Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 6 februari 2017

Een enge man, of eigenlijk 2

De laatste tijd is er regelmatig een enge geblondeerde (of is het een wonderlijke pruik?) man in het nieuws die dingen roept of twittert waar ik de rillingen van krijg, of beter gezegd twéé héél enge mannen.
De Nederlandse enge man met wortels in Indonesië, het grootste moslimland ter wereld, die alle vluchtelingen uit moslimlanden terug wil sturen maar vooral ook die nazaat van Duitse en Schotse immigranten maken, dat ik mij ernstig zorgen maak over de vrede en veiligheid in deze wereld.

De nieuwe president van de VS, met zijn enorme ego, presteert het om een onderscheid te maken tussen moslimlanden waar zijn bedrijf economische banden mee heeft en landen waar zijn bedrijf niet winstgevende handeltjes mee drijft. Mensen uit die laatste landen mogen volgens zijn decreet de VS niet (meer) in, ook al hebben ze een visum of een verblijfsvergunning. Mensen uit landen waar Trump financiële belangen heeft, die mogen gewoon reizen naar de VS, terwijl de daders van de terroristische aanslagen die in de VS gepleegd zijn, uit die landen komen.
Waar ging het ook al weer over?
Een rechter in Seattle had beslist dat de inreisbeperking in de VS moest worden opgeheven, omdat de inreisbeperking volgens de grondwet niet kon. Dan meldt de enge man dat de rechter krankzinnig is en dat het een neprechter is. Dat nep in combinatie met een ander woord hebben we eerder gehoord van onze eigen blonde (in mijn ogen heel enge) man. Die heeft het over nep-oppositie en nep-parlement.

Doodeng vind ik deze gebeurtenissen. Ik hoop dat het meevalt, maar ik ben bang dat zeker die man in de VS, met enorm veel macht, de wereld in het verderf stort. Die man is niet verbindend, maar die is uit op keiharde confrontaties met alles en iedereen. Het liefst werkt hij met oneliners op twitter, zonder enige nuance. Een oorlog of een nieuwe gigantische crisis is voor niemand goed. In plaats van de beloofde voorspoed die hij zijn kiezers beloofde, zou het best eens zo kunnen zijn dat hij zijn kiezers in bittere armoede stort door zijn stomme acties!
En het trieste is, dat hij dan de rest van de wereld even hard in de narigheid brengt.

39 opmerkingen:

 1. Heel eng! Ik heb ergens gelezen: met zo'n man als president heb je als land geen vijanden meer nodig, want je hebt er zelf eentje die je land in de vernieling helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kijk constant op teletekst om te kijken wat die creep uit de VS nu weer loopt te roepen. Ik krijg er ook een naar gevoel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk constant op teletekst om te kijken wat die creep uit de VS nu weer loopt te roepen. Ik krijg er ook een naar gevoel van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat het ergst is, is dat vele van onze eigen landgenoten en Amerikanen alleen maar de populistische praatjes horen, er verder niet bij nadenken.

  Wilders roeptoetert maar wat, maar komt nooit met echte oplossingen en dat schijnt maar niet door te dringen tot de mensen.
  Speel een dvd van Jocobse en Van Es en je hoort precies hetzelfde, alleen dacht je toen dat het louter kolder was wat ze uitkraamden.....

  Het dringt nu pas tot de Amerikanen door wat de uitslag van de laatste verkiezingen teweegbrengt. Hoorde in interviews al veel spijtoptanten, maar daar heeft de wereld de komende 4 jaar niets aan, helaas.
  Hopelijk krijgen zijn parlementsleden zó genoeg van hem (én hebben ze de lef) dat ze zijn macht op die manier inperken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog veel enger vind ik de islam. In veel wijken in de grote steden kunnen homo's niet meer hand in hand lopen, kunnen joden niet meer veilig met een keppeltje op lopen en worden vrouwen zonder hoofddoek uitgescholden voor hoer. Of Trump of Wilders de oplossing zijn weet ik niet. Wat ik wel weet is dat het wegkijken, ontkennen van deze problemen en het meegaan in de slachtofferrol van veel moslims niet de oplossing is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee zij zijn niet de oplossing. Zij zetten groepen mensen tegen elkaar op en dat helpt nooit. De problemen die je noemt zijn reëel maar de oplossing mieg komen van vredelievende mensen van beide kanten. En die zijn er volop hoor, ook aan moslimkant.

   Verwijderen
  2. De Islam is net zo eng als iedere andere religie. De mensen die uit naam van de Islam mensen vermoorden, zichzelf opblazen en daarmee veel slachtoffers maken, intolerant zijn etc. die zijn "eng" en daar mieten we et elkaar tegen ageren! Trump en Wilders zijn nooit de oplossing!

   Verwijderen
  3. Beste Huib, woon je in een dergelijke wijk in een grote stad? Ik heb lang in een dergelijke wijk gewoond en een paar maanden geleden heb ik mijn zoon verhuisd naar zo'n wijk: de Afrikaanderwijk in Rotterdam. Mijn laatste kind uit huis....na de verhuizing liep ik terug naar mijn auto en ik was erg verdrietig en in tranen. Ik werd aangesproken door een man met een jurk en een lange baard, die me vroeg wat er aan de hand was. Uitleg: laatste kind op kamers, emotioneel voor een moeder. Hij bood me een kopje thee aan in de belwinkel van een vriend van hem. We hebben een uur genoeglijk zitten praten het verschil in gewoontes van Nederlanders en Irakezen wat betreft omgaan met je volwassen kinderen. Leerzaam en interessant voor ons allebei.

   Verwijderen
 6. Ik hou mijn hart vast voor de verkiezingen in maart in Nederland. Ik hoop dat de redelijke, vredelievende krachten het zullen winnen, maar vertrouwen doe ik het niet.....Ik geloof dat veel mensen je angst delen Zuinigaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deel je gevoelens. Onheil roept dat alles en ik vrees met grote vreze.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zie dit als het negatieve gevolg van het wegkijken van problemen. Ik ben het met Huib eens dat er vanuit de Islam grote problemen kunnen voortkomen. Hoe aardig heel veel moslims ook zijn.
  Kritiek continu afdoen als populisme zal een partij als PVV alleen maar groter maken.
  Die grote crisis/depressie zal er met of zonder Trump ook wel komen. Dat is al veel eerder begonnen (zie boek Deflatie in Aantocht. Al vind ik het eng om te zien hoe mensen nu tegenover elkaar staan en dat kan in de VS tot burgeroorlog en chaos leiden en mogelijk ook met andere landen. Al is dat iets waar de VS al heel lang een handje van heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens verbaas ik me ook over uitlatingen van Trump en ben er niet blij mee en houd ik mijn hart vast. Rare tijden.

   Verwijderen
 9. Ik vind het zo jammer dat deze enge meneren - en ook een aantal mensen die reageren op jouw blog - geen verschil maken tussen hardcore extremisten en "de rest". Ik ben van alle extremisten een beetje bang: mannen met enge kapsels, én mensen die vinden dat ik in de hel kom omdat ik niet bij hun clubje hoor (die heb ik in alle religies....).

  En tja... "het zal wel loslopen" hoop ik met velen mee. Maar er zijn meer enge meneren geweest. Die hele erg dingen gedaan hebben....

  BeantwoordenVerwijderen
 10. las in de visie dat Hitler het ook had over "meer of minder joden '......
  WE LEVEN IN EEN HEFTIGE TIJD , ALLES GAAT TERUG !
  DAT ZIEN WE OOK IN DE MENTALITEIT ZO TERUG , DENK WELEENS , ALLES GAAT NAAR EEN EINDE TOE ...
  MAAR HET KAN OOK EEN TROOST Zijn dat God regeert , en alles in Zijn handen houdt , ook het hele wereldgebeuren ! er begeurt niets bij 'toeval "

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als ik naar het verleden kijk, dan hoeven we van jouw god niets te verwachten. Of wil je beweren dat die het goed vond dat er tussen 1940 en 1945 miljoenen mensen vermoord werden?

   Verwijderen
  2. "jouw god" zal nooit de mijne zijn (geen enkele god trouwens)
   ..lijkt me ook geen goede god als ik zo om me heen kijk..

   Verwijderen
 11. De geschiedenis leert dat men niets van de geschiedenis leert. De mensen die stemmen moeten eerst eens nadenken. Spijtoptanten na het Brexit referendum is ook zoiets.
  Wat bedoel je zuinigaan met de zin over Schotse en Duitse immigranten, is daar tekst weggevallen? En je bedoelt waar Trump geen winstgevende enz.? Verder ben ik niet bang uitgevallen en ben het eens met anoniem van 9.57 uur. Maranatha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Trump is een nazaat van Schotse en Duitse immigranten. Zijn moeder was een Schotse en zijn grootvader is in Duitsland geboren. Die man doet moeilijk over immigranten met visum terwijl hij zelf evenzeer een immigratieverleden heeft. Weliswaar 2e en 3e generatie, maar dan toch!

   Verwijderen
  2. Nu zijn er geen Schotse en Duitse immigranten geweest die terreur aanslagen pleegden. Dus dat maakt nogal wat verschil. Als president ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van de inwoners van een land. Indien je dan geen maatregelen neemt en er worden weer mensen vermoord, dan wordt je kwalijk genomen dat je niets hebt gedaan om mogelijke terroristen tegen te houden. Achteraf is het altijd makkelijk praten.

   Verwijderen
  3. Blonddeert Wilders zijn haar om zijn eigen halve Indonesieër-zijn te verbergen, is altijd mijn vraag ?

   Verwijderen
  4. De hele VS bestaat uit immigranten. De indianen zijn er nauwelijks. "Melting Pot'leerde ik.

   Islamitische mannen en ingepakte vrouwen, ik heb er niets mee. Het maakt mij benauwd.

   Joden zijn top handelaars. Altijd handelend. Ooit in de Antwerpse Joodse wijk gelopen. Helemaal prima, geen gedoe.

   Ooit in de islamitische wijk in Parijs gelopen. Wel gedoe en negatief.

   Verwijderen
  5. @opnieuw beginnen: dit is wel een beetje kortzichtig hoor. Er bestaan ook orthodoxe joden en die zijn ook niet mals op sommige vlakken.
   Ik denk liever in mensen en niet in rassen/geloven.

   Verwijderen
  6. Wat een rare reactie Opnieuw Beginnen. Waarom denk je dat er nauwelijks indianen meer zijn in de VS, je scheert alle moslims over 1 kam en dan , ja hoor, de joden zijn tophandelaars ! Je vergeet nog te melden dat ze ook erg mooi viool spelen :-).
   Mensen zijn verschillend, verschillende religies, gewoontes etc.etc. Zolang mensen van elkaar niet kunnen accepteren dat er verschillen zijn, zolang bevolkingsgroepen niet vreedzaam naast elkaar kunnen leven zal er nooit iets veranderen.
   @Wilma : ook in Nederland zijn streng christelijke gelovigen.

   Verwijderen
  7. Als vrouw of als homo kun je toch echt beter niet naar een islamitisch land op reis gaan. Ook hoor ik nooit over joden of christenen die een moslim in elkaar slaan. Het is altijd andersom. Ook hoor je nooit over een priester die oproept om de ongelovigen te doden. Dat doen alleen imams.

   Verwijderen
  8. Ik zal nooit zeggen "de Nederlander is bekrompen, kortzichtig, geneigd de hand vooral in andermans boezem te steken, de balk in eigen oog niet te zien, de splinter in de ogen van de buren wel" maar op sommige Nederlanders past deze beschrijving wel. Oja, wie de schoen past..........

   Verwijderen
  9. @Wilma, Fidler on the roof, was een prachtige film.
   De hele wereld moet een melting pot worden, dat is goed voor de integratie en onderling begrip.

   Als dat zover is, ga ik zonder hoofddoek en als christen naar Mekka......

   Verwijderen
  10. @anoniem van 14.45: ja daar ben ik me van bewust, wat bedoel je precies?

   Verwijderen
 12. Ik ben ook bang van de toekomst met deze enge blonde man aan het roer in de VS. Korter bij huis wordt de maatschappij ook alsmaar harder en rechtser. Ik schreef er onlangs ook nog een blogbericht over. Ik kijk bijna niet meer naar het nieuws omdat die enge blonde man met zijn gestoorde maatregelen steeds maar het hoofdpunt is, en dat stemt me droevig.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het zijn hele nare ontwikkelingen, in de VS en wrsch. ook in ons land. Maar ik ben niet bang. Vind het belangrijk om wel het nieuws te volgen, uit verschillende bronnen, om op de hoogte te blijven van wat er zich afspeelt.
  Ik hoop dat mensen zich goed informeren en niet achter kreten aanlopen. En gaan stemmen in maart, niet onverschillig worden! Elke stem telt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Problemen komen naar mijn mening niet voort uit religies van welke soort dan ook, maar van de mensen die deze religies gebruiken voor hun eigen doelen en hang naar macht, overheersing en rijkdom en hun eigen uitleg geven aan wat er in heilige boeken geschreven staat. Geen enkele religie is zonder volgelingen die schone handen hebben, wat heeft het voor zin om te wijzen naar anderen? De islam heeft slechte volgelingen, maar ook volgelingen van het joodse en katholiek geloof en alle andere religies hebben niet altijd schone handen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan niet anders dan deze uitspraak beamen, ik had het niet compacter kunnen verwoorden.

   Verwijderen
 15. Eigen schuld, dikke bult daar in Amerika, ze hebben zelf gekozen en wie zich brandt moet maar op de blaren zitten. Dat gaat hier zo direct ook zo, wanneer meneer W. met zijn geblondeerde pruik aan de "macht" komt, is het ook eigen schuld, dikke bult. Gewoon niet gaan stemmen en kom dan niet met dan gaat je stem naar een willekeurige partij, want dat is niet zo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar wij die niet op hem gestemd hebben, hebben er ook last van. Niet stemmen is een slecht advies. Beter stemmen op een stevig tegengeluid.

   Verwijderen
  2. stevige tegengeluid, het zijn allemaal boerenbedriegers, zodra ze in de regering zitten, draaien ze om als een blad aan een boom

   Verwijderen
  3. Dat is echt onzin hoor. In Nederland hebben we nu eenmaal geen totalitair regime. Onze overheid moet altijd compromissen sluiten en dat is maar goed ook. Dat houdt elkaar in evenwicht.

   Verwijderen
 16. http://www.ellaster.nl/2017/02/06/truth-honor-integrity-radioshow-thomas-williams-2-februari-2017/

  Deze man heeft een radioshow.
  De Truth, honor and integrityshow heet het.
  Dit is een Nederlands verslag van zijn laatste show.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik begrijp de emoties die het gedrag en de uitspraken van President Trump oproepen. Maar er zijn ook mensen die op het eerste gezicht keurig en fatsoenlijk overkomen, maar bij nader inzien een beetje tegenvallen. Situaties liggen toch vaak iets genuanceerder dan we op het eerste gezicht denken. Daarom onderstaand wat (koude) cijfers.

  Volgens een bericht in de Volkskrant van 7 november 2016, zijn door President Obama tussen 2009-2015 2,5 miljoen vluchtelingen uitgezet (het artikel spreekt over "gedeporteerd"). Ook hebben President Bush en President Obama al een begin gemaakt met het bouwen van een muur/hek. Deze ligt aan de zuidgrens, is ongeveer 600 kilometer lang, en waar er geen muur/hek is, wordt de grens bewaakt door drones, scanners en grenswachten. (Bron: Elsevier 14 november 2016)
  Ook Mexico zet mensen uit, de schatting is zo rond de 700.000 in 2016. (Bron: Elsevier, 14 november 2016).

  Wij kunnen er zelf natuurlijk ook wat van. Op dit moment zijn er in Griekenland 63.000 vluchtelingen. Daarvan zitten er 47.000 al vast sinds de Turkije-deal van maart 2016. Op de oostelijke eilanden zitten er nog eens 15.500 vluchtelingen vast (Bron: Trouw, 9 januari 2017).

  Aan de andere kant van Europa wordt er door Oekraine een muur gebouwd, voor een deel gefinancierd door de EU (Bron: TV- programma De Muur). Er zijn sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraine 1.481.377 Oekraniers gevlucht, 1.154.212 daarvan naar Rusland (Bron: UNHCR, december 16).


  BeantwoordenVerwijderen