vrijdag 9 september 2016

Gemiddelde maanduitgaven non-food in de afgelopen 12 maanden

Ik was naar aanleiding van mijn eigen bericht gisteren over mijn maanduitgaven in juli en augustus héél benieuwd naar mijn gemiddelde maanduitgaven in het afgelopen jaar.
Nou dat is schrikken, want naast de vaste lasten gaf ik veel uit!
Hoeveel dan?
Gemiddeld is dit 638 euro!
Daar zit in: nieuwe hoortoestellen, de aankoop van een tweedehands auto, aankoop van kleding, schoenen en ga zo maar door. De aflossing van de hypotheek heb ik niet meegerekend, dan werd het bedrag nog aanzienlijk hoger.
De "goedkoopste" maand: juni dit jaar - €37,10
De "duurste" maand: januari 2016 - €4159,39

11 opmerkingen:

 1. Inderdaad is de non-food altijd een flinke post per maand. Zelf vind ik het altijd schrikbarend hoeveel geld er gaat zitten in kamerplantjes, tuingrond, potgrond, tuinplanten e.d. Dat zijn steeds kleine beetjes maar over een heel seizoen loopt dat toch erg op. Ik ben ook altijd erg blij met een cadeaubon van het tuincentrum voor mijn verjaardag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. met het kopen van eten ben ik erg bewust, blinde vlek is de bouwmarkt en de action, waar ik altijd zonder plan naar binnenloop en veel meer koop dan ik van te voren bedacht had

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is inderdaad een wat hoger bedrag maar je hebt ook wel echt hele nuttige en noodzakelijke dingen gekocht volgens mij.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat bedoelde ik met mijn reactie gisteren. Food is (bijna) altijd hetzelfde maar juist het non food maakt het leven duur

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, als je een auto koopt, dan lopen de kosten natuurlijk behoorlijk op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk. Als ik de aankoop van de auto en dingen die een automobilist nodig heeft (gevarendriehoek, veiligheidsvestje, ijskrabbers etc) niet meereken, dan zijn de gemiddelde kosten maar €311 per maand.

   Verwijderen
 6. Dat was bij mij dus ook schrikken Zuinig aan
  Ik heb nu een half jaar een kasboek dat ik
  goed bij hou en kwam ook tot de ontdekking dat
  de boodschappen en vaste lasten het niet overschrijden
  maar de gemiddelde uitgaven dus.
  wij zijn van een half jaar gemiddeld 516,00 per maand kwijt.
  Hier schrok ik ook erg van.
  ik heb het tussen noodzakelijk en leuk genoteerd en dan
  komt leuk toch om de hoek kijken.
  Dus weer werk aan de winkel om dat minder te krijgen.
  En ik maar denken dat het aan de vaste lasten en boodschappen lag dat we veel uitgaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Interessante vergelijkingen zijn dit altijd he. Ik schrik er ook altijd een beetje van, hoeveel geld we op jaarbasis wel niet uitgeven. Gelukkig is het meestal wel heel bewust, zeker bij grote uitgaven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik herken je verhaal helemaal Zuinigaan!
  Zo'n winkel als de Action is mijn valkuil, want als je vele kleine aankopen bij elkaar optelt blijkt het bedrag aardig opgelopen. Ik kom er dus heel weinig.
  Ik krijg een IVA uitkering, maar doe wel veel vrijwilligerswerk. Soms krijg ik als bedankje een VVV bon. Omdat ik mijn drie kinderen toch wat wil geven voor een verjaardag, geef ik zo'n bon dan weer door aan hen, als cadeautje. Zo kan ik toch wat geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb mijn budget met non food en food samen op 600 p/m staan. Dat is ruim voor mij, het gaat bijna nooit op. Soms met een dierenartsbezoek, of een duurder cadeau. Stel dat de buffer mij blij stemt, dan willen we nog weleens een bedrag aan de kinderen doen, dat tel ik dan niet mee in het maandbudget

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een leuk bedrag, wij geven per maand gemiddeld al zo'n € 450 uit aan vakantie, theater en uit eten. Dat zijn dan ook onze hobbies.

  Telt bij het non-food ook de sportclub mee? Dan mag er nog zo'n €150 per maand bij voor training, kleding, vervoer, deelname toernooien (2 dagen, soms dus met 2 hotelovernachtingen) en andere benodigdheden voor 1 kind.

  Plantjes koop ik daarentegen dan weer niet, en ook geen kleding.

  Zolang we nog gemiddeld meer dan 30% van ons inkomen sparen naast aflossen en andere belangrijke zaken gaat het wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.