Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 14 juni 2016

Nog maar 11 dagen werken!

Nog maar 11 werkdagen, vanaf 9 juli tot 22 augustus gaat het gebouw waar ik werk dicht. Dan is het "vakantie".
Voor mij niet helemaal, dat komt omdat ik in de laatste weken voor 9 juli nog 4 vergaderingen heb die ik moet notuleren. Daarnaast komen uit deze vergaderingen allerlei acties voort en die hebben prioriteit, het uitwerken van de notulen komt later wel. Zo heb ik nu ook nog notulen liggen van 2 vergaderingen in de afgelopen week.
Naast die vergaderingen is er een afscheidsreceptie die een hele middag duurt, met redevoeringen en ander vermaak. Verder is er een team-uitje van een dag, leuk hoor, naar Schiermonnikoog. Maar daardoor komt het normale werk toch wel in de verdrukking.
Druk druk druk dus.
Ik heb mijn baas gemeld dat ik al dit werk, dat ik toch uiterlijk voor ongeveer 24 juli moet doen, niet in 11 werkdagen kan doen en dat ik in de vakantie in ieder geval 1 week (= 3 werkdagen) thuis werk, misschien wel meer.
Vorige jaren deed ik in deze weken heel veel 's avonds thuis, zeg maar: liefdewerk oud papier, maar dat doe ik nu niet meer.
Dus ik doe het rustig aan en zorg goed voor mezelf!

6 opmerkingen:

 1. De eindsprint voor de vakantie is altijd pittig. Ik vind het sympathiek van je dat je nog wat werk doet in je vakantie.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed dat je het extra werk wat het eind en het begin van het schooljaar met zich meebrengt niet als onbetaald overwerk doet. Het is een reuze hectische tijd voor de administratie. Nu kan je later nog eens een dag of een middag vrij nemen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is het voordeel van een vast werkverband en een goede beoordeling. Je hebt iets in te brengen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het aftellen kan beginnen! Enne, veel plezier op Schiermonnikoog! #leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heerlijk vooruitzicht! Even doorbijten en dan begint het Grote Genieten. Wel goed dat je je coöperatief opstelt, maar wel heel duidelijk je grenzen aangeeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zet 'm op en alvast een fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen