zaterdag 7 januari 2017

Een nieuwe mobiele telefoon

In oktober 2015 kocht ik mijn allereerste smartphone, een Kazam, voor 62 euro. Een 2e kansje bij Coolblue. Die telefoon was achteraf gezien niet héél erg smart, want ik kon alleen de wifi gebruiken en niet mobiel internet. Eerst dacht ik dat het aan mijn lag, maar de beide schoonzoons en mijn jongste (ICT) dochter hebben het geprobeerd toen ik van de provider een maand lang gratis 1000 MB mobiel internet had en het lukte niet om dit mobiele abonnement te activeren.
Misschien had ik kunnen reclameren, maar dat heb ik niet gedaan. Nu denk ik er over toch maar eens een nieuwe telefoon aan te schaffen. Een betere, waarmee ik ook als er geen gratis wifi in de buurt is wel op internet kan.
Ik twijfel nog een beetje, want heb ik het echt nodig? Kan ik niet, net als nu, alleen wifi gebruiken?
Zal ik, of zal ik niet?
Van mijn schoonzoon heb ik een tip gekregen om een bepaald merk te nemen, niet heel duur en relatief goed in kwaliteit. Dat toestel kost nu €149,- euro.
Mijn twijfel is vooral dat het oude toestel eigenlijk nog helemaal niet opgebruikt is. Waarom zou ik dat weg doen? Ik heb eigenlijk helemaal geen mobiel internet nodig. Tenminste, niet echt nodig. Op het werk, thuis en bij mijn kinderen maak ik gebruik van wifi en als ik ergens anders ben, dan heb ik gewoon geen internet. Ook wel lekker rustig!
Na hoe lang neem jij een nieuwe smartphone en wat doe je dan met je oude?

27 opmerkingen:

  1. Als ik terug kijk dan doe ik ruim 2 jaar met een mobieltje. Mijn eerste goedkope smartphone ging na ruim een jaar stuk, dat was pech hebben. Ik heb nu een microsoft lumia (650)en die zijn niet heel duur en het glas is niet zo snel kapot. Van het werk heb ik de 950. Als je heel veel apps gebruikt is het niets want er is gewoon veel minder beschikbaar. Ik red me er goed mee en ook onze kinderen hebben er een (ander model).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb ooit 1x een mobieltje gekocht.Toen die op was,heb ik in mijn vriendenkring aangegeven,dat ik een nieuwe zocht.Van alle kanten kreeg ik toen mobieltjes aangeboden die nog niet op waren.Daar kan ik dan weer een aantal jaar mee vooruit.
    Heb geen internet nodig,kan op werk en thuis gewoon wifi gebruiken.gr Jose

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb een Samsung Galaxy s3 uit 2013. Zolang die het doet koop ik geen nieuwe. Ik ben benieuwd welke telefoon je is aangeraden sinds het een aanbeveling was van mensen die er verstand van hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb een Wiko pulp 4, ook geen duur ding, zo'n 150 EUR. Perfect voor wat apps en ik gebruik meestal ook wifi maar af en toe ook mobiel internet als ik het openbaar vervoer neem.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. In november 2012 heb ik een Samsung Galaxy Young gekocht. Een uitgekleed toestel van €89,-. Kon niet echt veel, maar beperkt app's downloaden. Agenda was voor mij belangrijk, synchroniseren met m'n werk en inkomende mails. Dat werkte aanvankelijk prima maar uiteindelijk toch te beperkt. In juni 2014 een S3 gekocht, €289,-. Ik wilde niet bezuinigen daarop want die fout maak ik nog wel eens maar wilde ook niet onzinnig geld uitgeven. Niet het nieuwste model S5, was me toch wat te duur en niet de S4 want die heeft geen radio. Ik heb geen internetabonnement, doe alles via wifi. Nog altijd erg blij daarmee. Soms kun je ook te lang bij iets blijven hangen, ook als iets nog prima werkt. Heb wel een bepaalde verantwoordelijksheidsgevoel ook ten aanzien van spullen en een slecht gevoel als ik dat onterecht zou afschrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb nog een heel oud mobieltje, waarmee ik alleen kan sms en bellen. Prima toch?! Thuis heb ik internet. Op visite vind ik het niet leuk als anderen zaken opzoeken op internet, dus zal dit zeker zelf nog niet doen. Daarnaast gaat mijn mobiel bijna nooit mee. Heerlijk, gewoon 1 ding tegelijk doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb ook een gewoon mobieltje, sms'jes en bellen is voldoende voor mij en dan sms ik ook nog eens weinig. Ik ben veel thuis en gebruik het liefst de computer. Ik vind een tablet ( gebruikt mijn man ) al vervelend, alles vliegt over het scherm. En als ik dan eens bij iemand op een smartphone kijk, bijv naar foto's ben ik prompt de bladzijde kwijt. Nee niets voor mij op dit moment.

      Verwijderen
  7. Hier bijna 3 jaar een Motorola G3 best goed toestel maar werkgeheugen /opslaggeheugen laat te wensen over zelfde als batterijduur. Over aantal maanden komt er een nieuwe met beter spec,s en dochterlief staat al met smart te wachten om deze telefoon over te nemen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als je regelmatig onderweg bent is het fijn als je bv de openbaar vervoer apps. Kunt gebruiken. Daarnaast kun je in veel musea de tours downloaden. Ik gebruik hem ook voor het parkeren. Ik heb hu sinds 1,5 jaar een goedkope Motorola . Die heeft veel te weinig geheugenruimte. Ik ga dus inderdaad nu een andere iets duurdere kopen. Ik koop,simlock vrij. Met een abonnement van 12,50 van Vodafone kom ik ruimschoots uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb 7 jaar gedaan met een iPhone 1. Nu heb ik een IPhone 5, ook al 5 jaar. Werkt altijd super. Is wat duurder maar hij gaat ook lang mee. Koeken naar geld toch

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nog steeds doe ik met mijn mobiel met alleen bellen en SMS, een Siemens M55. Deze had ik gewonnen net nadat ik zelf mijn eerste mobiele telefoon had ik gekocht. Sinds een paar jaar gebruik ik de gewonnen mobiele telefoon, ik zou het zonde vinden als ik die nooit zou hebben gebruikt. En onderweg in de trein kan ik via Wifi in de trein internetten op mijn Ipad mini.

    Toch heb ik een eenvoudige Huawei smartphone gekocht, onder meer omdat ik graag Whatsapp wil gaan gebruiken.

    Zelf weet ik nog niet of ik een (goedkoop) mobiel internet abonnement neem voor het geval er geen Wifi bereik is.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Motorola biedt al jaren toestellen met een goede prijs-prestatieverhouding. Zie bijvoorbeeld deze: https://tweakers.net/pricewatch/542549/motorola-moto-g-play-(2016)-zwart.html

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Toch zijn er nu anno 2017 zat goed andere telefoons dan enkel de Motorola, heb er nu een maar volgende wordt vast een van een ander merk misschien wel een Chinees .

      Verwijderen
  12. Ik koop mijn smartphones via marktplaats tweedehands. Een reden om een nieuwe te kopen is voor mij als ik er iets mee wil en de smartphone daar te oud voor is....

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Had ik maar geen smartphone meer, gewoon lekker rustig als iemand wat van mij wilt dan bellen ze op de huistelefoon. Maar ik reageer niet gelijk op mensen via sms/whatsapp maar krijg dan altijd nog ? na het berichtje, want eigenlijk moet je gelijk reageren tegenwoordig. Ik zou zeggen lekker zo laten, geen mobiel internet abonnement nemen. Dan is het lekker rustig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien je vrienden opvoeden dan? Soms reageer ik snel en soms heb ik geen zin. En daar doen ze t maar mee.

      Verwijderen
  14. Ik heb een oude telefoon van mijn dochter. Whatsappen doe ik via de wifi en ik heb geen extra mb's waardoor ik in het buitenland niet kan appen, dat is soms jammer maar ach, die 2 wkn vakantie per jaar sturen ze me dan maar een sms als het nodig is. Ik kan ermee bellen en smsen voor 8, 95 euro per maand. (T-Mobile abonnementje)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Gewoon een super eenvoudig mobieltje, want daar bel en sms ik enkel mee. Ik heb wel een ipad mini die ik vaak meeneem. Enkel wifi. Ik denk niet dat ik snel een smartphone neem, mn ipad zou ik echter echt niet kunnen missen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Augustus 2010 kocht ik een iPhone! Wat een kritiek kreeg ik: duur, belachelijk, zonde geld. De mensen die dit riepen hoor ik minstens 1x per jaar over iets dat vervangen moet: auto, wasdroger, afwasmachine. Allemaal zaken die ik niet heb, daar kan ik tientallen iPhones voor kopen... fiets elke dag naar het werk en bespaar daarmee 2,50 benzinekosten per keer.

    Met deze telefoon heb ik ruim 5,5 jaar gedaan: april 2016 kwam er een nieuwe, de SE. Hoop daar ook weer 5 jaar mee te doen. Elk jaar 100 euro uitgeven aan een wegwerp ding, of 1x 500 euro per 5 jaar is aan het einde van de rit hetzelfde.

    Ik beleef er heel veel plezier aan. oa luisterboeken, ik slaap eigenlijk altijd goed maar heb ik een keer een slapeloze nacht (of door herrie van buren) ik doe koptelefoon op en ga lekker luisteren ipv ergeren.

    Zelfs voor het stemmen van muziekinstrumenten heb ik nu een appje, waar ik vroeger een stemapparaat had met van die blokbatterijen (duur!) die altijd leeg waren als je het ding een keer wilde gebruiken.

    Mijn smartphone en ik zijn hele dikke vrienden!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hier al jaren iPhone. Eerst 4s, toen 5s, nu 6s. Die heb ik 9mnd nu. Je kunt er alles mee, hij gaat lang mee en als ik m kwijt wil na een paar jaar, dan behoudt ie z'n waarde heel goed. Tot nu toe dus altijd goed verkocht via MP.

    Stabiele toestellen zonder moeilijke dingen. En moeiteloos sync'en met iPad en MacBook.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik heb een wiko; nieuw voor zestig euro. Een iets groter formaat is er voor negentig euro. Hij kan alles wat nodig is, bellen, internet surfen, appjes, foto's, wifi en ook internetten buitenshuis/met 3G en 4G, etc.

    Het is dus, vind ik, niet nodig om iets duurders te kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik heb zelf voor werk een Motorola! Ben er voor dat geld erg over te spreken en het kan alles wat we voor werk nodig hebben! (Werk op de IT afdeling)

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Zuinigaan: als je een nieuwe koopt,hou de oude. Die ligt bij mij naast m'n bed. Hier kijk ik voor het slapen nog even op de nieuwssites via WiFi.
    De nieuwe ligt dan beneden aan de lader en kan me niet storen met onbelangrijk e appjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. In 2012 kreeg ik een Samsung Galaxy Y. Deze heb ik nog steeds en ik gebruik hem dagelijks. Ik merk wel dat ik tegen beperkingen aanloop, of de app is te groot of matcht niet meer met Android Gingerbread. Ik heb hem ook al een keer moeten rooten. De batterij is ook niet meer wat het ooit is geweest. De ondersteuning voor Whatsapp stopt in juli of december 2017, voor Gingerbread. Dan zal ik toch echt naar iets anders op zoek moeten gaan. Maar geen duur toestel. Simpelweg omdat ik het niet nodig heb.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.