniet er straks van!
  Groetjes, Doortje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Zuinigaan,

  Hier hetzelfde, morgen nog een dagje werken en daarna heb ik tot vier januari ook kerstvakantie! Echt een luxe.

  En ik ga ongeveer hetzelfde doen: vooral lekker uitrusten en dingen thuis doen.

  Zelf zou ik ook de plek van die collega innemen.

  Fijne vakantie en geniet ervan!

  Pecunia.

  BeantwoordenVerwijderen