Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 26 december 2015

Reacties goedkeuren

trollen
Naar aanleiding van een nare, voor mij heel kwetsende anonieme reactie op mijn reactie van 14.03 uur vandaag, heb ik besloten alle reacties voorlopig eerst goed te keuren en dan pas te plaatsen.
De reactie van deze trol heb ik verwijderd.
Als iemand me wegzet als een profiteur die op haar luie reet zat, dan ben ik er wel even klaar mee!
Sorry!

21 opmerkingen:

 1. En gelijk heb je. Zulke figuren verpesten het allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat naar om te horen! En wat jammer dat iemand het op tweede kerstdag nodig vindt om je zo te kwetsen. Normaal reageer ik niet, maar ik lees trouw mee. Ik kan me absoluut niet vinden in de reactie van de trol en ik wil je toch even laten weten hoeveel bewondering ik voor je heb. Ik denk dat je een geweldig voorbeeld bent voor je dochters. Liefs, niet bloggende Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is makkelijk om over anderen te oordelen.
  Mensen realiseren zich niet en vaak zelfs niet binnen het eigen gezin hoe het één en ander werkt.
  Met een psychiatrische man heb je er eigenlijk een kind bij met een grote zorg waarvan het onbetrouwbare het lastigste is.
  Als je dan zelf kleine kinderen hebt kun je geen kant op, alleen maar hopen bidden dat alles goed gaat en zelf staande zien te houden om de ballen in de lucht houden.
  Ooit in een film het gezegde gehoord ( weet niet alleen meer welke woorden er precies gebruikt werden)." Wat je ziet is niet hoe het is ".
  Met andere woorden de buitenkant ziet er vaak anders uit dan hoe het daadwerkelijk binnen is.
  Het is harder WERKEN met een psychiatrische man 24 uur om je heen dan een betaalde baan waarbij je met 8 uur de deur kunt dichttrekken.
  Mensen die dit niet begrijpen hebben vaak niet zulke situaties mee gemaakt en hebben geluk dat hun leven ( mogelijk) van een leien dakje ging.
  Het is heel moeilijk om zo voor het gezin te zijn ( opofferen) en vervolgens te zorgen dat je de achterstand die je daarbij in de arbeidsmarkt hebt opgelopen weer ongedaan te maken.
  Het zal allemaal zeker niet van een leien dakje zijn gegaan en je zult w.s. de wanhoop soms nabij zijn geweest maar het is super hoe je dit te boven bent gekomen.
  Ik hoop dat mensen dat ook realiseren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelijk heb je. Mensen denken dat ze alles maar kunnen zeggen online. Het liefst anoniem.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een ding is zeker, je bent niet zoals die anonieme reactie suggereert.
  Ik heb altijd veel bewondering voor je gehad en nog. Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Naar dat mensen zo reageren. Je bent een flink, dapper mens. Prettige kerstvakantie nog gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Groot gelijk , het is vervelend en mening geven mag. Maar zo kwetsen ? En dat op iemands eigen blog,
  Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan me dat heel erg goed van je voorstellen. Ik reageer ook als een anonieme, maar wel met mijn naam. Ik reageer niet heel vaak, maar laatst werd ik ook even door anderen als een profiteur neergezet op basis van geen enkele persoonlijke gegevens. Ik vind het zo niet netjes van mensen dat ze zo snel hun oordeel klaar hebben liggen. En een afgunst wat er bij komt kijken.....is zo'n slechte eigenschap. Iemand die jouw blog leest, weet dat je geen profiteur bent en al helemaal niet op je luie reet zit!!

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daar hoef jij geen excuses voor aan te bieden zeg! Hoezo kerstgedachte van deze persoon? Ik vind het erg jammer dat dit is gebeurd en heb alle begrip voor je keuze.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel begrijpelijk, hoor. Ongelooflijk hoe sommige mensen denken te moeten oordelen. Uiteraard heeft iedereen recht op een mening. Maar waarom moedwillig kwetsen? Ik kende ook mensen die hun mond open hadden over mensen met een uitkering. Vieze profiteurs waren het. Allemaal. Want iedereen kan werken. Deden zij toch ook? Totdat zijzelf ziek werden en het dus niet meer konden. Toen werden ze ineens wonderbaarlijk genuanceerd over dit soort zaken... Dus trollen gewoon weren, who needs 'em?!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat vind ik heel vervelend voor je, zo'n opmerking. Ik heb niet meegekregen waar het om ging, maar van reacties onder de gordel zou ik ook van slag zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. die persoon had vast niets anders te doen ... zielige reactie hoor !
  getuigt ook van weinig fatsoen !

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Sorry zuinigaan, maar ik kan me voorstellen dat er een negatieve reactie op die reactie van jou komt. Je geeft aan dat je het wel prettig vond om in de bijstand te zitten en dat anderen voor je werken. Hmmmm, dat klinkt niet heel sociaal.
  Gelukkig ben je uiteindelijk weer wel in staat om een baan te gaan zoeken en ook te vinden. Ik ben er ook van overtuigd dat er werk te vinden is als je dat echt wil. Zelf heb ik na tien jaar weer snel een baan gevonden. Was gestopt met werken om voor de kinderen te kunnen zorgen. Bewust gaan leven van 1 salaris.
  Reacties op je blog, geef je als mogelijkheid. Vaak zijn die meelevend en positief. Soms ook minder positief. Dat mag toch ook?
  Je keurt de reacties toch altijd, voordat ze geplaatst worden?
  Gr Trudy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee ik keur de reacties niet voordat ze geplaatst worden, ik keur alleen de reacties die na 24 uur geplaatst worden. Vanavond wel, maar normaal gesproken niet.
   En prettig om in de bijstand te zitten? Mijn partner en ikzelf waren behoorlijk van slag door de dood van ons kindje in mei 1985. Ik had veel tijd voor rouwverwerking. In juli 1984 was ik afgestudeerd, maar werk zoeken was in een tijd van crisis en terwijl ik al snel zichtbaar zwanger was, niet eenvoudig. Ik weet zeker dat ik als zwangere gediscrimineerd ben. Als ik werk had gehad, dan had ik waarschijnlijk een hele tijd in de ziektewet gezeten. Als jij ook de ervaring had om een kind te verliezen tijdens een helse bevalling, dat ben ik heel benieuwd of jij zo sociaal was na die tijd.
   Ik deed overigens wel vrijwilligerswerk, dat heb ik al die jaren dat ik geen betaald werk had, gedaan. En natuurlijk was ik een goedkope psychiatrisch verpleegkundige voor 24 uur per dag en al snel moeder van een kind waarvan de vader regelmatig zo ziek was dat hij opgenomen moest worden.

   Verwijderen
  2. O sorry, ik dacht echt dat je alles keurt voor plaatsing, omdat het nooit meteen geplaatst wordt.
   Solliciteren als zwangere is inderdaad geen goede combinatie. Ik zou het geen discriminatie willen noemen, maar een werkgever kiest daar liever niet voor. Wat zou je als werkgever zelf doen? Ik zou ook een andere keuze maken als er kandidaten genoeg waren. Mijn huidige werkgever spreekt zich daar zelfs hardop over uit.
   Helaas hebben wij ook een kindje verloren. Ons tweede kindje. Niet bij de bevalling, wel 9 maanden daarna. Na een korte, heftige ziekte waren wij ons kindje kwijt. Ontzettend veel verdriet. Maar gelukkig veel steun van familie en vrienden. Ik ben toen erg sociaal geweest omdat ik juist de contacten heel belangrijk vond. Ik vond daar mijn steun in. In die tijd werkte ik niet, dus in de ziektewet hoefde/kon/ging ik niet. Maar ik denk niet dat ik daar lang ingezeten zou hebben. Ik wilde door. Maar ik denk dat iedereen zijn eigen manier van rouwverwerking heeft. Niets is fout daarin, volg je gevoel.
   Gr trudy

   Verwijderen
 14. Probeer deze reacties te negeren. Ik reageer nooit op zulke reacties op mijn eigen blog; ik weet zelf wel beter en het scheelt een hoop stress. En gaat het te ver voor jou; gewoon verwijderen. Het is jouw blog!

  Ik lees jouw blog met plezier en volgens mij met mij vele anderen. Ik hoop dat je het snel van je af kan zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beste zuinigaan, jij stelt je eerlijk en ook kwetsbaar op. De meeste mensen waarderen dat, en durven dan ook zelf hun kwetsbare kant te tonen. Voor anderen kan het ook bedreigend zijn, en proberen je dan juist op je kwetsbare plek te raken. Goed dat je jezelf hier tegen beschermt, wel jammer dat het nodig is. Toch hoop ik, dat je ondanks dit nare voorval, vooral heel veel liefde en warmte ontmoet op je blog. Kerst is bij uitstek het feest van het kwetsbare Kind; liefde is uiteindelijk altijd sterker dan haat en negativiteit. Ik wens je heel veel zachte kracht toe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik sluit mij volledig aan bij de prachtig verwoorde reactie van Irma.

   Verwijderen
  2. Helemaal eens met Irma. Mijn moeder zou zeggen trek het je niet aan vuil water stroomt je deur voorbij!
   Het zegt meer over degene die zo lelijk reageerde dan over jou. Ik lees je blogs altijd graa, vaak ben ik het met je eens en soms niet. Dat kan, dat is het juist het mooie van deze uitingsvorm. Iedereen mag een eigen verhaal en mening hebben en keuzes maken. Het zou fijn zijn als
   Iedereen elkaars mening en keuzes dan ook zou respecteren. Ik wordt daar wel eens moe van dat in blogs en reacties mensen toch vaak hun mening en keuze als waarheid opdringen. Dat hoeft toch niet? Een beetje vrede op aarde kan beginnen hier op deze plek, de reactiemogelijkheid in blogs...
   Hartelijke groeten, jessica

   Verwijderen