zondag 25 september 2016

Oude wijvenzomer

Het is met recht een "oude wijvenzomer". Zo noemt men een zomerse nazomer als het in feite al herfst is. De zon die straalt en het weer is heerlijk.  Gisteren werd het lekker warm en ook vandaag worden zomerse temperaturen verwacht.
Goed voor mijn gasverbruik en voor mijn humeur!

Heerlijk fietsweer gisteren! Ik ging 's ochtends zwemmen en 's middags ben ik naar een tuincentrum geweest voor nog wat aanvulling voor mijn voortuin.
Het stimuleert wel, zo'n strakke voortuin met enkel jonge, schaarsbloeiende boerenhortentia's. Die hortentia's moeten nog wat groeien en daarom had ik nog wat plantgoed nodig.
Ik kocht een zak vol scilla siberica (40 stuks), bolletjes die kunnen verwilderen en in maart/april schattig bloeien.
scilla siberica
Verder maagdenpalm en fijne klimop als bodembedekker.
maagdenpalm
En voor nu winterviolen! Ik kocht er acht in een variant met paars en geel.
Het is wel erg veel werk om het allemaal te planten! Als alles geplant is, dan heb ik 53x gebukt. Dat was me gistermiddag wel wat al te veel. Dus er ligt nog wat voor vandaag!
Afgelopen vrijdag kocht ik al een chrysant en 2 heide plantjes, in totaal kocht ik al weer voor meer dan 26 euro aan plantjes voor die voortuin van mij.

Straks eerst maar weer eens zwemmen. Vandaag voor de 143e keer op mijn jaarabonnement. Dochters gaan ook. De baby's zijn nog binnenbuiks.

6 opmerkingen:

 1. Wat zal dat een fleurig gezicht zijn. Veel plezier ervan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Indian Summer vind ik mooier klinken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk! Het is dan wel Engels, maar het klinkt beter.

   Verwijderen
  2. Als oud wijf vind ik het wel leuk een oude wijven zomer.
   Oude wijvenkoek vind ik ook erg lekker.

   Verwijderen
  3. Hahaha! Helemaal mee eens! :-)

   Verwijderen
 3. Goede koop met de scilla's die verwilderen inderdaad goed en na een paar jaar heb je al meer! Overigens zijn er ook heel leuke bolletjes die oude wijfjes worden genoemd (ipheion) ook heel lieve bloempjes.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.