Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 23 mei 2016

Meer uitgeven voor levensmiddelen

Mijn budget was de laatste jaren steeds 30 euro per week, maar ik ga dit bedrag verhogen naar 35 euro. Dit doe ik vooral omdat het kan. Mijn inkomen is hoog genoeg, mijn woonlasten zijn laag, wat let mij? Aan die 260 euro per jaar nu zal het niet liggen als ik over 20 of 30 jaar geld tekort kom, dat ligt hoogstwaarschijnlijk aan andere dingen.
Mijn boodschappen in de afgelopen week:
Ik heb nu veel duurdere oploskoffie gekocht. Ik vond de goedkoopste oploskoffie van de AH , Grandos Express (€1,49 per 200 gram),  niet erg lekker, die koop ik niet weer.

Week 20 van 16-23 mei '16
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
FRUIT/NOTEN
noten Lidl 2,99
vijgen, gedroogd Lidl 1,99
sinaasappels, 2 kg Lidl 1,99
mandarijnen, 1 kg Aldi 1,49
ONTBIJT EN LUNCH
belegen kaas* AH 2,01
jam AH 1,93
roomkaas Lidl 0,49
smeerkaas 20+ Lidl 0,75
pindakaas met noot Lidl 1,69
brie Aldi 0,89
melk AH 1,09
stokbrood, afbak AH 0,49
oploskoffie, 100 gram Aldi 2,39
WARME MAALTIJD
3 komkommers* AH 0,99
krielaardappelen* AH 0,99
knoflook, vers AH 0,62
diepvriesgroenten* AH 0,99
sla Lidl 0,99
trostomaten Lidl 0,89
gedroogde tomaten in olie Lidl 1,29
crème fraîche Aldi 0,39
smack*, 2x XXL AH 1,98
schnitzels* AH 0,99
sojasaus Lidl 0,99
Griekse yoghurt, 1 liter Aldi 1,49
dessert, 9 x * AH 2,97
LEKKERS/diversen/tussendoor
sap* AH 0,99
TOTAAL week 20, mei  '16 36,75

In de afgelopen week heb ik me nogal laten verleiden door een aantal 99 cent aanbiedingen bij de AH, zoals de komkommers, de aardappeltjes, de smack, en de kleine bekertjes met toetjes.
-----------------------------------------------------------------------------------
In week 19 heb ik het vrij rustig aan gedaan met de uitgaven. Wel luxe broodjes gekocht en een luxe toetje. Die skyr vind ik trouwens helemaal niet lekker, het zou ondanks 0% vet toch romig moeten smaken. Ik vond het wrang en zuur en voor de normale prijs veel te duur: €1,69 per halve liter. Die neem ik niet weer mee!

Week 19 van 9-16 mei '16
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
FRUIT/NOTEN
bananen AH 0,99
ONTBIJT EN LUNCH
melk, 2x 2 liter AH 2,18
halvarine Jumbo 0,82
brood van gisteren bakker 1,00
4 meergranenbollen* AH 1,50
4 kaiserbroodjes met sesam Jumbo 1,00
roomkaas AH 0,65
zuivelspread AH 0,49
cottage cheese AH 0,89
kaas AH 2,86
WARME MAALTIJD
kokosmelk, 4 blikjes* AH 2,48
gezeefde tomaten, 2 pakken AH 0,92
rozemarijn, plant AH 1,49
tarwemeel AH 0,39
radijs, 4 bossen* AH 2,00
puntpaprika's* AH 1,00
bospeen* AH 1,00
kippenhartjes AH 1,14
Skyr, 2 bekers* AH 2,00
LEKKERS/diversen/tussendoor
limonadesiroop zonder suiker, 2 flessen jumbo 3,50
minicrackers, 2 pakken* AH 1,93
TOTAAL week 19, mei  '16 30,23


13 opmerkingen:

 1. Ik heb de skyr een aantal weken geleden ook een keer gekocht na een aantal enthousiaste aanbevelingen uit mijn omgeving. Ik vond het ook zo niet lekker! Nooit meer. Geef mij maar een emmer Griekse yoghurt of een beker roeryoghurt. Groet Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij vinden de Skyr wel heel romig smaken. Vooral die met honing vinden we lekker. Uiteraard is gewone Griekse yoghurt nog romiger, maar die is erg vet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zie je maar weer. Ik vond dezelfde variant met honing gewoon niet lekker! Niet romig, maar wrang. Mijn mond trok er van samen.

   Verwijderen
 3. Oploskoffie, ik koop ook meestal de dure variant.Er zit behoorlijk smaakverschil in de merken. Die van Lidl vind ik ook wel te doen.
  Ik gebruik oploskoffie vooral bij weekendjes wandelen en kamperen, en omdat ik mezelf dan verwen, neem ik tegenwoordig zakjes oploskoffie met melk en suiker mee. Die zijn lekker én duur, koop ik alleen in de aanbieding. Maar juist bij kamperen waardeer ik lekkere koffie enorm.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk, door fietskampeervakanties ben ik ooit met oploskoffie begonnen. Zo heerlijk om voor je tentje en lekker warm kopje koffie te drinken!

   Verwijderen
  2. Op mijn werk vertrok een grote organisatie uit ons kantoorpand. Zij hadden een koffiemachine met oploskoffie in huur. Ze lieten de machine en een doos vol zakken oploskoffie achter. De verhuurder kwam de machine halen, maar nam de zakken koffie niet mee. Ik maak nu op mijn werk en thuis al meer dan een jaar koffie uit deze zakken. Zonder dat het me een cent kost. Als ik dit niet gedaan had, was het weggegooid. Dat wilde ik ook niet.

   Verwijderen
 4. Ik vond die Skyr (gratis geprobeerd met Scoupy) wel heel romig, maar niet echt lekker. Ik zou het zeker niet zelf kopen, moet ik eerlijk zeggen. Daar vind ik het gewoon te duur voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelijk heb je! Wij nemen de laatste tijd meer luxe dingen mee... Vooral lekker fruit, daar zijn de kinderen gek op en daar heb ik graag wat extra geld voor over :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van Grandos oploskoffie moet je inderdaad redelijk veel in een kopje doen, wil je koffie proeven, dus het is eigenlijk niet eens zo goedkoop.
  Ik zie dat je oploskoffie van Aldi gebruikt, bevalt die beter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet je het antwoord schuldig blijven. De koffie van de Aldi heb ik gisteren gekocht en nog niet in gebruik genomen.

   Verwijderen
 7. Zet je nooit gewone filterkoffie? Zo lekker. Ik zet de koffie redelijk sterk en dan half melk,half koffie. Lekkerder dan een latte uit een restaurant. Op de camping haal ik melk van de boer naast ons. Dan is het helemaal super. Voor de koffie gebruik ik bonen van de Lidl , half espresso / half crème . Een koffiemolen van 10 euro maalt ze. Aan koffie betaal ik dan ongeveer 5 ct per mok. De melk moet er dan nog bij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gelijk heb je, koffie moet een genietmoment zijn (zei een theedrinkster)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kunt het je veroorloven dus waarom ook niet. Zo ben ik ook steeds nieuwe merken/merkloos aan het proberen waar voor mij de grens ligt. Zo koop ik als ik soep koop, het van h.onig. Die vinden wij het lekkerst en zo heel vaak maak ik geen soep, dus klaar. Net als chips. Ik koop voor in het weekend alleen chips en dan mag het best merk zijn. Geen problemen mee zolang het betaald kan worden van het budget.

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen