dinsdag 30 augustus 2016

Kinderspeelgoed

De politie is een actie begonnen om ouders en tieners er op te wijzen dat het rondlopen met nepwapens enorm gevaarlijk is. Het verschil met echte wapens is ook voor deskundigen zoals agenten, zeker op afstand, nauwelijks te zien. Dus is zo'n kind potentieel heel gevaarlijk, zeker als hij ook nog kleding aanheeft die aanleiding kan geven voor verdenking, zoals laatst de Duitse jongen in Zeeland, die met een bivakmuts, camouflagekleding en met een wapen rondliep.
Hij had deze spullen gekregen voor zijn verjaardag en hij werd aangezien voor een vuurwapengevaarlijke terrorist. Voordat je het weet is de jongen neergeschoten omdat hij de aanwijzingen van de politie niet opvolgt, bijvoorbeeld omdat hij die niet verstaat, of door de schrik omdat hij vuurwapens op zich gericht ziet.

Een afschuwelijk idee! Een kind dat speelt en wordt gedood omdat hij in de ogen van de omstanders en ook de politie levensgevaarlijk is!

Gelukkig zijn er in Nederland nog geen ernstige ongelukken gebeurd, hopelijk blijft dit zo.
Wees zuinig met het leven van je kind en zorg dat zoiets niet gebeurt!

5 opmerkingen:

 1. Vroeger hadden twee buurjongens nepwapens met kleine bolletjes. Ze oefenden in de tuin en mochten beslist niet op straat met de wapens. Toch kwam een keer de politie langs. Die had hun adres gevonden op de illegale site, waar hij een nep-wapen gekocht had,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit soort 'speelgoed' is toch verboden in Nederland ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat akelig inderdaad! Maar het is zeker waar dat sommige speelgoed geweertjes er heel echt uit zien.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wat te denken van een volwassene die op een fietspad naast het terrein waar het castlefest gehouden werd met een kap op zijn hoofd met een bijl staat te zwaaien ? Ik was er 3 kilometer verderop nog van slag van....En ja, ik wist dat het nep was maar toch.... Overigens heb ik altijd gehoord dat op wapens gelijkend speelgoed verboden is. Is dat niet meer zo ? Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toen mijn zoons klein waren hadden ze ook plastic speelgoedpistolen, of zelfgemaakt van hout. Overduidelijk speelgoed. Iets wat te echt leek kwam er niet in. Was twintig jaar geleden ook al verboden.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.