Heel jaar 2016 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het jaar van de peulvrucht. De reden is dat peulvruchten heel gezond zijn en nog goedkoop ook!
Dit keer een recept van Greet: Vegetarische goulashsoep
Opmerking van Greet: Het fijne van dit reept is dat ik alles meestal wel in huis heb.
Wortel is hier standaard aanwezig, net als aardappels.De rest komt uit
de voorraadkast.
Benodigdheden:
2 eetlepels kokosolie (of andere olie of vet)
1 grote ui (of 2 kleintjes), gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
3 wortels in plakjes
6 middelgrote aardappelen in blokjes
blik witte bonen in tomatensaus
1 blikje tomatenpuree
groentebouillonblokje
pittige paprikapoeder (ca. 1 eetlepel)
eventueel: 1 groene paprika in kleine stukjes
Bak, in een soeppan, de uien en de knoflook (en eventueel de paprika) in de kokosolie.
Bestrooi met pittige paprikapoeder en voeg onmiddellijk wat water toe, zodat alles helemaal bedekt is.
Voeg nu ook de tomatenpuree en nog een 1/2 liter water en bouillonblokje toe en ook de wortels en de aardappelen.
Laat het zachtjes pruttelen tot alles zacht wordt. Voeg ook het blik bonen toe
en laat alles warm worden. Breng op smaak met paprikapoeder en
bouillonpoeder.
De soep is het lekkerste als je het een paar uur te vroeg klaarmaakt
zodat het tijd heeft om te 'rijpen'. Een dag eerder klaarmaken is nog
beter.
Greet: Ik heb dit recept van een Hongaarse. Ik vond het zo bijzonder want bij Hongaarse goulash denk je aan recepten
met veel rundvlees en rode paprika, terwijl de werkelijkheid is, dat er
amper vlees is of dat men het niet betalen kan.
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
maandag 18 januari 2016
Koken met peulvruchten: vegetarische goulashsoep
Labels:
Recepten
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Bedankt voor het recept van Greet, ik ga het binnenkort eens maken.
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me heerlijk en voedzaam. Bedankt Greet en Zuiniaan!
BeantwoordenVerwijderenDit lijkt me heel lekker. Ik denk dat ik er gerookte paprikapoeder aan toe voeg. Ik hoop vandaag een recept te sturen van chili met cacao.
BeantwoordenVerwijderenwederom bedankt voor dit heerlijke recept vgr esther
BeantwoordenVerwijderenKlinkt lekker. Voor hoeveel personen is dit recept?
BeantwoordenVerwijderenMisschien dat ik het deze week maak. Aangezien mijn oudste drie avonden moet werken tussen 16:30 - 19 uur. Terwijl we normaal rond 17:30 uur eten.
Zo aan de hoeveelheden te zien, denk ik dat het voor 2 personen als maaltijdsoep bedoeld is. Het hangt er ook van af hoe groot het blik witte bonen is dat je gebruikt en de hoeveelheid wortelen. 3 fikse winterpenen wegen meer als 3 bospeentjes.
VerwijderenIk heb het net gemaakt en het is heerlijk :-) Word je lekker warm van.
BeantwoordenVerwijderenIk heb deels gerookte paprikapoeder en deels gewone gebruikt en versgemalen peper toegevoegd. De groene paprika had ik even niet en zonder is het ook prima.
Dit klinkt echt heerlijk :D Misschien straks even langs de winkels voor wortels, de rest heb ik in huis geloof ik :D
BeantwoordenVerwijderenDat lijkt me erg lekker! Ik sla het recept even op, want deze week eten we al erwtensoep ;)
BeantwoordenVerwijderenMijn pannetje staat alweer te pruttelen voor vanavond hoor ;) Dit is een blijvertje :D
BeantwoordenVerwijderenHi Zuinigaan, ik heb dit recept gister ook weer gemaakt, dit keer in de slowcooker. Daar is het recept ook erg geschikt voor. Nogmaals heel erg bedankt voor het plaatsen
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk recept en inderdaad prima voor de slowcooker.
BeantwoordenVerwijderen