Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

vrijdag 6 januari 2017

Geld verdienen met je weblog als professioneel blogger

Daantje schrijft dat ze graag haar weblog als werk wil zien, ze wil professioneel blogger worden, (als ze tenminste voorlopig geen betaalde baan kan krijgen).
Professioneel blogger, dat is een interessant idee.

Ik speel zelf ook met de gedachte om misschien professioneel blogger te worden, niet nu, maar na mijn 66e, als ik met pensioen ben. Ik vind schrijven leuk en mijn blog is mijn hobby. Ik ben wel een beetje pessimistisch over een professioneel blog, want hoe krijg ik het in vredesnaam voor elkaar om daar echt een reëel inkomen mee te verdienen? Nu is dat als ik met pensioen ben ook niet echt nodig, ik krijg immers al AOW en een beetje pensioen. Ik ga er weliswaar flink op achteruit omdat ik te weinig pensioenjaren heb (ca €450 per maand), maar zie maar eens 450 euro netto extra te verdienen. Dat lijkt me lastig!

Nu staat er in de reacties bij Daantje een heel handige link naar de weblog van Iris, waarin deze blogger precies uit de doeken doet hoe je te werk zou kunnen gaan als je professioneel weblogger wilt worden. Iris geeft tips en verwijst ook weer naar anderen.

Wat vind ik er van? Ik vraag me af of ik het leuk zou vinden om door middel van advertorials reclame te maken voor bedrijven. Die zouden dan wel gericht moeten zijn op mijn specifieke lezerspubliek.
Wat hierbij wel handig is, is dat ik sinds kort Google Analytics geïnstalleerd heb, daarin kan ik zien wie mijn lezers zijn. Het grootste deel van mijn lezers (of eigenlijk lezeressen, want 91,35% is vrouw)  is tussen de 45 en 64 jaar oud, dat is bijna 62%. De jongeren daarentegen zijn bij mij ondervertegenwoordigd, in de leeftijdsgroep tussen 18 en 34 zijn dit er 11,6%.
Mijn "marktsegment" bestaat dus uit vrouwen, voornamelijk vrouwen van middelbare leeftijd.
Mijn verkoopargument waarin bedrijven geïnteresseerd zouden kunnen zijn: gemiddeld ruim 150.000 pageviews per maand, dat is krap 2 miljoen per jaar. Daar zitten zeker mogelijkheden in. 

Waar zou ik dan in mijn reclameberichten, mijn advertorials, over moeten bloggen?
Over incontinentiemateriaal?
Over pensioenopbouw en hoe je dat het beste doet?
Over leuke, actieve vakanties voor ouderen?
Over oma zijn/worden?
Over je huis inrichten op het ouder worden?
Over leuke cursussen die het leven verrijken?

Ik kan wel wat leuke dingen bedenken die wel in mijn straatje passen, maar over het algemeen lijkt het me lastig. En bovendien: als ik hard bezig ben om voor bedrijven reclame te maken en lezers daarmee allerlei spullen aan te smeren (naar mijn gevoel dan hè?), staat dat haaks op het centrale thema waarmee ik dit blog ooit begon, namelijk bezuinigen om te sparen voor belangrijke doelen.
Daarnaast heb ik nu alle vrijheid om mijn onderwerpen te kiezen en ook hoe ik daarover wil schrijven. Als ik moet schrijven over bepaalde producten of diensten omdat ik dat volgens contract verplicht ben, dan is die vrijheid een stuk kleiner.

Op dit moment zeg ik, nee ik geloof niet dat ik een professionele blogger wil worden. Het zou mijn vrijheid te veel beperken.

Dan vraag je je misschien af, waarom heb je dan wel advertenties op je weblog? Die advertenties hebben geen invloed op wat ik schrijf en hoe ik schrijf, maar die advertenties leveren wel een prettig zakcentje op. Heel fijn dat er lezers zijn die geen adblocker hebben en gewoon klikken op de advertenties op mijn weblog! Mijn dank daarvoor!
Helaas wil Google Adsense niet dat ik schrijf over deze verdiensten, ze houden het om een of andere reden die mij niet helder is, graag geheim.

16 opmerkingen:

 1. Als je professioneel blogger zou worden kom ik niet meer lezen omdat ik dan niet meer het gevoel heb dat ik echt jouw visie/mening/belevenissen lees. Juist het persoonlijke en de open blik op de wereld vind ik leuk......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb je zeker een punt, ik lees advertorials van bloggers ook niet. Zo'n advertorial vind ik oninteressant.

   Verwijderen
 2. Je kan natuurlijk altijd nog professioneel blogger worden, maar dan zonder reclame ;-) Kom maar op met de posts.
  Met 150.000 pageviews per maand loopt je blog nu wel geweldig! Dat hebben wij in een jaar nog niet eens voor elkaar gekregen. Echter, we zijn ook nog niet sinds 2007 bezig. Wat trouwens knap lang is in de blog wereld. Veel respect hiervoor. Ga lekker door zou ik zeggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit ook wel eens te denken hoe ik meer geld met het bloggen zou kunnen verdienen. Alleen houden die advertorials mij ook tegen. Heb zelfs al wel eens een aanbieding gekregen om wat te plaatsen, maar die boden geen geld :). En voor niets gaat de zon op natuurlijk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt natuurlijk een verschil tussen helemaal niets, en je blog volgooien met advertorials he ;-) Dat doet Iris als je daar doorleest ook niet, het moet echt precies bij haar lezerspubliek passen wil ze een samenwerking aangaan. Als je dat doet zou het - net als bij haar - goed kunnen passen, maar dan moet je er dus wel moeite in steken. Denk aan - ik noem maar iets - producten om afval en kosten aan plastic zakjes/wegwerpspul te verminderen. Met jouw bereik zou je ook nog aan Patreon kunnen denken (ik zou zeggen: kijk eens goed bij Iris, zij vertelt erg fijn welke keuzes ze maakt en hoe ze dat doet).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind advertorials op een blog onaantrekkelijk en lees ze ook nooit. Lijkt me ook lastig te rijmen met een consuminderblog. Ik zou het als ik jou was dus lekker bij Google Adsense houden.

  Als je het ook leuk vindt om informatieve artikelen te schrijven, dan zou je eens aan infonu.nl kunnen denken. Daar kun je artikelen schrijven over van alles en nog wat. Geld verdienen gaat via Google Adsense en referral links naar Bol.com en zo. Je moet wel een lange adem hebben en het leuk vinden om te doen, want het geld stroomt niet meteen binnen.

  Hier komt de referral link ;-)
  http://www.infonu.nl/index.php?ref=68680

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 150.000 pageviews per maand! Dat is echt enorm veel! ik ben al blij als ik er 8000 haal... Nou ben ik ook nog niet zo heel lang bezig, dus hopelijk gaat dit nog meer worden in de toekomst :) In ieder geval is het wel meer dan duidelijk dat je blogt over dingen die mensen interesseren, ander kom je natuurlijk nooit aan die geweldige aantallen!
  Ik snap verder ook niet waarom adsense de inkomsten van een website geheim wil houden. Je moet toch zelf weten of je jouw inkomsten post of niet...?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een enkele keer haal ik 7000 pageviews op een dag ;-)
   Ik snap er zelf ook niets van waarom adsense wil dat ik niets over reclameinkomsten schrijf.

   Verwijderen
 7. Er zijn boeken over professioneel bloggen. Maar je loopt al vooruit. Leuk om die boeken te lenen via de bieb, of daar te lezen, wel zo gezellig. Ik heb ze nog niet gelezen. Het lijkt me wel aantrekkelijk, ooit.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wordt je inkomen echt 450 euro per maand lager als je met pensioen gaat?
  Wat veel!
  Dat scheelt enorm!
  Ik zou me daar zorgen over maken, want hoe vang je die 450 euro inkomensverlies op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vroeg ik me ook af toen ik in de WW ging. Ik heb nu iets meer dan de helft van vroeger en nee, ik los mijn hypotheek niet meer extra af.
   Jarenlang Consuminderen zorgt voor een fantastisch pensioen gevoel.

   Verwijderen
  2. Ik denk dat Zuinigaan dan minder zal gaan sparen.
   Als je de zaken goed op een rijtje hebt staan, dan valt zo een terugval in inkomen goed op te vangen.In elk geval heeft ze gezorgd dat de hypotheek op nul staat! compliment!

   Verwijderen
  3. Ja, is heel goed. Mijn hypotheek is van mijn stamrecht BV. Een kleine hypotheek, maar toch een hypotheek.

   Zuinigaan heeft haar vaste lasten staan op haar blog. Zelfs al haal je 430 van haar vaste inkomsten af, dan is er ruim voldoende om goed van te kunnen leven. In mijn vaste lasten wordt standaard reserveringen meegenomen. Onderhoud gaat eeuwig door.

   Verwijderen
 9. Er zijn wel heel veel blogs, en je mag je afvragen hoeveel behoefte er nog is aan beroeps blogs. Ik zal niet de enige zijn die advertorials bij voorbaat overslaat en gewoon een paar favoriete blogs volgt voor zolang die in de lucht zijn (en jij draait al een hele tijd mee, ik heb in de afgelopen vier jaar al heel wat leuke blogs ter ziele zien gaan)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gewoon advertenties op je blog. Hopelijk als je met pensioen bent verdien je er nog iets mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook professioneel blogger en vind het geweldig. Wat je zegt over Google Adsense en dat je niet mag zeggen hoeveel je er mee verdient herken ik. Heel wonderlijk. Ik ben erg blij met google adsense : )

  N.B. op mijn blog bloggenenloggen.nl vind je ook veel informatie over geld verdienen met je blog mocht je inspiratie nodig hebben.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen