Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 2 juli 2016

Oproep van een president: vermoord mensen

Dit bericht gaat niet over zuinig leven en geld besparen, dit gaat over heel iets anders.

Soms kan ik mij enorm verbazen over het nieuws, zoals vandaag het bericht dat de nieuwe president van de Filippijnen burgers oproept om mensen te vermoorden. Rodrigo Duterte heet de man en hij roept op om (drugs)verslaafden te vermoorden, "anders moeten de eigen ouders het doen" en dat zou hij pijnlijk vinden voor de eigen ouders van deze verslaafden.
Daarnaast raadt hij mensen aan om begrafenisondernemer te worden, want dan weet je zeker dat je goede zaken doet.

Pardon, wat zegt u meneer de president?
Mensen doodschieten omdat je denkt dat iemand verslaafd is? Zijn verslaafden dan geen mensen of zo? Zijn die helemaal rechteloos? En wat als je iemand vermoord en hij is helemaal niet verslaafd?
En wat gebeurt er met mensen die doen wat hun president zegt? Komen die daar dan zo maar mee weg?
Walgelijk!

De Volkskrant berichtte ook al eerder over Duterte.
De nieuwe president zou de man zijn achter de doodseskaders die al meer dan duizend mensen om het leven gebracht hebben.

7 opmerkingen:

 1. Hoe komen de Filippino's er bij om op deze man te stemmen! Je kunt toch niet president worden als je oproept tot moord?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zuinigaan, je moet weten, verslaafden waren ooit mensen. Dat is een feit. Maar toen zij drugs gingen gebruiken verdween de menselijkheid uit hun karakter. Ook zij kunnen zich, helaas, voortplanten. En oma mag voor het kind zorgen, wel 20 jaar....te gaan. Maar met liefde voor het kleinkind. Verslaafden zijn in mijn ogen egoïstische, gewetenloze monsters.

  Adriana.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verslaafden zijn nog steeds mensen hoor. Helaas zijn ze "te zwak" om weerstand te bieden tegen drugs.
   En ieder mens is (helaas) verslavingsgevoelig, de 1 voor alcohol, de ander voor eten weer de volgende voor consumeren, ik denk zelfs dan consuminderen verslavend werkt en noem maar op.

   Om mensen die verslaafd zijn gewetenloze monsters te noemen vind ik echt veel te ver gaan. Het zijn en blijven mensen.   Verwijderen
  2. Mee eens! En om op te roepen deze mensen neer te knallen kan ook echt niet!
   Bekende verslaafden:
   George V -de vader van koningin Elisabeth: heroïne + cocaïne
   Sigmund Freud - cocaïne
   En ongetwijfeld ook een aantal niet met name te noemen BN-ers.

   Verwijderen
  3. Eens. Verslaafden zijn nog steeds mensen! Ben jij onze lieve heer die mag oordelen over leven en dood?

   Verwijderen
 3. Zit daar nog een ambassadeur van ons?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan had je de blijdschap moeten zien bij het merendeel van de Filipinos toen deze man gekozen werd. Democratie is prima, maar werkt als een land zaken op orde heeft gesteld. Filipinos zijn trots op hun land en cultuur maar durven nauwelijks buitenlanders kennis te laten maken vanwege de hoge criminaliteit, ontvoeringen en de vele moorden. Democratie wat samen gaat met corruptie werkt dan even niet. Kijk hoe andere Aziatische tijgers zijn gegroeid en hoe de Filipijnen ondanks de potentie, achter is gebleven. Neem Singapore, kan het economisch nog beter? En kijk wat voor regime er heerst en wat daar het lot is van verslaafden? Hier in Nederland hebben we makkelijk praten....

  BeantwoordenVerwijderen