vrijdag 16 december 2016

Boodschappen bestellen

In verband met de operatie aan mijn hand, leek het mij wel fijn om boodschappen te kunnen laten bezorgen door de AH. Mijn conclusie is dat de AH absoluut niet afgestemd is op alleenstaanden. Het minimumbedrag voor een bestelling is 70 euro! Tsja, dat is wel wat heel veel voor mij alleen als je alleen wat brood, fruit en groenten wilt.
Gelukkig had ik al voor mijn operatie de voorwaarden gecheckt en kwam ik tot de conclusie dat dat bestellen van kleine hoeveelheden boodschappen niets wordt. Ik zal mijn (schoon)kinderen en buren vragen om een boodschap voor mij te doen als ik iets nodig heb.
Verder heb ik een mooi voorraadje aangelegd, zodat ik voorlopig vooruit kan. Maar er blijkt waarschijnlijk altijd wel iets te zijn waar ik helemaal niet aan gedacht had.

Er zijn heel veel alleenstaanden in Nederland. Die mensen willen ook wel eens boodschappen bestellen, maar dan niet voor 70 euro, maar bijvoorbeeld de helft. De bezorgkosten voor het thuisbezorgen van minimaal 70 euro aan boodschappen bedragen €4,99. Ik snap dat het relatief duurder wordt om kleinere hoeveelheden te bezorgen. De winstmarge gaat omlaag.
Misschien moet AH de bezorgkosten voor kleinere bestellingen verhogen?
Zou €6,99 een passend bedrag zijn?

31 opmerkingen:

 1. Andere bezorger zoeken. Plus bezorgt bv al vanaf € 25

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee! Hier is een Plus in de stad. Omdat het niet bij mij in de buurt is, had ik er nog helemaal niet aan gedacht.

   Verwijderen
  2. Gecheckt: bezorgt niet in mijn postcodegebied. Het is kennelijk te ver weg en daarom niet rendabel.

   Verwijderen
 2. Ik woon in Amersfoort en hier zijn ze het bedrijf Picnic vorig jaar gestart. Een online supermarkt, bestellen vanaf 25 euro en gratis thuisbezorgd met electrische wagentjes. Een succes hier en ze zijn nu aan het uitbreiden. Dit concept is dus ideaal voor hetgeen jij beschrijft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn moeder had hetzelfde, en is daarom noodgedwongen op maaltijdservice overgestapt (geen succes door meerdere dieten in combinatie). In het noorden is niet heel veel keuze in bezorgsupermarkten. In de praktijk haalde ik alle weken boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf zou ik ook af en toe eens online mijn boodschappen willen bestellen. Bij mij gaat het vooral om zware en/of omvangrijke boodschappen. Een startbedrag van € 70,- is voor een alleenstaande erg veel.

  Sommige supermarkten werken met pick up points of je boodschappen staan klaar in de winkel. Het scheelt wel tijd dat je zelf niet in de supermarkt hoeft rond te lopen, maar je moet wel ergens heen om je boodschappen op te halen. Mij gaat het vooral om het thuisbezorgen.

  Ik vind het een goed idee om bij AH kleinere bestellingen mogelijk te maken tegen hogere bezorgkosten.

  Helaas woon ik buiten het bezorggebied van Plus.

  En zoiets als Picnic zou ik ook graag in de buurt willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 70 euro is ook voor een gezin nog best een hoog grensbedrag om wekelijks de boodschappen te laten bezorgen. Hier is het grensbedrag 30 euro, bezorgkosten 3 euro.

  Sterkte met je hand! Hopelijk gaat het herstel sneller dan verwacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Waar ik woon ( een nieuwbouwwijk in de Randstad) halen we gewoon even de boodschappen voor de buur die ziek is. Ik weet nog van toen ik klein was dat dat ook heel gebruikelijk was dat je als buurkind even een boodschap deed voor je buuf die ziek of oud/slecht ter been was. Gewoon voor niks of een snoepje.
  Ik worst er altijd wel blij van als ik even iets voor een ander kan betekenen en die ander is geholpen.
  Jes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hier is een regionaal bedrijfje dat bezorgt. Minimaal 25 euro. Ouderen kunnen zelfs gewoon per biljet bestellen. De producten zijn wel iets duurder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. VersopWalcheren bezorgt vanaf 10 euro en wat ik tot nu toe heb gezien is er geen prijsverschil
   Berber

   Verwijderen
 8. De supermarkt aan de Zonnelaan bezorgt vanaf 50 euro gratis boodschappen. Misschien is dat iets voor jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind die €70 ook hoog, halen wij ook niet zo snel, daarom bestel ik eigenlijk niet meer, want de boodschappen worden dan ongemerkt duurder. Er zijn hier wel andere supermarkten die bezorgen voor lagere kosten, dus dat is fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Misschien iemand die voor je wat boodschappen wil doen, desnoods tegen een kleine vergoeding?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn dochters en schoonzoons zijn ongetwijfeld bereid om wat boodschappen te brengen. Ze wonen vlakbij, afgezien van de zorg voor hun nog heel kleine kindjes (9 en 3 weken) is het een kleine moeite.

   Ik vroeg me gewoon af wat de mogelijkheden zijn voor mensen die net als ik geopereerd zijn en nog niet zelf op stap kunnen om boodschappen te doen.

   Verwijderen
 11. Mensen zouden bestellingen kunnen combineren misschien en zo de kosten van de bezorgservice delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goh, dat is inderdaad niet handig! Ik dacht juist dat het voor bijvoorbeeld alleenstaande ouderen zo handig was dat ze hun boodschappen konden bestellen. Maar dat is dus eigenlijk helemaal geen optie, vanwege dat minimumbedrag.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op zich kan ik die €70 wel vullen. Maar bezorgkosten zijn idd 'vanaf €5'. De meeste tijden zijn echter duurder en als je een iets kleiner tijdsvak wil dan gaat het hard. €9 komt ook voor.

  Ik vond eigenlijk vooral het 'thuisblijven' lastig. Als ik naar AH ga ben ik met 20min weer buiten met weekboodschappen. Als ik daarvoor dan 4 uur thuis moet blijven vind ik dat eigenlijk lastiger.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. op de dag van bezorging kan je op je mobiel of op de site de geschatte bezorgtijd vinden.. als je in je hoofd een half u ervoor en erna in gedachten houdt, hoef je geen 4u thuis te blijven voor je bestelling. ideaal!!

   Verwijderen
 14. ik woon op Walcheren en wij hebben VersopWalcheren. Daar zijn tien ondernemers bij aangesloten (o.a. bakker, slager, kaasboerderij, visboer, biologische winkel) en het wordt GRATIS thuisbezorgd. Vanaf 10 euro moet er besteld worden, maar dat heb je zo bij elkaar, ook als je alleen bent (net als ik). dinsdag t/m zaterdag wordt er thuisbezorgd. Ik bestel nu al een paar maanden en dit werkt perfect. Maar je moet wel op Walcheren wonen...

  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel handig! Tien euro is niets voor een bestelling, dat is heel goed te doen.

   Verwijderen
 15. Bij ons in Amsterdam is sinds kort een buurtinitiatief genaamd de Buurtbel, je belt ze iemand komt langs om te kijken wat ze voor je kan doen en dan wordt er een vrijwilliger ingezet die de boodschappen voor je doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik deed een tijdje de maandboodschappen bij de Plus hier om ze te laten bezorgen. Maar vaak was er dan iets niet op voorraad waardoor ik er dus zelf nog op uit moest. Ik kon wel vervangende producten krijgen, maar dat durfde ik niet aan vanwege prijs en smaak. Nu ga ik wekelijks naar een tuinderij in de buurt en daar haal ik alle verse dingen. De rest zie ik wel als het bijna op is.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mijn schoonmoeder bestelt de zware boodschappen bij Jumbo en ik haal ze dan op de afgesproken tijd op bij de Pick up locatie. Dan kost boodschappen doen voor iemand maar weinig tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. 'n Brood is toch niet zo zwaar, kun je met je andere hand dragen! Ook 3 of 4 stuks fruit o.i.d. is te dien, zo kom je in ieder geval nig buiten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de winkel om de hoek is, dan zou het wel een goed idee zijn. Ik zou een heel eind moeten lopen of moeten fietsen. Dat fietsen zit er op dit moment niet in.

   Verwijderen
 19. Wat raar dat de AH zo slecht is ingesteld op alleenstaanden, terwijl er steeds meer alleenstaanden in Nedeland wonen. Met name ouderen die toch hun doelgroep zouden kunnen zijn. Blijkbaar is de AH geen zorginstelling, maar denken ze commercieel. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het niet zo raar als je bedenkt wat een bedrijf moet betalen voor een bedrijfswagen (en belastingen / onderhoud /verzekering), manuren, etc.etc.
   Als je jezelf salaris zou geven dan red je boodschappen doen ook niet voor 6 euro bruto (want ook daarvan mag AH weer een groot deel inleveren...)
   Mijn weekboodschappen zijn voor een gezin van 4 pers. 50 euro pw.. Maar soms spaar ik de houdbare dingen op en ga voor de bezorging. En als mijn moeder dan ook wat wil. bestel ik het mee. OOk als je meedoet met het bonusprogramma krijg je regelmatig aanbiedingen van gratis of goedkopere bezorging. Ik vind het ideaal!

   Verwijderen
 20. Vreemd dat zo'n groot bedrijf als ah alleen in grote bedragen denkt.
  Juist in deze tijd waarin veel mensen alleen wonen zou er toch juist op hun ingespeeld moeten worden.
  Hier doen we juist elke week de boodschappen online zodat we niet met alles hoeven te leuren.
  Het is gewoon makkelijker met ee groot gezin en aan €70 komen we hier makkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ben ook alleen en toen ik in september met mijn been in het gips zat heb ik ook bij AH besteld. Gewoon een Beetje voorraad inslaan. Ene keer een doosje wijn, andere keer toiletpapier in de aanbieding etc. Dan kom je er wel met dat bedrag. Ja dat ze niet voor een paar dingen langskomen snap ik. Het is inderdaad een commercieel bedrijf.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik denk dat het per AH verschilt
  Hier brengen ze vanaf 25 euro boodschapoen, voor 2,50.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hallo zuinigaan ik heb waarschijnlijk de zelfde gedachten
  Dan jij want ik ga ook boodschappen bestellen ik kan gelukkig bij de plus bestellen
  Ik heb als reden dat ik wil kijken dat ik dan goedkoper uit ben want dan koop ik niets bij
  Maar jouw reden is vervelender en wens je veel sterkte de komende tijd
  Ik heb op mijn blog net er iets over geschreven van het bestellen

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.