dinsdag 29 november 2016

Mijn leeslijst

In de linkerkolom van dit weblog staat een lange leeslijst met blogs die ik volg. Er staan zo'n 80 webloggers in deze lijst. Hoe ga ik daar mee om?

De volgorde wordt bepaald door het moment van publiceren van een nieuw bericht. De blogs met de nieuwste berichten komen automatisch bovenaan te staan. Ik heb de lijst zo ingericht dat de titel en een afbeelding (indien aanwezig in het bericht) geplaatst wordt. Je kunt er ook voor kiezen om een klein stukje tekst te plaatsen, maar dan vind ik de lijst bij mij veel te lang worden.
Wanneer voeg ik een blog toe? Soms ontdek ik in reacties op mijn blog of op blogs van anderen een nieuwe weblogger. Daar lees ik en beslis of ik deze blogger wil toevoegen aan mijn lijst. Als ik het een leuke, veelbelovende blog vind, dan zet ik de blog er bij. Ook komt het voor dat nieuwe bloggers mij mailen en vragen of ze in de lijst gezet mogen worden.

Soms haal ik linken naar blogs weg. Dat zijn bijvoorbeeld blogs die niet meer bestaan. Als je op de link klikt, dan krijg je de melding dat de blog verwijderd is. Ook blogs waar al heel lang geen berichten geplaatst worden haal ik soms weg. Daar valt niets nieuws meer te lezen. Alleen als ik een stille hoop blijf houden dat de blogger nog weer de draad op zal pakken, dan laat ik de link staan.

Lees ik alle blogs van anderen? Nee, niet altijd. Soms heb ik het te druk of vind ik een gepubliceerd bericht helemaal niet interessant.

9 opmerkingen:

 1. Ik ben dol op je leeslijst! Sterker nog ik begin vaak met jouw blog en gebruik jouw leeslijst als een soort springplank naar andere leuke blogs. Ik vind de leeslijst ook erg leuk van Blogger. Wordpress heeft dit systeem niet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je mijn idee zo snel hebt opgepikt. Net zoals Nicole gebruik ik ook jou blog als startpagina voor veel blogs.
  Sommige financiele/consuminder stukken lees ik nauwelijks meer dat weet ik ondertussen wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier nog 1 die jouw blog als startpunt gebruikt.
  's morgens gaat de wekker, ik luister naar het weer, start mijn laptop en dan even blogjes lezen tot het tijd is om op te staan. Vaste prik. Heerlijk om te beginnen met Valhalla.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruik zuinigaan ook als startblog,ze staat zelfs op mijn startscherm. Valhalla publiceert vaak 's avonds laat nog en daar ik meestal heel laat naar bed ga lees ik die dan nog en als ze wel eerder publiceert dan bewaar ik de blog tot 's avonds zodat ik iets leuks heb om de dag af te sluiten ;). Ik reageer niet zo vaak omdat ik niet altijd het gevoel heb nog iets toe te voegen met mijn reactie. Leontine

   Verwijderen
 4. Ik vind jouw leeslijst heel fijn! Om twee redenen: ik gebruik het inderdaad als startpunt. En ik krijg er ook veel lezers door :-)
  Nogmaals bedankt voor het opnemen van mijn blog hierin! Zo fijn dat je dat al zo gauw gedaan hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb het al meermaals gezegd,;ik gebruik jouw blog als leeslijst . Het enige "nadeel" is dat ik een paar keer per dag jou blog bezoekt. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier nog eentje die jouw leeslijst meestal als startpunt gebruikt (daarnaast heb ik nog een aantal andere favorieten, zoals in10jaarfo). Dat ze op volgorde staan van publicatie zorgt er vanzelf voor dat blogs waarop weinig wordt gepubliceerd naar onderen zakken. Een fijn systeem!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het ook een handige springplank, bij Wordpress staat de lijst van blogs op volgorde van het moment waarop ik volg. Dat vind ik wel veel minder blog, want het nieuwste blog is. Iet altijd het leukste.

  Maar jouw lijst is wel confronterend. Nu zie ik meteen dat je mijn blog sprokkelen verwijderd hebt drie maanden geleden. Het viel me direkt op en dat is toch even slikken. Ik wil niet bedelen of zeuren hoor, als je mijn blog niet leuk vind, is het logisch dat je hem niet wilt Volgen. Het is jouw lijst natuurlijk.
  Bij de wordpress lijst zie je dat niet, omdat je niet de nieuwste stukjes bovenaan ziet.
  Tja, en nu zit al vijf minuten te aarzelen of ik dit verstuur of niet. Maar misschien toch wel zo eerlijk voor jou om te weten dat je iemand even een sneu momentje bezorgt als je ontvolgt.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.