woensdag 14 december 2016

2 cent per stuk

Als voorbereiding op de operatie kocht ik afgelopen maandag 50 paracetamol tabletten, voor 1 euro. Die dingen kosten ook bijna niets,  2 cent per stuk. Dat is vlakbij niets, zoals een Amerikaanse zakenrelatie van mijn vader zou zeggen. Deze man kon door het jarenlang zakendoen een aardig mondje Nederlands, bovendien had hij een assistent die uit Nederland kwam, dat hielp ook wel. De zakenrelatie vertaalde "next to nothing" gewoon letterlijk in: vlakbij niets. Deze relatie kwam ieder jaar naar Nederland, hij verbleef op kosten van de zaak in een hotel en mijn vader deed goede zaken met hem. Omdat wij boven de zaak woonden, kwam deze man ook bij ons in huis, op de koffie. Een verbazende man, hij weigerde uit godsdienstige overtuiging vrouwen een hand te geven, maar ging wel vergezeld door mijn vader op hoerenjacht. Ik zie het al helemaal voor mij: mijn homofiele vader vergezelde deze man, samen met een collega. Andere contacten dan handen geven waren kennelijk wel toegestaan. Waarom geen handen geven?  De man was geen moslim, maar hij was joods en ook vrome joden mogen vanuit hun geloofsovertuiging vrouwen geen hand geven. Of dat uitstapje naar prostituees daar zo goed bij past is iets wat ik me nu na 50 jaren nog steeds afvraag, ik vermoed van niet.

Maar goed, ik dwaal vreselijk af. Het ging over goedkope pijnstillers. Het advies van het ziekenhuis is, om paracetamol indien nodig te combineren met ibuprofen 400 mg. Dan heb je het over heel andere prijzen, ook als je een huismerk koopt. Je koopt 20 tabletten voor €1,69, dat is 8,5 cent, ruim 4x zo veel! Nog steeds goedkoop overigens, ik herinner me vanuit mijn jeugd heel andere prijzen. Ik had tussen mijn 12e en mijn 48e (= de periode waarin ik menstrueerde, had waarschijnlijk met hormonen te maken) vaak en hevige hoofdpijn, zeker rond mijn 20e en pijnstillers waren toen flink duurder dan nu. Ik heb destijds veel geld uitgegeven aan pijnstillers, gelukkig werd het met het ouder worden beter en na de overgang verdween de hoofdpijn bijna volkomen.
Nu dus voor pijn aan mijn hand. Die pijn is tot nog toe niet heel heftig, maar ook voor ernstiger klachten heb ik voldoende in huis, ook in de badkamer. Ik wil liever niet 's nachts de trap afrollen omdat ik met mijn suffe hoofd op zoek ben naar pijnstillers.

14 opmerkingen:

 1. Het klopt dat de prijzen voor pijnstillers gedaald zijn. De patenten zijn verlopen en dus kan er op grote schaal in china geproduceerd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het zo goed gaat. Dan ga je waarschijnlijk wel pijnstillers over houden, maar ach. Ze zijn nog jaren houdbaar, en zelfs als je er uiteindelijk een paar weg moeten gooien, tja...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hoeven niet weggegooid. Mijn oudste dochter heeft net als ik vroeger vaak hoofdpijn. Als blijkt dat ik te veel ingeslagen heb, dan is dat sowieso niet erg.

   Verwijderen
  2. dat is mooi meegenomen. Want paracetamol kan je bewaren, maar niet langer dan een jaar of een paar jara (er staat een datum op). Langzamerhand ontbindt t stofje, en de restproducten zijn niet zo heel toppie voor je. Maar als het gebruikt wordt, komt t best goed.

   Verwijderen
 3. Vervelend dat je last hebt van je hand. En ja, die pijnstillers kosten tegenwoordig vlakbij niets

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier in Servie betaal ik voor 10 tabletten iets meer dan een euro. Ik heb dus van de zomer ook paracetemol uit Nederland meegenomen. In Nederland kan je zelfs in de supermarkt paracetemol ed. kopen, hier alleen in de apotheek. De tabletten uit Nederland werken beter dan die we hier kopen . Als we nodig hebben gebruiken we maar 1 tablet per keer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach ja, zolang hij de dames maar geen hand gaf, was het in orde :)

  Siebrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Las pas in een boek, dat tijdens de drie dolle dwaze dagen in Amsterdam het topdrukte op de wallen was.

  Tuurlijk mag dat wel naar de prostituees. Hij hoeft ze daar geen hand te geven. haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben niet zo'n grootverbruiker. Ik kan pijn vaak hebben, of ik heb mazzel gehad bij mijn operaties.
  Wel fijn dat we tegenwoordig meerdere soorten hebben, en dat ze allemaal betaalbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke uitdrukking: vlakbij niets, die hou ik erin.
  Veel beter dan 3x niets, appel en een ei of kost geen drol. Daar erger ik me nog wel eens aan. Sommige dingen kosten dan wel vlakbij niets maar als je ze regelmatig nodig hebt loot dat nog aardig in de papieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij ons in de apotheek kost paracetamol 1,25 euro voor 50 stuks. Vaak goedkoper als bij de drogist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is grappig, ik heb juist het idee dat de drogist goedkoper is dan de apotheek. Ik betaalde bij de drogist 1 euro voor 50 stuks.

   Verwijderen
 10. slim om in de buurt te hebben voor het geval dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik koop paracetamol bij Lidl 20 stuks voor 39 cent.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.