Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 5 februari 2016

Overstap zorgverzekering: mijn ervaringen

In november heb ik voor het eerst de overstap gemaakt naar een andere zorgverzekeraar. Nog nooit eerder had ik die stap gemaakt.
Een duizelingwekkende overstap?
Een beetje eng vond ik het wel, net als bij de eerste overstap naar een andere energieleverancier of naar een andere internetprovider (+ tv en bellen).
Ik wist niet wat ik kon verwachten.
Wat zou ik allemaal tegenkomen in dit avontuur?
Nou, niet zo veel.
Ik ontving een mailtje van de nieuwe zorgverzekeraar dat ze de opzegging gingen regelen met de oude verzekering.
Diegenen waar ik zorg afneem, kregen mijn gewijzigde gegevens vanzelf digitaal binnen, daar hoefde ik helemaal niets voor te doen. Dat gaat via mijn BSN nummer.
Soms is het wel handig om een nummer te zijn te hebben.
Tot nog toe is het helemaal niet spectaculair, die overstap!

Mocht jij nog nooit de stap gemaakt hebben: ik houd je op de hoogte van mijn ervaringen. Dan kun je eind dit jaar zelf overwegen om over te stappen.
Gek eigenlijk dat je niet in de loop van het jaar over kunt stappen. Als je tot de conclusie komt dat je huidige zorgverzekering niet de juiste verzekering is, dan moet je lang wachten tot je over kunt stappen naar iets dat beter bij jouw situatie past.

9 opmerkingen:

 1. Bij mij ging het overstappen ook probleemloos tot mijn verrassing. Het was echt zo gepiept en ik hoefde zelf niets te doen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij zijn ook voor het eerst overgestapt, terwijl ik met andere dingen regelmatig overstap, bleven we hier zitten. Maar bij ons ging het ook probleemloos, en het scheelt ook nog eens veel geld per maand, dus ik ben er blij mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn dit jaar ook voor het eerst overgestapt. Ik vond het een hele uitzoekerij en eerlijk gezegd vind ik het nog steeds spannend. Heb ik niks over het hoofd gezien? Krijg ik wel hetzelfde vergoed als bij de vorige verzekeraar? Ik denk het wel, maar toch....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben al verscheidene keren overgestapt. Een fluitje van een cent. Je moet alleen controleren of ze wel contracten bij de ziekenhuizen in de buurt hebben. Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wacht op de directeur van Buurtzorg. Ik hoop dat hij het red om in 2017 de zorgverzekering rond te hebben. Een soort van ziekenfonds van jaren geleden. Het zal een totale revolutie teweeg brengen!! Laten we met z'n duimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik stap regelmatig over. Wel check ik het aantal zorgaanbieders in de regio. Fluitje van een cent.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik stap regelmatig over. Wel check ik het aantal zorgaanbieders in de regio. Fluitje van een cent.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb in december voor het eerst mijn eigen zorgverzekering genomen. Ik ben zeer benieuwd hoe het overstappen gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij zijn ook allebei overgestapt. Ging prima, zorgpas duurde wat langer maar ach. De oude zorgverzekering had al afgeschreven voor Januari maar dat werd ook netjes teruggeboekt. Prima dus, en t scheelt weer geld!

  BeantwoordenVerwijderen