Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zondag 22 mei 2016

Goed op weg naar de 100

Nee, niet mijn 100e verjaardag, dat duurt nog wel een tijdje! Nee, ik bedoel de 100e keer zwemmen op mijn jaarabonnement!
Dit abonnement is nog geldig tot 4 oktober dit jaar en vandaag zwem ik voor de 91e keer! Ik betaalde €164,50 voor dit jaarabonnement en als je al die keren zwemmen omrekent, dan kost mijn baantjes zwemmen per keer tegen de tijd dat ik een nieuw abonnement koop, nog geen €1,50, misschien wel €1,25 of zo.
Ik zwem tegenwoordig meestal een vol uur.
Dus per minuut kost het bijna helemaal niets!

De kans dat ik mijn 100e verjaardag haal, wordt overigens hoger als ik dit zwemmen blijf doen.

5 opmerkingen:

 1. Lekker zwemmen. Ik ben er ook zo gek op. Jammer dat het water vaak nog chloor bevat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het bad hier bevat gelukkig weinig chloor, ik heb er geen last van, ondanks dat ik astma heb.

   Verwijderen
 2. Heerlijk hè zwemmen! Ik zwem in het buitenbad vier maanden lang met een abonnement. Kost me 3 Euro per week omgerekend.soms ga ik twee keer maar soms ook vier keer per week. Het lekkerste vind ik van zwemmen in de buitenlucht dat het zo lekker fris is. De dampen waaien weg.
  Geniet van je abonnement! Ik wilde dat ik een overdekte op loopafstand.en had dan bleef ik in de winter ook zwemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij is het overdekte bad veel dichter bij. Soms ga ik naar het buitenbad, dat kan met hetzelfde abonnement, maar meestal ga ik binnen zwemmen. Dat is 10 minuten fietsen bij mij vandaan.

   Verwijderen
 3. Ik wou dat het zwembad bij ons wat ruimere tijden had. Nu zijn de ochtend tijden niet haalbaar en de avonden zijn zo kort dat de banen vol zijn

  BeantwoordenVerwijderen