donderdag 26 mei 2016

Gratis geld!

Helaas niet voor jou of voor mij, maar voor oplichters!
Deze oplichters sturen particulieren nep-facturen voor niet geleverde diensten of goederen.
Ongeveer 10% van de mensen is te goeder trouw en betaalt gewoon de gepresenteerde rekening, meestal tussen 150 en 200 euro.
Volgens de Fraudehelpdesk gaat het om een totale schade van een kwart miljoen euro.
Mijn tip: trap er niet in en betaal nooit zonder eerst gecheckt te hebben of de acceptgiro terecht is gestuurd, want je bent je geld kwijt!
Je hebt namelijk zelf betaald, of per internet of per post.

Geef je geld niet weg aan oplichters!
Bron: nu.nl en bnr.nl

5 opmerkingen:

  1. Ja het is momenteel schering en inslag met deze fraude mails. Wij op werk worden er ook constant mee geconfronteerd. Advies bij twijfel raadpleeg de organisatie waar het 'zogenaamd' vandaan komt. Banken zoals SNS, ING, ABN hebben een eigen phishing waarschuw pagina waar ze de meest up to date mails laten zien die je niet met vertrouwen. Ook KPN wordt misbruikt. Dus bij twijfel google eerst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij ons op het werk ontvangen we facturen van KPN van rond de 1500 euro. En ook van bijv. de ABN waar we helemaal geen rekening hebben lopen.
    Goed dat je mensen via je blog er nog weer eens aan herinnert!
    Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier een nepperd van Ziggo. Het was maar 58,50 en mijn man vroeg of ik het even over wilde maken. Terwijl ik wist dat het gewoon niet kon toch gekeken op de bankrekening. Was uiteraard afgeschreven. Het leek echt heel echt. Ze zijn zo slecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo kreeg ik een paar dagen geleden een mail van het Justieel Incassobureau. Of ik maar even snel een verkeersboete voor een overtreding met de auto wilde betalen. Laat ik nu geen auto hebben....

    N.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb de app van opgelicht. Werkelijk heel de dag berichtjes met waarschuwingen van nieuwe oplichtingsmanieren. Soms een beetje teveel, waardoor je het alsnog niet allemaal meer leest. Toch belangrijk. Ook bijv als er in jouw regio aan-de-deur-oplichting plaatsvindt.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.