maandag 24 oktober 2016

Wintertijd

Helaas is het vandaag nog geen wintertijd, dat duurt nog bijna een week. Ik ben er echt aan toe. Met donker opstaan, ik ben er al helemaal klaar mee en dan moet de winter nog beginnen.
Vanaf  komende zondag is het weer wat vroeger licht, maar ook eerder donker. Dat is de keerzijde van de medaille!
Voor mij is het echt het minste seizoen. Gelukkig woon ik niet in het noorden van Scandinavië, dan wordt het hartje winter volgens mij nauwelijks licht.
Vreselijk!
Ik ga de komende maanden me verheugen op het komende voorjaar, vanaf eind december wordt het iedere dag een beetje langer licht en ondertussen ga ik kaarsjes branden en gezellige lampjes aan doen!


15 opmerkingen:

 1. Je klinkt als mijn man. Die kan soms somberen met die donkere dagen. Maar vanaf januari is het steeds weer langer licht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zie uit naar de winter! Ik geniet er enorm van. Vond het vorige week heerlijk dat het waaide en regende - echte herfstvakantie! (Van mij hoeft de zomer niet in het rijtje te zitten.) En graag de klok verzetten, ik voel me altijd een stuk beter in de wintertijd.
  Groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het juist een fijne tijd. Heerlijk vroeg de kaarsen aan en veel gezelligheid :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geniet volop van de herfst en de winter. Inclusief de striemende regen en de koude wind! Ik ben op m'n best in deze periodes. Gelukkig is er in dit mooie land voor ieder wat wils en kunnen we allemaal uitkijken naar het seizoen wat onze voorkeur heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb dit jaar erg veel moeite met het donker worden en de kou. Nooit eerder last gehad van wisseling van seizoenen. Vanmorgen dacht ik net pff nog 2 maanden voor het weer lichter wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Grappig hoe verschillend mensen zijn. Herfst en winter zijn mijn favoriete seizoenen. Geen klamme nachten en snikhete dagen. Veel minder mensen op straat, heerlijk! Heerlijk binnen zitten als het buiten donker is. Sterkte dit seizoen. (Ik haat de zomer en begrijp je gevoelens.)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het ook nooit zo erg, dat het wat langer donker is. Ik houd erg van kaarsjes en gordijnen dicht. En stiekem ook van regen.
  Maar dat uur eerder eruit volgende week. Bah!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hou erg van de wisseling van de seizoenen. Vooral in de natuur. Herftkleuren, het prille groen in het voorjaar,mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik houd van de herfst en de winter. Heerlijk die prikkelend frisse lucht. En ja toen ik nog werkte en door het donker fietste vond ik het ook fijn. Lekker thuiskomen, lichtjes aan, warme soep , kachel hoger. Maar dat het ook anders kan, zag ik aan mijn zoon. Als het herfst werd en de blaadjes gingen vallen werd hij als kind al treurig. Daar begreep ik eerst niets van. Maar later wordt je wijzer.
  Ik houd niet van die klef warme zomer. Hij wordt dan een ander mens. En geniet daar volop van. We hebben er allebei mee leren leven en weten na regen komt zonneschijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind iedere seizoen fijn, mooi en vooral vind ik het heerlijk om met de seizoenen mee te leven. Ik zit iedere dag een geruime tijd op de fiets waardoor je de natuur toch op een andere manier beleefd. Ik voel me doordat ik zoveel buiten ben verbonden met de natuur en met haar seizoenen.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Voor mij zou ideaal zijn dat het het hele jaar rond 7 uur 's avonds donker zou worden. Gezellig binnen zijn, ik ben geen buitenzitter 's avonds. Ben veel liever binnen aan het handwerken en prutsen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het mag van mij al wel weer half april zijn....Heb niks met de winter...herfst gaat dan nog wel, maar als de bladeren tegen mn gezicht aanwaaien als ik op de fiets zit, ben ik er al wel weer klaar mee... Lente en zomer hou ik van !

  Gr. Boukje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Afgelopen week heeft mij dit onderwerp (de seizoenen) aan het denken gezet. Wij waren afgelopen week namelijk in Marokko (Marrakesh) op zonvakantie. Het weer is er erg aangenaam: 28 - 32 graden en vol op zon. Dat is leuk voor een paar weken. Het enige verschil daar is dat het er in de zomer erg heet is (45 graden of warmer) en in de winterperiode koeler (20 graden). Veel van hetzelfde dus. Er is geen sprake van seizoenen.

  Wat ik nou zo mooi vind aan Nederland is de verschillende seizoenen, de grote contrasten daar tussen. Zo ook met de herfst en winter. De prachtige kleuren van de bladeren, de paddenstoelen, de frisse kou, donkerte. De gezellige kaarsen. Wetende dat het vanaf medio januari weer de goede kant op gaat. Naar het leven in de natuur dat weer 'ontwaakt'...

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.