zaterdag 14 januari 2017

Nieuwe pyjamabroeken

Kort geleden heb ik 2 pyjamabroeken gekocht. Een zwarte en een donkergrijze met witte vlindertjes, heel leuk. Pyjamabroeken waren kledingstukken die ik helemaal niet bezat! Ik had wel nachthemden maar helemaal geen pyjamabroeken. Ik sliep altijd in een nachthemd of in een oud t-shirt.

Vanwaar ineens de behoefte om pyjamabroeken te bezitten?
Mijn (schoon)kinderen zie ik regelmatig in pyjamabroeken, waardoor ik dacht: ik moet ook maar eens zo'n ding, misschien is het toch wel handig, zeker in de winter.
Sinds ik nu al weer ruim 2 weken in een pyjamabroek slaap, heb ik nog geen nachtelijke spierkrampen in mijn kuiten of bovenbenen gehad. Het kan toeval zijn, maar misschien helpt de warmte wel tegen de kramp. Dat zou prachtig zijn, want het is heel vervelend wakker worden met een heftige spierkramp. Die ben ik liever kwijt dan rijk!
Een andere reden: voor als ik misschien weer eens in een ziekenhuis moet blijven na een behandeling of operatie.
In ben in mijn leven 12x in een ziekenhuis opgenomen geweest. Die opnames varieerden tussen een aantal dagen en meer dan 7 weken. Ooit had je gescheiden mannen- en vrouwenzalen, maar voor algemene behandelingen/operaties zijn de ziekenzalen gemengd. Dat is waarschijnlijk veel economischer, want dan heb je minder kans op lege bedden.
De laatste keer dat ik bijkwam van een operatie, bleek ik op een zaal te liggen met een streng gelovige islamitische man. Wij waren beiden niet heel blij met het feit dat ik een tamelijk kort nachthemdje aan had. De man kon recht in mijn kruis kijken als ik uit bed stapte, als ik dat tenminste een beetje onhandig deed. Ik was geopereerd en ik kwam uit de narcose en dan ben ik niet op mijn best.

Misschien komt er helemaal niet een volgende keer dat ik in een ziekenhuisbed moet slapen, en heb ik die pyjamabroeken daar helemaal niet voor nodig, dat zou nog beter zijn.
Ik heb inmiddels 8 operaties ondergaan die poliklinisch waren, onder plaatselijke verdoving. Heel prettig, ik kon gewoon binnen een uur het ziekenhuis weer uit wandelen.

24 opmerkingen:

 1. Die spierkrampen kunnen duiden op een magnesium tekort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb verschillende potten magnesium geslikt, dat hielp helemaal niets. Volgens Thuisarts.nl van het Nederlands Huisartsengenootschap zouden alleen zwangere vrouwen met kramp baat kunnen hebben bij magnesium:
   https://www.thuisarts.nl/kuitkramp/ik-heb-s-nachts-kuitkrampen

   Verwijderen
  2. Mijn man heeft jarenlang last gehad van spierkrampen 's nachts. Hij gebruikt sinds 1 1/2 jaar magnesium en hij heeft er nu geen last meer van.

   Verwijderen
  3. @Janne, helaas merk ik bij mij geen enkel effect.
   Met name kramp in de quadriceps in mijn bovenbeen is erg pijnlijk en heftig. Kramp in het bovenbeen heb ik vaak samen met kramp in de kuit van het andere been.

   Verwijderen
 2. jaren geleden vaak spierkramp gehad in de kuit bij het slapen, naar de dokter, bleek dat ik mijn dekbed te strak instopte bij het voeteneind..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zitten ook lekker he, die pyjamabroeken. En gezien die ziekenhuiservaring kan ik me wel voorstellen dat het fijner is met broek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb er twee jn de kast liggen maar draag ze nooit. (Net als jij slaap ik altijd in een oud t-shirt en in de zomer een hemdje.
  Ik heb ze gekocht ivm met een ziekenhuisopname en daarvoor reserveer ik ze ook. Toch prettiger inderdaad bij de gemengde zalen van tegenwoordig.
  Ik vind pyjama's voor thuis zonde van mijn geld (gierig he hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt leuk die pyjamabroeken. En inderdaad een fijne optie bij een ziekenhuisopname als ik je ervaringen zo hoor...

  Ik draag ze graag. Zonder hou ik in de winter koude benen in bed. Verder zijn pyjamabroeken fijn om 's morgens nog even een poosje in pyjama in huis rond te scharrelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik een heerlijk joggingpak voor. Of eigenlijk een heerlijk dik fleecevest met een joggingbroek. Dat samen is mijn "ochtendjas" ;-)

   Verwijderen
 6. Toen mijn moeder eens een paar weken in het ziekenhuis verbleef, verwonderde ze zich erover dat haar kamergenoten er zo flodderig bijliepen/lagen. Ik begrijp dat ook niet zo. in een fleurige pyama voel je je toch beter ? Gemengde zalen of niet.
  Een pyamabroek heb ik in de winter meestal wel aan. Ook heb ik een paar los zittende sokken , tegen ijskoude voeten. Ik slaap als een roosje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Speciale wollen bedsokken draag ik ook! Heel fijn tegen koude voeten.

   Verwijderen
  2. Heerlijk die pyjama broeken . Ik heb er ook een paar aangeschaft voor het z iekenhuis. Alhoewel er op genealogie weinig mannen liggen....proest....vind ik het prettiger

   Verwijderen
  3. Genealogie is stamboomonderzoek,dan zoek je uit wie je voorouders waren ;-) Ik neem aan dat je gynaecologie bedoelt?

   Verwijderen
  4. Ook op gynaecologie liggen mannen. De verpleegafdeling is hier gemengd, waar je ook voor ligt. Het voelt niet fijn als enige vrouw met drie mannen, maar het lijkt me ook niet fijn als enige man tussen drie vrouwen.... Ik hou niet van die gemengde afdelingen.
   Merel

   Verwijderen
  5. @Merel: De eerste keer dat ik na een ooroperatie wakker werd was het voor mij een onaangename verrassing. Volgens mij hadden ze daar bij het gesprek voor de opname niets over gezegd en daar lig je dan, met 2 mannen op een vierpersoons zaal!
   Overigens heb ik verder geen klachten over mannen waarmee ik op zaal gelegen heb. Ze waren vriendelijk en aardig.
   Ik had meer problemen met de ongeveer 90-jarige jarige vrouw waar ik als 17 jarig meisje naast moest liggen. Die hoogbejaarde vrouw was zowel overdag als 's nachts erg lawaaiig. Niet fijn!

   Verwijderen
 7. Tegen kramp helpen warmen sokken idd. Die schop ik dan na een uurtje uit. Maar een pyamabroek of lange nachthemden draag ik niet graag, dan wordt ik 's nachts ettelijke keren wakker van het textiel dat om mijn lijf draait bij het bewegen. Ik heb een pyamabroek voor als ik onverhoopt naar het ziekenhuis zou moeten of v9or als ik voor mijn hobby een reisje moet maken en op een stay ok slaapzaal terecht kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sinds deze winter heb ik een pyjamabroek op bermuda lengte. Maar het meest blij ben ik met mijn zelfgebreide voetenzak.Elke avond steek ik mijn voeten daarin, (hij komt bijna tot mijn knieën) voel geen koud laken meer en heb daardoor nog steeds de elektrische deken niet op bed.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik draag niets in bed, maar heb sinds ik alleen woon een tas klaar staan met daarin een pyama, wat ondergoed, een badjas en wat basic toiletspullen, mocht ik onverhoopt en onverwacht naar het ziekenhuis moeten voor een wat langer verblijf is die tas door mij of als ik dat zelf niet kan door mijn dochter snel gepakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kan toeval zijn maar ik heb mn hele leven 's zomers regelmatig s nachts kramp in mn onderbeen. Ik twijfel na al die jaren nog steeds of het komt door kou 's nachts (in de winter draag ik pyjamabroeken, 's zomers niet) Of dat het aan het soort schoeisel ligt, 's zomers iets vaker slippers en misschien dan 's nachts een reactie daarop.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik krijg 's nachts als mijn benen te koud zijn kramp in mijn benen. Door in de winter een pyjama broek te dragen heb ik er vrijwel geen last meer van. Hopelijk blijft het bij jouw ook weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tegen kramp in de benen s nachts helpt veel water drinken !
  Voorgeschreven wordt 2 liter vocht per dag, met koffie en thee kom je daar nooit aan. Dus ik heb altijd een literfles water klaarstaan s morgens en die moet s avonds op zijn. Dat helpt echt! Het schijnt ook dat je s nachts veel vocht kwijt raakt, daarom wordt aanbevolen s morgens 2 glazen water te drinken om dat weer aan te vullen. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou wij komen een heel eind met onze groene thee ( ruim meer dam 1 liter p.p.) en dan nog 2/3 mok koffie en yoghurt e.d. telt ook mee

   Verwijderen
  2. Alle vocht helpt, alleen die met alcohol niet. Dus melk, karnemelk, soep, sinaasappels, komkommers.
   Ik houd het regelmatig bij en ik kom gemakkelijk aan 2 liter per dag.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.