maandag 26 september 2016

Een nieuwe lamp in de voortuin

Jongste dochter kwam langs nadat de voortuin onderhanden genomen was en constateerde dat er nog genoeg dingen waren die voor verbetering vatbaar waren. Bijvoorbeeld een buitenlamp!
Er hing een lamp aan de schuur toen ik het huis kocht, maar de bedrading zat met plakband aan elkaar geplakt, bovendien was het een lamp zonder sensor en aan het bij elkaar geplakte kabeltje zat een stekker. Heel onveilig, zo onveilig dat ik er nooit aan begonnen was de lamp überhaupt te testen.
Ik stak de stekker in het stopcontact en wonderlijk genoeg deed de lamp het inderdaad!
Maar dochter en ik waren het volkomen met elkaar eens, deze kon echt niet: brandgevaar en elektrocutie gevaar. Liever geen lamp dan een dergelijke lamp!
Dochter en haar man boden mij een geheel nieuwe lamp aan, ik mocht zelf uitzoeken en mijn schoonzoon heeft de lamp voor mij geïnstalleerd, met voorgeschreven bekabeling.
Gisteren zijn we naar een bouwmarkt geweest, ik heb een lamp met sensor uitgezocht. Een mooie van geborsteld aluminium in antracietkleur. De lamp heeft een 12 Watt spaarlamp (= 60 Watt gloeilamp), energiezuinig dus.
Hij hangt al en nu kan ik bij donker thuiskomen zonder dat ik hoef te zoeken om de juiste sleutel of het sleutelgat zelf.
Het wordt nog wel eens wat met mijn voortuin!
Ik vond trouwens nog 1 foto van voor de renovatie. De foto ging eigenlijk om de nieuwe groene bak, waar ik hier over schreef maar je kunt heel goed zien hoe het er uit zag.
De oude bestrating
De nieuwe bestrating (maar nog zonder de plantenbakken en potten)

4 opmerkingen:

 1. Lief van je kinderen zeg!
  De bestrating ziet er strak uit. Wat ik erg mooi vind is dat "trapje" naar de deur. Als bij een chique herenhuis. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verschil! Ziet er mooi en gezellig uit, die grote rode tegels. Iedere dag nu en heel ander gezicht en uitzicht vanuit je huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er veel beter uit! En heel fijn, zo'n lamp. Is toch een stuk veiliger lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er mooi uit, zeg! Met de herfst en winter in aantocht lijkt mij goede verlichting niet alleen veilig maar ook praktisch.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.