zondag 15 januari 2017

Eindafrekening energieverbruik: €181,65 terug!

Sinds 6 januari heb ik stroom en gas van een andere energieleverancier. Afgelopen vrijdag ontving ik per mail de eindafrekening van de oude leverancier. Dat is mooi snel!
In betaalde per maand €50,- voorschotten en ik krijg €181,65 terug.
Dat betekent dat ik per maand ruim 15 euro te veel betaald heb!
Als de spaarrentes veel hoger geweest waren, dan had ik er in de loop van het contractjaar wat aan gedaan en had ik er voor gekozen om het maandbedrag omlaag te brengen. Over die 181,65 ontvang ik immers geen rente, en als ik dit bedrag op een spaarrekening gezet had en de rente was hoog, dan was dat voordeliger. Met de huidige spaarrentes maakt het erg weinig uit, dus ik heb me er niet mee bezig gehouden.
Mijn verbruik in 1 jaar:
stroom: 1083 kWh
gas: 538 m3
Door de operatie aan mijn hand op 13 december, heb ik zeker 2 weken lang méér verbruikt dan normaal, want anders had ik gewoon gewerkt en nu zat ik thuis, met mijn hand in een mitella.
De toegezegde korting (180 euro) is keurig verrekend, dat betekent dat de overstap helemaal zonder problemen verlopen is.

Mijn nieuwe voorschotbedrag bij de nieuwe leverancier is 58 euro en ik krijg  vanwege de overstap een bonuskorting van 225 euro. Vergeleken met mijn vorige voorschotbedragen en de bonuskorting bij het oude energiebedrijf, lijkt het voorschotbedrag voor mij wat aan de hoge kant. Misschien dat ik dat toch maar wat aanpas.

20 opmerkingen:

 1. Ik ben nieuwsgierig hoor, maar welke temperaturen houd jij aan in huis (weg - thuis - 's nachts).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zeg! Hier hadden we iets meer verbruikt, maar het scheelde niet veel. Wij zijn ook weer overgestapt en de nieuwe leverancier zet ons voorschotbedrag ook weer redelijk hoog, ik denk dat ik dat ook maar weer aanpas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed gedaaan! Mag ik vragen naar welke leverancier je bent overgestapt. Mijn contract loopt volgende maand af en zoek nog een leuke aanbieding.
  Groet,
  Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De overstap heb ik een kleine 2 maanden geleden al gedaan. Dat kan, dan word je met ingang van het einde van de contractdatum klant bij de nieuwe leverancier.
   Nieuwe leverancier is Pure energie.

   Verwijderen
  2. De bonus bij Pure energie is nu weer veel lager: 150 euro.

   Verwijderen
  3. Ga ik naar kijken. Dank je wel.

   Verwijderen
 4. Ondanks dat de rentes op spaarrekeningen bedroevend laag zijn heb ik toch geen zin om te veel te betalen, want al die hoge voorschot bedragen leveren een energieleverancier natuurlijk wel iets op en dat ga ik niet faciliteren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk! Ik wil mijn nieuwe maandbedrag aanpassen. Het is helemaal niet nodig om 58 euro te betalen als ik bij de oude leverancier in feite 35 euro per maand betaalde. De energieprijzen zijn misschien wel wat omhoog gegaan, maar ook weer niet zo veel.

   Verwijderen
  2. Ja, ik stond er voorheen ook niet zo bij stil hoor en dacht dan , ach heb ik toch maar mooi gespaard, maar toen vertelde iemand mij, heb je er wel aan gedacht dat wij op die manier de energiebedrijven lekker spekken? Het gaat bij jou op zich om een klein bedrag, maar tel al die te veel bedragen maar eens bij elkaar op. toch weer geld wat zij kunnen investeren of beleggen en aan kunnen verdienen.

   Verwijderen
  3. Dat aanpassen dat blijkt (voorlopig??) helemaal niet te kunnen. Ik wilde dit op "Mijn Pure Energie" regelen en dan krijg ik een foutmelding:
   "Oeps, Er is een fout opgetreden bij het uitvoeren van uw verzoek."
   Ik had het voorschot maar 8 euro verlaagd en dat "mag" dus niet. Misschien ben ik te kort klant of zo en moet ik eerst een tijdlang 58 euro betalen voordat ik het voorschot kan wijzigen.

   Verwijderen
  4. Best wel raar eigenlijk, je betaalt te veel, maar je mag niet verlagen? Vreemd dat een bedrijf mag beslissen over jouw geld, het zou wat anders zijn als je veel minder betaald dan je verbruikt.

   Verwijderen
 5. Altijd fijn om geld terug te krijgen, ik zet mijn voorschot niet te hoog. Als ik denk dat ik teveel gebruik dan zet ik mijn maand bedrag iets hoger.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn dat je er nog op terug krijgt. Wij houden dezelfde temperaturen aan, maar hebben duidelijk een hoger energieverbruik. Maar ja: vaker thuis, drie personen die douchen (en badderen!) en dan nog een hoekhuis uit de jaren 70 ook...
  Maar toch vind ik het een groot verschil! (wij zitten op verbruikskosten van 90-100 euro per maand)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. nou nog het gas onder de 500 en de vastrecht kosten gaan ook nog omlaag ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Meer door minder15 januari 2017 om 23:54

   Wanneer je je de 538m3 terug probeert te brengen naar 499 m3
   bespaar je aan vastrecht +/- 45 euro daar onder de 500m3 lagere netwerkkosten gelden.

   Verwijderen
 8. Fijn dat je terugkrijgt en niet het gevoel hebt dat je ingeleverd hebt! Dan doe je het goed :)

  Ik kreeg afgelopen jaar een aardig bedrag terug, had ik totaal niet verwacht want ben eind Maart onverwachts in het ziekenhuis terecht genomen en al vanaf begin April "fulltime" thuis, en vanaf die tijd opbouwend aan het werk geweest maar vanuit huis.
  Daarbij kwam thuiszorg 3 keer per dag langs om de wonden te verschonen wat anders de douche gedaan moest worden.
  Water heb ik wel een paar euro moeten bij betalen. Maar al met al viel het me erg mee gelukkig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mij is precies het zelfde overkomen, pas overgestapt en gelijk geld terug! En dan heb ik natuurlijk ook nog geld bespaart door overtestappen.

  Want sinds 2017 zijn de energieprijzen weer gestegen voor het eerst in 4 jaar. Kijk hier maar. https://www.onlineenergievergelijker.nl/energieprijzen-2017/

  Dat zorgt dus voor meer concurrentie tussen alle leveranciers.

  Dat is natuurlijk mooi voor ons want wij krijgen hierdoor goedkopere energie!

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.