Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 8 juli 2016

Brexit en mijn beleggingen - deel 2

Twee weken geleden schreef ik over Brexit en mijn bescheiden beleggingen. Ik vreesde dat mijn geld voor de fun binnen no time een stuk minder waard zou zijn!
Weg geld voor de pret, want opgeslokt door de schommelingen op de beurs.
Fout gedacht van mij. Er waren mensen die in hun reactie al schreven dat het met de beleggingen op een beleggingsrekening van de ASN zo'n vaart niet zou lopen.
Ze kregen gelijk!
Twee weken geleden stond er €1014 op mijn rekening.
Ik schreef toen: "ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat. Misschien zijn de beleggingen over 2 weken nog maar 900 euro of minder waard."

Nu, 2 weken later, zijn mijn beleggingen €1.026,44 waard.
Ik beleg vol goede moed verder.

En natuurlijk weet ik: het is beleggen, dus misschien is het geld in de toekomst toch ineens veel minder waard. Dat is een risico waar ik me zeker bewust van ben.

4 opmerkingen:

 1. Ik ben ook wel benieuwd... ik kreeg gisteren bericht dat er weer een pondenbetaling onderweg was. Als ik echter de koers van gisteren vergelijk met het moment van factureren, scheelt het me waarschijnlijk zo'n 10%. En als het dan om een paar honderd euro (verschil :S) gaat, is het dus wel zuur. Maar even afwachten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarom dek je dat risico dan niet af bij de bank?

   Verwijderen
 2. Fijn dat ze zelfs nog wat meer zijn waard geworden! Ik vind beleggen zelf maar eng.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig maar :-)
  Ik heb ook een paar beleggingen bij de ASN, ik ga direct even kijken hoeveel die van mij nu zijn!

  BeantwoordenVerwijderen