zaterdag 3 december 2016

Bijna vergeten om extra aflossing hypotheek aan te vragen

Bij de Direktbank moet je ruim van te voren melden dat je extra wilt aflossen. Dat zou ik ook doen voor de aflossing begin januari, maar het kwam er niet zo van. Mijn plan was om het begin november in orde te maken.
Bijna was ik vergeten om tijdig een formulier in te vullen en te verzenden. Dat zou een beetje dom zijn, want dan betaal ik onnodig een maand lang 4,55% rente over de 7500 euro die ik extra wil aflossen. Die rente bedraagt €28,44 per maand. Als je daar de huidige spaarrente van af trekt, ca 0,7%, dan is de "schade" ongeveer 24 euro. Daar kan ik leukere dingen mee doen!

Mijn aflosformulier moest voor 10 december binnen zijn en dat is gelukt. Ik heb het gisteren per e-mail naar de klantenservice verzonden en daar ontvang ik binnenkort een bevestiging van!
zak met geld

12 opmerkingen:

 1. Ik was de mijne min of meer wel vergeten en blijkbaar hadden zij mijn eerste aanvraag niet binnen gekregen dus ik betaal wel 1 mnd extra rente en dat komt uit op zo'n 14 euro. Even balen maar gewoon weer doorgaan.jij bent bijna klaar, helemaal top. Ik zou willen dat ik al zo ver was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil ook nog graag voor de 10 van de maand een bevestiging van de bank ontvangen, zodat ik aan de bel kan trekken als blijkt dat ze de aanvraag niet ontvangen hebben.

   Verwijderen
 2. Wat een leuke post met die chocolade munten erbij :-)
  En fijn dat het is gelukt!

  Ik weet even niet waar ik de vraag elders kan stellen, dus doe ik dat maar even hier:

  Mag mijn nieuwe blog in je lijstje?
  (dat was bespaarzuinig, maar ik stap over naar http://huiselijkgenoegen.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je had me kunnen mailen, maar deze mededeling is ook prima. Je staat in de leeslijst!

   Verwijderen
 3. Ik heb ook gisteren de aanvraag voor een extra aflossing van 5000 gedaan, op 1 Jan. Een mooi begin van het nieuwe jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is je bruto rente, je netto rente is waarschijnlijk minder dan de 28,44. Dus de tegenvaller zou nog meevallen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bedoelt in verband met hypotheekrenteaftrek? Over een hypotheek van 8400,- euro krijg je bar weinig hypotheekrenteaftrek hoor ;-)
   Vanaf januari is mijn hypotheek 900 euro.

   Verwijderen
 5. Mooi dat het op tijd binnen was. Ik gebruik ook foto's van chocolademunten op mijn blog. Zijn leuk om te gebruiken he?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ouderwets dat je het nog moet aanvragen om een aflossing te doen. Gaat de Direktbank dit nog veranderen of weet je dat niet? Nu is het wel erg omslachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over de Direktbank en mijn aflossingen kan ik een boek schrijven. Ik heb ooit een keer zelfs een excuus bos bloemen gekregen. Toen ik mijn hypotheek geheel afloste verwachtte ik eigenlijk ook een bos bloemen, maar helaas die kwam niet.

   Ze schreven meer af, dan ik op het formulier had gezet. Of ze schreven helemaal niet af, al werd dat vooraf bevestigd. Op een zo simpel iets zijn duizend afwijkende methoden te bedenken. Ik ken ze allemaal.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.