Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In 2007 kocht ik mijn huis, in december 2018 werd ik 66 jaar en kreeg ik mijn eerste pensioen en AOW. Ik had een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij in 2007 op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege dit pensioengat. Ik heb hard gewerkt aan het aflossen van mijn hypotheek. De hypotheek is inmiddels volledig afgelost. Mijn berichten gaan nu over leven met een pensioen.

zondag 13 november 2016

Mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft niet meer betaald te worden

Ik heb 17 jaar geleden via mijn werk een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze verzekering dekte (deels) het inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Immers, bij arbeidsongeschiktheid valt je inkomen hoe dan ook een stuk terug, ook al ben je volledig arbeidsongeschikt. De verzekering zorgde ervoor dat ik in dat geval een aanvulling kreeg.
Het was een vrijwillige verzekering. Het leek mij destijds goed om verzekerd te zijn. Ik was alleenstaande ouder met opgroeiende kinderen die destijds 13 en 10 waren. Een terugval in inkomen zou slecht uitkomen.

Ik heb al die jaren premie betaald en nu krijg ik ineens een brief dat ik op grond van mijn leeftijd vanaf januari geen premie hoef te betalen. Ik blijf ondanks dat de komende 2 jaar gewoon verzekerd.
Ik had geen idee hoeveel ik eigenlijk betaalde. Het blijkt te gaan om een bedrag van €5,64 bruto per maand. Dat is weer mooi meegenomen!

4 opmerkingen:

  1. Dat is fijn zeg. Het risico dat ze moeten uitbetalen voor een lange tijd is ondertussen weggevallen natuurlijk maar toch.....lekker meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn zeg! En netjes dat de verzekeringsmaatschappij daar zelf mee komt. Het is geen groot bedrag per maand, maar per jaar tikt het toch weer aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alle kleine beetjes helpen. De reden waarom deze verzekering gestopt is, is omdat je niet meer voor een uitkering eruit in aanmerking komt. Als je ziek wordt dient je werkgever je 2 jaar (gedeeltelijk) door te betalen voordat je in aanmerking komt voor een wia-uitkering. Deze verzekering is bedoeld als aanvulling op een wia-uitkering. Als je minder dan 2 jaar voor je aow zit kun je nog wel ziek worden maar je komt dus niet meer in aanmerking voor een wia-uitkering. Een wai-uitkering stopt op het moment dat je aow krijgt. Ook als je door zou werken als je eenmaal aow hebt, kun je geen aanspraak meer maken op een wia-uitkering. Het is dus terecht door de verzekering gestopt is.

    BeantwoordenVerwijderen