maandag 22 augustus 2016

Flessen wijn voor 99 cent

In de afgelopen week heb ik in de aanbieding 4 flessen wijn gekocht.
Elk voor 99 cent!
Nu zul je misschien denken: dan heb je waarschijnlijk akelig bocht gekocht, dat het drinken niet waard is.
Dat valt wel mee, het zijn 1/4 flesjes, met een inhoud van 0,187 liter. Ik haal er per flesje 2 bescheiden glaasjes wijn uit. Een mooie hoeveelheid voor mij als ik eens een keertje zin heb aan een wijntje. Een hele fles is dan veel te veel.
Wijn schijnt nergens goed voor te zijn. Het is alleen een bron van calorieën en alcohol. Met beide kan ik beter zuinig omspringen. Diegenen die beweren dat wijn goed is voor hart en bloedvaten zijn waarschijnlijk beïnvloed door lobby van de wijn-industrie. Door de alcohol is wijn gewoon slecht, dat komt omdat alcohol giftig is, zeker in wat grotere hoeveelheden. Daarom mogen bijvoorbeeld zwangeren geen alcohol drinken.
Wijn is lekker, tenminste soms, niet altijd. Ik houd van rode wijn, maar er zijn wijnen die ik helemaal niet zo lekker vind. Ik ben geloof ik meer van de slobber-wijn dan van de exquise wijnen à raison van heel veel euro's per glas. Die laatsten zijn aan mij niet besteed, zonde van het geld. Ik merk helemaal niets van de voortreffelijkheid en bijzonderheid van kostbare wijnen.
Dus waarom dan niet een flesje van 0,187 liter dat normaal 1,69 per flesje kost? Als je dat omrekent naar een normale fles wijn, dan kost die wijn €6,75 per normale fles van 0,75 liter.
Een normale prijs voor een wijn van een doorsnee kwaliteit.

3 opmerkingen:

 1. Soms is het lekker om te genieten van een wijntje en overal waar TE voor staat is niet goed voor je.
  Wij drinken hier bio-wijn en dat kost voor een fles 3.99 en als ze in de reclame zijn bij de groot grutten scheelt het 1 euro.
  Dan haal ik er gelijk een paar doosjes dat scheelt in de portemonnee.
  En ja helemaal niet drinken scheelt veel meer maar ik kan onwijs veel genieten van 1 gaasje wijn en drink hoogstens 1 1/5 glas.
  Voor ons de Bio wijn van de groot grutter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo, ik lees al héél lang bij ,maar nu moest ik toch es iets kwijt ooit volgde ik de opleiding sommelier en wijn en wijn is 2 ! zeker rode wijn ook mijn voorkeur de geuren de kleuren de "tranen" van de wijn en de smaak over de geschiedenis etc nog maar te zwijgen lang geleden was ik op een trouwfeest en alle geschonken wijnen waren van het jaar 1969 geboortejaar van de bruid en ik kan u zeggen dat zijn het soort wijnen die ik niet elke dag kans heb om dat te drinken maar onvergetelijk en slecht ja mmm liever elke dag een glaasje rode wijn dan elke dag cola of elke een schepje margarine zo dicht mogelijk bij de natuur ...
  lieve groet Jezebelle o ja wat niet wil zeggen dat een goedkope wijn niet goed kan zijn maar geef toch maar de voorkeur aan wijnen die ter plekke gebotteld zijn ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jezebelle@ Ik houd niet van wijn en ook niet van frisdrank en ook niet van margarine. Wel van appels en peren maar die moet je (ook) niet met elkaar vergelijken!!
  Ik haal voor gasten ook biologische wijn die ik in de wereldwinkel koop.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.