Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 26 februari 2016

Meer salaris!

Er is een nieuw CAO akkoord. Het is een principe akkoord en mijn ervaring is dat de CAO dan wel door gaat. Het is een verheugend bericht:
Ik krijg er al wéér geld bij!
Vier jaar lang heb ik er geen cent bij gekregen en stond ik op de nullijn en toen, vanaf december 2014 twee procent, daarna in december 2015 één procent en nu ineens krijg ik in april een riante 3,65% er bij! En er komt nog meer! We krijgen er ook geld bij! Ook in april een bedrag van €250,- en in november nog een keer €500,- ! Dat is niet mis. Even voor de duidelijkheid die bedragen zijn bruto en op fulltime basis, parttimers zoals ik krijgen naar rato. Dat betekent dat ik in totaal 450 bruto krijg. Niet slecht!

PS   omdat een trol vindt dat ik een oplichter ben omdat ik 23 jaar geleden van mijn spaargeld een begrafenispolis, uit te keren bij mijn dood, heb gekocht voor omgerekend €1818 euro en vervolgens ruim een jaar later een erfenis heb aanvaard die binnen de vermogensnormen van de bijstand viel, ga ik alle reacties modereren. Daardoor kan het even duren voordat je reactie hier verschijnt. Mijn excuus!

Overigens was ik niet diegene die erfde en de polis kocht, dat was mijn psychiatrische partner, waarmee ik destijds een economische eenheid vormde.

Update 13.47 uur: ik heb bedoelde opmerking van gisteravond herplaatst en het modereren weer verwijderd.

30 opmerkingen:

 1. Dat ziet er goed uit. Ook onze CAO kwam een paar maanden geleden tot stand en zorgde ook voor een geringe salarisstijging (1% per jaar voor 2015, 2016 en ook 2017). En ook wij krijgen eenmalig een uitkering van bruto 500 euro of zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super hoor zo'n verhoging en brutobedrag! Geniet er maar van zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Wij hebben geen cao, en de salarissen zijn al 5 jaar bevroren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Lekker!
   Maar na 4 jaar niks mag dat ook wel eens toch?

   Verwijderen
  2. o ik heb weer eens onder de verkeerde beantwoord....
   snap het nog steeds niet :)
   Sorry Nicole
   Beschouw dat lekker maar als een compliment dan ;)

   Verwijderen
 5. Ik werk ook in het onderwijs, het was ook wel nodig dat dit eens gebeurde. Zo lang op de nullijn gezeten terwijl de werkdruk steeds maar hoger en hoger wordt. Dus ik ben er ook erg blij mee, zeker gezien het feit dat van mijn man in mei de ww-uitkering is afgelopen, 55+ en erg moeilijk om weer aan de bak te komen. Dan is toch elke euro meegenomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben vooral benieuwd wat je er mee gaat doen? Spaar je het als onderdeel van je inkomen of zie het als extraatje voor een vakantie of zo?? Nog een keer naar een concert?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een bestemming? Dat weet ik nog niet! Het is nog maar net bekend, dat hogere salaris. Ik wil weer een keer naar de Canarische eilanden, dat geld komt dan zeker van pas!

   Verwijderen
 7. Dat is een forse stijging, zij het dat als je alle jaren ervoor meerekent waarin geen stijging heeft plaatsgevonden het aardig uit middelt. Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En voor wat betreft de 'trol', ik vraag me af waarom je de opmerkingen niet gewoon laat staan. De grote meerderheid van de lezers kent je intussen toch wel? En meningsverschillen moeten toch ook kunnen. Ik weet niet hoe lelijk de tekst was hoor! Ik vroeg het me gewoon af.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was een beetje in een opwelling dat ik de reactie verwijderde. Misschien moet ik deze reacties ook gewoon maar toelaten, ik weet het niet.

   Verwijderen
  2. Die opmerking haal ik uit de digitale prullenmand en plaats ik alsnog bij mijn berichten van gisteravond. Zo heftig was het nou ook weer niet.

   Verwijderen
 9. Zuinigaan, ik snap ook niet dat je dat zo nodig moest 'opbiechten', er zijn nog steeds zaken in het leven die privé zijn en dit vond ik typisch zo iets. Van teveel openheid kan ook misbruik gemaakt worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wilde aangeven dat de grens tussen fraude en wat je als fraude beleeft verschillend kan zijn. Ik heb geen spijt van de discussie.

   Verwijderen
  2. Draai, draai, draai! Nu krijg je ineens 1818 euro als je overlijdt? Terwijl je die koopsompolis had gekocht voor het maximale spaarbedrag wat je mocht hebben in de Bijstand?
   De koopsompolis, die jij hebt gekocht keert gewoon binnenkort uit. En das veel meer dan 1818 euro en dat weet je heel goed.
   Hee, je bent toch ambtenaar? Dan dien je van onbesproken gedrag te zijn.
   Je gekonkel hier op je blog spreekt boekdelen. Eerst koop jij die koopsom, dan je man. Dan haal je berichten weg, dan zet je ze weer terug. Je hebt de boel genaaid en dat weet je heel goed. Jij hebt de Sociale Dienst voor heel veel geld opgelicht. We zien wel hoe het afloopt, brave ambtenaar!
   Gut, gut, gut, wat had jij het zwaar in de Bijstand!

   Verwijderen
  3. Hé daar ben je weer! Nog niet genoeg gescholden blijkbaar.

   Hoe kom je er toch bij dat mijn partner en ik het voor bijstand maximale vermogen hadden toen we die overlijdensverzekering als koopsompolis kochten. Waarom zouden we dat hebben? Omdat het leven in de bijstand zo riant was? Kom nou toch!

   Jouw gescheld dat ik een oplichter zou zijn beviel me niet, later dacht ik: ach wat maakt het ook uit en plaatste jouw reactie weer terug.

   Ik mag hopen dat het nog even duurt voordat deze polissen uitkeren. Het zou betekenen dat ik overleden ben.

   Jouw veronderstellingen over mijn gedrag kloppen niet. En daar wil ik het bij laten.

   Verwijderen
 10. Hey alles ok ginder in Groningen?
  Ik hoorde deze ochtend op de radio, dat er een aardbeving was in Groningen.
  Ik moest gelijk aan je denken en hoop dat alles ok is.
  Groetjes uit België
  Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er niets van gemerkt deze keer. Te ver hier vandaan waarschijnlijk.

   Verwijderen
 11. Altijd fijn zo'n loonsverhoging. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Misschien toch nog even doorwerken? Ik merk dat ik als pensionado toch wel wat sneu ben dat we alleen maar gelijk blijven of zelfs achteruitgaan. En dat terwijl de belasting ons ook behoorlijk te grazen neemt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is het vervelende met pensioenen, je krijgt er niets meer bij. Maar op zich heb je een aardig pensioen toch?

   Verwijderen
 13. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het is wel een aardig pensioen, maar om hetzelfde te blijven doen heb ik meer geld nodig( inflatie) en dat krijg ik niet. Ook is de belastingdruk voor ons hoger geworden. Dus doen wij toch wel wat zuinig aan ( hé, waar ken ik dat woord van?) Mijn vader kreeg indertijd wel verhoging van zijn pensioen, hij kreeg inflatiecorrectie en kreeg er ook wat bij als de lonen in zijn branche omhoog gingen. We praten nu over de periode 1974--1994

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat fijn voor je, geniet er maar lekker van

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lekker zo'n loonsverhoging. Geniet ervan.

  Zou het een trol geweest zijn? Die komen toch steeds terug met de bedoeling ruzie te veroorzaken?
  De toon was niet aangenaam, dat klopt iig wel......

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik werd er ook van beschuldigd dat ik alleen op ruzie uitwas en dat ik een oproerkraaier ben.

  Nou ik kan je verzekeren dat dat niet het geval is, ik kan alleen slecht tegen onrecht vandaar mijn felle reacties (en mening).

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk toch zo'n verhoging. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dat zijn leuke berichten.
  Ik bedoel die over je 'bakken met geld' die komen, niet dat stukje over iemand die door gezeik een blogger/blogpost onderuit wil halen.

  BeantwoordenVerwijderen