dinsdag 25 oktober 2016

Veel geld uitgeven en investeren (7)

Mijn bericht op 23 september:
In de komende maanden ga ik heel veel geld uitgeven en daarmee investeren in de toekomst.
In totaal gaat het om + €15.250,- geplande uitgaven, dat is voor mij meer dan een half bruto jaarsalaris (= 13.625,-). Mogelijk komen daar nog onverwachte kosten bij voor uitgaven die niet gepland zijn, maar toch noodzakelijk.

Vandaag nummer 7 uit de serie over geld uitgeven.
Ik verwacht nog 2 flinke kostenposten, namelijk:

1.) een nieuwe koelvriescombinatie. Mijn oude is gekocht in 1996 en is een stroomslurper. Hij doet het nog wel, maar het is de vraag hoe lang nog. Daarnaast zijn er nu zuiniger modellen op de markt.
In januari heeft een witgoed en elektronicazaak altijd een actie waarin je een week kunt kopen zonder BTW te betalen. Dan sla ik mijn slag!

2.) de jaarlijkse beurt + APK keuring van mijn auto. De vorige rekening was bijna 600 euro. Misschien valt het mee, maar misschien ook niet.

Zoals ik schreef geef ik tussen september en eind januari ruimschoots een half bruto jaarsalaris uit:
de voorlopige eindstand: (dit is meer dan gepland, dat komt omdat de zorgverzekering duurder wordt)

tuin  2.580,00
cv ketel 1.600,00
zorg 1.515,00
aflossing hypotheek 8.400,00
reparatie auto 151,33
koelkast 639,00
grote beurt auto 600,00
totaal 15.485,33

15 opmerkingen:

 1. Daar zitten best flinke kostenposten bij inderdaad. Maar die van de aflossing van de hypotheek lijkt me dan weer minder erg, omdat je daarmee vrijheid koopt gevoelsmatig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zijn weliswaar grote kostenposten, maar wel posten die je of vrijheid (volledig aflossen hypotheek) danwel comfort (cv) of een besparing geven.

  Zorgkosten vind ik hier eigenlijk niet tussen passen. Je kiest er voor de premie vooruit te betalen. Feitelijk is dit meer een maandelijkse vaste last,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het klopt dat de zorg een eenmalige uitgave is die ik ook per maand zou kunnen betalen, maar aangezien ik het allemaal in januari ga betalen, heb ik het bedrag er toch bij gezet.

   Verwijderen
 3. Ik zou toch maar eens naar een andere garage gaan, dit klinkt wel erg duur. Of heb je zelf al mankementen gehoord/gevoeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De vorige grote beurt is door de vorige eigenaar betaald, ik ben benieuwd wat het in januari gaat kosten.

   Verwijderen
 4. Vrijheid en comfort zijn geen leuke, maar achteraf wel fijne kostenposten. De auto vind ik ook wel erg duur, maar wie weet maken zij hem zo goed dat je er de komende jaren weinig tot geen kosten aan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die kortings actie bij die zeer grote duitse media boer is vaak sigaar uit eigen doos.

  Kijk bv bij Siemens hebben nu cashback tot 100 euro,

  Toch geen Opel dealer ? is er geen goede vakgarage voor net tarief aanwezig in Groningen zou de fastfitters links laten liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn dochters hebben voor mij uitgezocht wat voor mij de beste keus zou zijn en kwamen hier op uit, met de de btw korting dan toch heel voordelig.

   Verwijderen
  2. Weet je dat zeker jou prijzen nu maar in de gaten, met actie zijn ze veel duurder zie hier :

   http://radar.avrotros.nl/nieuws/detail/btw-actie-media-markt-sigaar-uit-eigen-doos/

   Verwijderen
 6. Chauffageketel aan 1600 euro vind ik zeer goedkoop. Onze ketel kostte een jaar of 8 geleden rond de 2000 euro plaatsing inbegrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk toch dat je hier geld voor hebt! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mijn vriend wil zijn oude koelvriescombinatie niet vervangen, "want hij doet het nog". Ik denk dat jij een slimmere keuze maakt, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kun je een keer uitleggen hoe het komt dat je zorgkosten zo hoog zijn? Ik heb n hoog eigen risico, maar zelfs zonder dat zou ik op 1000 euro per jaar uitkomen (ongeveer). Heb je zoveel extra kosten door je gezondheid?
  Sorry dat ik het vraag, maar ik weet dat je heel secuur met uitgaven omgaat, dus echt geen geld over de balk gooit. En dit is best veel, dus mijn beeld over wat een mens "nodig" heeft, wordt hier aardig verwrongen. En ik leer graag hoe het echt zit, ipv me aan mijn eigen (waan)denkbeelden vast te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Auto is stiekem wel één van de slechtste investeringen, als hij stil staat kost het al geld ;). Misschien leasen? Dan zit je nooit met kosten wanneer het kapot gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie een auto meer als een middel ter vergroting van mijn mobiliteit. Daar wil ik best in investeren. Ik denk dat leasen voor mij een stuk duurder is dan wat ik nu heb.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.