donderdag 15 december 2016

Kerstverlichting verboden!

Andere jaren hingen collega's kerstversiering op en lampjes. Ik nam altijd een miniboompje mee. Dat kwam in de vensterbank. Heel gezellig, zo vlak voor kerst. Nu hebben we afgelopen maandag een mailtje gekregen: kerstverlichting mag niet meer. Het zou te brandgevaarlijk zijn. Iedereen deed bij binnenkomst de lampjes aan en bij vertrek weer uit.
Heel jammer!
Voor mij maakt het niet uit, ik ben er toch niet, maar ik vraag me toch af waar zo'n verbod voor nodig is. Het was altijd zo sfeervol als je door de gangen wandelde en in de kamers van collega's keek.

Mijn miniboompje dat altijd mee naar het werk ging.

12 opmerkingen:

 1. Wij hebben ook zo'n verbod gekregen maar wel de mogelijkheid om bij de gebouwbeheerders nieuwe sets lampjes te krijgen die goedgekeurd zijn. Die moeten dan ook weer ingeleverd worden en worden volgend jaar weer gekeurd en uitgedeeld.

  Lampjes zijn kwetsbaar en kunnen makkelijk kortsluiting veroorzaken als ze kapot zijn. Je werkgever wil gewoon geen risico nemen en dat is goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer, maar wel begrijpelijk als er een risico aan zit. Werkgevers moeten dan toch de verantwoordelijkheid nemen. Is er een optie voor wel goedgekeurde lampjes?

  Alvast een fijne kerstvakantie gewenst trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij niet, geen aanbod voor goedgekeurde lampjes. Een paar jaar geleden zijn alle ventilatoren en waterkokers afgekeurd, ze knipten gewoon de stekkers er af. Mijn ventilator was van de organisatie. Er is nooit een aanbod geweest voor nieuw, we moesten vanaf die tijd zonder doen,ook al was het 32 graden.

   Verwijderen
 3. Jammer hoor maar ik heb het gevoel dat tegenwoordig nog maar weinig mag overal worden er risico's gezien,heb nog nooit gelezen dat er ergens een kantoor in vlammen opging door kerstverlichting.
  Op de basisschool van mijn kinderen is er dit jaar geen kerstdiner, andere jaren nam iedereen van thuis iets zelfgemaakts mee en werd dat gegeten nu doen ze dat niet meer omdat het risico te groot is.Als er een kind ziek word is de school verantwoordelijk.
  Overal is iets voor te zeggen maar het gaat wel ver.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen kerstdiner op school? Wat jammer! Mijn kinderen vonden het destijds geweldig! Ik had toen wel mijn vraagtekens bij 30 waxinelichtjes in jampotjes. Dat leek mij nogal gevaarlijk, maar ik maakte mij geen zorgen over de door de moeders en vaders aangevoerde/geproduceerde heerlijkheden.

   Verwijderen
 4. Wij hadden op school tijdens de kerstviering in de klas op elk tafeltje een zelfgemaakt kerstlichtje staan. Wit papier met daarin van dat rode doorzichtige papier geplakt. Met een theelichtje daarin ! De juf deed het licht uit, ik vond dat heel sfeervol en knus. Er is gelukkig nooit zo'n kerstlicht in de fik gegaan, wij moesten heel stil zitten en deden dat ook. Dit is al wel vijftig jaar geleden, men was toen niet zo bezig met brandgevaar of kinderen met een allergie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn kleuterjuf was ook niet erg met brandgevaar begin jaren zeventig. Er stonden gewoon kleine kaarsjes op tafel bij het kerstontbijt. Tot het lange haar van een van mijn klasgenootjes in de kaars hing en door de paniek de kaars omviel. Ze was niet wild of vervelend, ze pakte gewoon iets wat verder op de tafel. Is gelukkig redelijk goed afgelopen.
   Op de school van de kinderen gebruiken ze plastic waxinelichtjes en dat is ook gezellig.

   Verwijderen
 5. We worden steeds meer Amerikaans. Overal ligt het gevaar voor een schadeclaim en aansprakelijkheid.
  Mijn tandarts wil een röntgen foto nadat hij een kies heeft gevuld. Dat vullen doet hij prima maar stel dat er problemen komen, dan heeft hij 'bewijsmateriaal'van na de behandeling. Nergens mogen er geen 'fouten'gemaakt worden. Onnodig de gezondheidszorg op kosten jagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer, ik vind het juist zo gezellig al die kerstlampjes overal!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Er zijn van die lichtjes op batterijen. Die kan je sfeervol in een kerstsjaal/ kerstjasje/ kerststola/ kersttrui verwerken. Alleen doen als je een vaste aanstelling hebt en niet ver meer van je pensioen bent. Zeker doen als je bij een kunstopleiding werkt. In jouw geval geldt het eerste. Op de kerstborrel bijv. verschijnen in deze flitsende outfit. Daar zullen die saaie managers van opkijken

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.