Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 22 mei 2016

Nieuwe batterijen

Toen ik een tijdje geleden bij de audicien was, constateerde men daar dat ik te goedkope batterijen gebruikte voor linker mijn hoortoestel. De batterijen die ik had, waren nèt ietsje te plat en daarom maakte de batterij niet goed contact. Raar hoor! Ik heb in december 2 hoortoestellen aangeschaft van hetzelfde soort en dan gaat gebruik van plattere batterijen en in het ene hoorapparaat prima, en in het andere niet!
Ik merkte begin mei ook, dat hoe warmer het is, hoe slechter het contact. Het lijkt wel of de behuizing van het hoortoestel dan uitzet en de batterij nog slechter contact maakt.
Nu heb ik duurdere batterijen aangeschaft, speciaal voor links. Die batterijen kosten 36,5 cent per stuk, de goedkopere batterijen die in het rechter toestel prima functioneren kosten 23,8 cent per stuk.
Gelukkig heb ik nu geen last meer van een hoortoestel dat uitvalt.

Natuurlijk valt er prima te leven met batterijen die per stuk 12,7 cent duurder zijn. Dat kost per hoortoestel maar €6,60 per jaar meer.
Toch blijf ik het heel raar vinden dat die hoortoestellen van het zelfde merk en van het zelfde type, die per stuk €1.750,00 hebben gekost, van elkaar verschillen.

2 opmerkingen:

 1. Ik ook Zuinigaan. Zou je er mee akkoord gaan als het iets anders zou zijn dan gehoorapparaten? Het lijkt me aannemelijker dat er een productiefout in het apparaat voor links zit. Ik zou daar dus de leverancier op aanspreken. Eventueel met behulp van je zorgverzekeraar. Als je 2 identieke apparaten koopt, is het niet logisch dat er niet dezelfde batterijen in kunnen om ze te laten functioneren. De beroerdigheid is dat je die dingen zo hard nodig hebt en jezelf dan sust met de relatief lage extra kosten. Ik zou als ik jou was toch nog een keer terug gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens de audicien zijn de goedkope batterijen niet goed geproduceerd en zijn ze te plat. Ik zou volgens hen eigenlijk ook in mijn rechter toestel duurdere batterijen moeten gebruiken, maar ik heb rechts helemaal geen klachten. De batterijen gaan even lang mee en zijn storingsvrij.
   Mijn hoortoestellen hebben deze batterijen nodig: typenummer 312- met een bruin stickertje (hoogte: 3,6 mm, doorsnede 7,90 mm)
   Het zou kunnen zijn dat de goedkoop geproduceerde batterijen daar net een klein beetje van afwijken en daardoor niet goed passen.
   Mogelijk is het ook zo dat het formaat van het batterijencompartimentje van mijn hoortoestellen minimaal mag verschillen en dat er daarom links iets fout ging.

   Jouw suggestie om contact op te nemen met de zorgverzekeraar had ik waarschijnlijk wel opgevolgd, maar
   ik ben inmiddels gewisseld van zorgverzekeraar, ik denk dat mijn oude verzekeraar niet zit te wachten op een oude klant die niet helemaal tevreden is over het formaat van de batterijencompartimentjes van de hoortoestellen.
   Daarom laat ik het maar zo.

   Verwijderen