zaterdag 20 augustus 2016

Een leuk aanbod, maar ik ga er niet op in!

Mijn krant heeft mij via de mail het aanbod gedaan om voor €5,53 per week niet alleen op zaterdag een papieren krant te ontvangen, maar 6 dagen per week! In het aanbod werd gezegd dat veel abonnees dat toch prettiger vonden. Het aanbod geldt nog 3 dagen.

Hoe veel is dat per jaar? €5,53 per week is omgerekend €287,56 per jaar.

Waarom was ik in september 2008 ook al weer overgestapt op een digitaal abonnement + de zaterdagkrant? Dat was voornamelijk omdat ik lang niet alle kranten las, ik kwam er vaak niet aan toe. Kranten gingen ongelezen bij het oud papier, wat ik jammer van de bomen, het vervoer en de drukinkt vond. Het was meegenomen dat het abonnement goedkoper was, maar dat was niet de hoofdreden. De prijs stond op nummer 2, dat dan weer wel!
Destijds was het digitale abonnement + 1 krant per week €130,50 per jaar goedkoper.

Nu kan ik met een speciale aanbieding mijn abonnement voor €287,56 per jaar weer uitbreiden naar 6x per week. Ik heb in maart 2016 €192,99 voor een jaarabonnement betaald, dus in feit betaal ik maar een kleine honderd euro extra.
Toch ga ik het niet doen, want mijn leesgedrag is nog steeds zo, dat ik de voorkeur geef aan 1 krant per week en voor de rest een digitale krant.

8 opmerkingen:

 1. We hebben zeker 17 jaar de krant gehad, steeds met buren dus de kosten hebben we kunnen delen. De buren gingen verhuizen en toen moesten we de krant helemaal alleen betalen. Wat denk je; te duur dus weg bezuinigt. Een paar keer hebben we een proefabonnement gehad, toch wel fijn een krant maar het weegt niet op tegen de kosten. Nu weer 2 weken een gratis abonnement van de Trouw (die overigens maar de helft van de tijd wordt bezorgd) Dit is niet mijn krant, een regionale bevalt me beter. Ik heb nog een gratis abonnement liggen voor 3 maanden regionale krant, die start ik binnenkort op. Toch wel fijn krant lezen. Digitaal bevalt me helemaal niet. Ik weet dat het beter is voor het milieu maar een papieren krant heeft gewoon wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb voor 16,50 per maand de NRC 6 dagen per week. Ik werk al veel achter de computer en dan vind ik het wel fijn om even een pauze te kunnen nemen en de krant op papier te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de winter doe ik wel wat proefabonnementen en/of klein abonnement voor de papieren krant. Zomers komt het er niet van elke dag lezen.

  Digitaal kijk ik eigenlijk alleen koppen en soms lees ik een artikel maar heel weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb een digitaal abonnement, samen met een vriendin. Ik lees dus de papieren versie, maar dan op de computer. Je kunt op meer dan 1 ip adres inloggen. De voordeligste manier om de krant te lezen, denk ik,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb voor € 15 per maand het FD studentenabonnement. 6 dagen per week de krant inclusief alle bijlagen en daarnaast online alles inzien.

  Alleen, doordeweeks kom ik er soms niet aan toe om de krant te lezen. Maar, omdat het maar € 15 per maand is en er geen goedkoper abonnement is bij het FD hou ik het maar zo. Misschien dat wanneer ik geen studentenabonnement meer heb dat ik het dan wel terug zet naar alleen de zaterdag editie + online toegang. Want het FD is wel een dure krant wanneer je geen studentenabonnement hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier al jaren geen krant meer. We hebben heel lang de zaterdagkrant nog los gekocht, maar ook dat werd prijzig. Tegenwoordig kun je op zoveel manieren het nieuws tot je nemen (24-uurs journaal, regionale omroepen) en achtergronden en opinie zijn ook voldoende vertegenwoordigd vinden wij. We hadden ook te weinig tijd om hem echt goed te lezen en om nu veel geld te betalen voor een krant die half gelezen wordt weggegooid (een kat hebben we ook al niet hahah).......neuh.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij het AD/webshop kan je een krantencadeaukaart aanschaffen.
  Dit is 10 weken/6 kranten (incl. zaterdagkrant)'s morgens in de brievenbus voor € 25,-- )dat betekent per jaar 125,00 euro!!
  AN

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.