Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 11 juli 2016

Cool! Schoonzoon heeft een baan!

Jongste schoonzoon, nee niet de man van jongste dochter, maar van oudste dochter, heeft sinds vandaag werk!
Dat is prachtig! Hij heeft een 0,6 baan in het beroep waarvoor hij is opgeleid en de baan is ook nog eens een keertje dicht bij huis. Hij hoeft niet het hele of halve land door te crossen, om bij zijn werk te komen, vanuit de stad Groningen zou dat een flinke opgave zijn, nee, het is tamelijk dicht bij!
Ik vind het schitterend!
Geen gedoe met bijstand of kleine bijbaantjes om voldoende geld bij elkaar te schrapen om rond te komen, nee, gewoon samen genoeg om van te leven.

In de regio is nog steeds vrij veel werkloosheid. Soms is een baan een kwestie van geluk en in zijn geval zeker ook de juiste opleiding kiezen.

11 opmerkingen:

 1. Wat fijn zeg, gefeliciteerd!! Ik weet niet of hij al lang op zoek was, maar hoe dan ook zal het wel een geruststelling zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn hoor, daar mag wel een feestje voor gegeven worden. Het is tegenwoordig erg moeilijk om een baan te vinden waarmee je je vaste lasten kan betalen.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oo, da's fijn nieuws, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is fijn voor jullie allemaal. Zo'n eerste baan is toch een opstap naar verder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd. Fijn voor oudste dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk, Zuinigaan!!
  Mijn zwager (midden 50) heeft gelukkig ook weer een baan. En nog op zijn niveau ook. Hier in Zuid-Holland valt het volgens mij nog wel heel erg mee. Ik had vorig jaar twee zwagers die zonder werk kwamen te zitten en allebei midden 50. De één heeft maar een maand of twee, drie thuis gezeten. De ander een maand of tien. Ik herkende het verhaal dan ook niet, wat jij pas schreef over werkloosheid en banen beneden het opleidingsniveau.

  BeantwoordenVerwijderen