Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

dinsdag 7 juni 2016

Bucketlist

Toevallig kwam een tijdje geleden een bucketlist ter sprake. Mijn blog ging over eenvoudige genoegens waar ik net zo veel van geniet als van een duur uitstapje of vakantie.
Wil ik een lijstje maken, net als een verlanglijst voor mijn verjaardag?
En wat als ik dat lijstje "af" heb? Is het leven dan niet meer de moeite waard? Kan ik dan onder de groene zoden of de pijp uit?
Er zijn dingen die ik best nog wel zou willen en als ik alles gedaan heb, dan verzin ik wel weer wat nieuws, lijkt mij!

Wat zou ik willen?
 • Ik zou graag nog eens een zonvakantie doen naar een zonovergoten eiland. Niet te heet, een temperatuur van 20 - 25 graden vind ik ideaal. Ik ging in mijn leven 2x naar Gran Canaria en 2x naar Kreta. Nou, zoiets wil ik zeker nog een keer doen!
 • Verder lijkt het mij geweldig om met een kleinkind op schoot te zitten en de start van de volgende generatie mee te maken. Dat heb ik zelf niet in de hand, dus dit punt hoort misschien wel helemaal niet thuis op een bucketlist.
 • Ik wil alle hoofdsteden van Nederland bezoeken. Dat is een leuk project voor vakanties.
 • Ook wil ik op een (mini)cruise. Naar Newcastle in Engeland of naar Antwerpen, of naar de Oostzee.
 • Een lange treinreis naar een verre bestemming. Zwitserland, Hongarije of Rusland is ver genoeg. Ik zag ooit Joanna Lumley's Trans Siberian Adventure, waar ze als 69 jarige met de  Transsiberië express reist. Ze begint in Hong Kong en reist via China en Mongolië  naar Moskou. Nu is dat wel weer wat erg ver, maar inspirerend is het zeker wel!

11 opmerkingen:

 1. Ik vind het stuk voor stuk leuke punten! Alle hoofdsteden van Nederland bezoeken en naar New Castle gaan zijn mijn favorieten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zelf heb ik geen bucket list en reizen is niet mijn hobby( Frankrijk vind ik ver genoeg) maar die wens van het bezoeken van alle hoofdsteden van Nederland vind ik een hele leuke!
  Ik denk dat ik dan wel alleen moet want mijn wederhelft vindt Groningen en Friesland te ver rijden vanuit Zeeland. Hij rijdt dan liever naar het zuiden omdat we met het rijden van diezelfde afstand een eind Frankrijk in zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn veel reizen! Is je bucketlist een droomlijst? Of wil je het ook echt realiseren? In het laatste geval zou ik wel weten wat ik de komende jaren voor mijn verjaardag zou vragen: reischeques, reischeques, reischeques.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke bucket list! Allemaal prima te realiseren lijkt me, alleen je kleinkind kun je niet zelf regelen, maar de rest... #leefjedromen

  N.B. Ik ben gestopt met mijn blog Consuminderen met Plezier, maar... ik heb een nieuw blog; levenvanuitjehart.blogspot.nl.
  Sorry voor deze ordinaire reclame... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De Nederlandse hoofdsteden, da's een leuke, die hou 'k in het achterhoofd,
  veel plezier iig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die reis van Joanna Lumley vond ik prachtig. Ze heeft ook eens een reis gemaakt waarbij ze een tijdje in Egypte verbleef, was ook heel mooi gemaakt. Het is leuk om erover na te denken waar jezelf nog allemaal naar toe zou kunnen gaan en het motiveert ook om ervoor te sparen vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een paar van jouw wensen waren ook de mijne en zijn inmiddels vervuld. Ik heb alle hoofdsteden van Nederland bezocht. De laatste was Middelburg, 'n jaar of 10 geleden. Cruise naar Newcastle stond niet op mijn to-do-list maar heb ik wel gedaan. Newcastle is mooi, de cruise vond ik niks. Kleinkinderen krijgen stond er ook niet op, Heb er wel 3 gekregen en begrijp nu niet meer waarom dat er niet op stond :-)
  Ik ben ook dol op treinreizen en een reis dwars door Rusland, Siberië, Mongolië en China staat bijna bovenaan mijn to-do-list. Trouwens de reis met 'n trein van Londen naar het uiterste puntje van Cornwall is ook een aanrader evenals het reisje van Leeuwarden naar Staveren!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb niet veel wensen meer. Wel zou ik een cruise op privezeilschip willen maken, met personeel en kapitein aan boord. Waar maakt me niet veel uit. Maar aangezien partner niet zonder hond wil en pension niet bespreekbaar is zal dat wel een wens blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Reizen is altijd leuk! Jaren terug heb ik met een vriendin alle monopolystraten van Nederland bezocht, ook leuk, want vervolgens ga je natuurlijk ook de rest van de stad bekijken. Mooie plekken gezien!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke, gezellige, blije emmerlijst heb je!
  Volgens mijn moeder zijn kleinkinderen het allerleukste van de wereld. Nou, zou leuk voor je zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik houd het op de fuckit listDingen die ik helemaal niet meer wil doen. Is ook relaxed

  BeantwoordenVerwijderen