Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 17 januari 2016

Dromen van verre oorden: give away

Heerlijk vind ik dat: lui op de bank dromen van verre oorden. Ik kijk graag naar Floortje Dessing op haar reizen naar het einde van de wereld. Prachtige beelden over plekken op de wereld waar ik hoogstwaarschijnlijk nooit zal komen.
Zo heb ik in het afgelopen jaar prachtige bladen van Lonely Planet aangeschaft: om heerlijk te genieten van reizen die anderen maakten. Het zijn glossy bladen met mooie beschrijvingen en schitterende foto's over reizen in verre exotische landen, maar ook verrassende trips naar landen in Europa. Voor maar €7,95 maak je een reis naar magisch Lapland, Oman, wandel je in Nieuw Zeeland of in onherbergzaam Japan. Bij elke reis worden budget opties gegeven, maar ook duurdere en nóg weer duurdere. Ik denk er wel over een abonnement te nemen.

Binnenkort kan ik op mijn blog de 25.000 reactie verwachten.
Een jubileum! Wat mij nu wel leuk lijkt, is om de 4 tijdschriften die ik afgelopen jaar kocht, te verloten onder lezers. Ik heb ze zelf al uitvoerig gelezen en ik kan vast anderen er blij mee maken.

Lijkt het je leuk om zo'n blad te krijgen?
Dan is nu je kans!
Meld het in je reactie of mail mij.

Ik gooi alle namen van diegenen die reageerden en graag een nummer willen ontvangen in een grote pot en dan trek ik op het moment dat ik 25.000 reacties op mijn weblog heb (sinds september 2011, niet op dit bericht) 4 namen van winnaars en stuur ik de winnaars het gewonnen blad toe.

Nieuw Zeeland

Zwitserse alpen

Machu Picchu, Peru

Scandinavië


13 opmerkingen:

 1. Wat een leuk idee zuinigaan! Haha hier blijft het ook bij dromen over reizen. De camping in Bakkum afgelopen zomervakantie was precies ver genoeg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zulke reizen blijft het bij mij ook bij dromen , hoewel Scandinavië heb ik wel al met een bezoek vereert.
  Geweldig
  En ik hou van lezen dus wie weet mag ik verder dromen?
  Siny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee zeg! Deze bladen zijn erg mooi. Dat doet mij er aan denken om weer eens de fotoalbums van onze reizen naar Amerika en Canada er bij te pakken. Mooie herinneringen herbeleven...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuke actie van je!! Ik zou graag mee willen dingen naar de tijdschriften. Zelf heb ik het blad van voorjaar 2015 aangeschaft omdat Mallorca daar in staat en wij afgelopen zomer daar heen zijn geweest. Ik vind het fijne bladen om te lezen...en heerlijk wegdromen bij de mooiste plekjes....

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig, ik doe graag mee en weet al iemand aan wie ik het weer door kan geven. Fijne dag, groetjes, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou ook graag mee willen dingen! Ik ben dol op reizen en op lezen dus 'n ideale combinatie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb je vanavond toevallig naar Nederland 3 gekeken? De gevaarlijkste wegen van de wereld? Is nieuw en ik vond het wel leuk om naar te kijken. Dan gaan er iedere week 2 personen met elkaar in de auto door een bepaald land rijden, dit keer Etiopie! Erg leuk om te zien hoe dat land eruit ziet zeg....Is geen floortje natuurlijk, maar vind het wel de moeite waard.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me erg leuk, ding graag mee. Lees al heel lang met plezier je blogs!
  Gr. Lea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een leuke actie; ik loot heel erg graag mee
  groeten
  Femke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke actie, ik loot graag mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zuinigaan, ik doe graag mee. Wat ik nog het allermooiste programma ooit vond, was ""Pekingexpress"" Wedstrijd van Moskou naar Peking, daar kon je veel leren van het gewone leven. Op de Duitse TV ( NDR en WDR) kijken we vaak naar reisprogramma's bijv Mare Tv en Wunderschön maar Floortje slaan we ook nooit over. Dat programma met die enge wegen hebben we al een keer in de Engelse versie gezien, doodeng!.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke actie, ik wil graag meedoen.
  Groetjes Nic.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nieuw-Zeeland is al jaren een droom van me...Ik loot dus graag mee voor dat nummer!

  BeantwoordenVerwijderen