woensdag 15 maart 2017

Plannen van boodschappen

Omdat de AH hier de dichstbijzijnde winkel is en ik vanaf mijn werk langs een andere AH fiets, doe ik mijn meeste boodschappen bij de AH.
Ik heb weinig zin om speciaal voor een aanbieding naar een andere winkelketen te fietsen. Ik heb dat vroeger als kind naar mijn smaak al meer dan genoeg moeten doen. Vanaf mijn 11e was mijn moeder zo ziek dat ze alleen nog maar in een bed in de woonkamer kon liggen. Ik moest de boodschappen halen en het huis schoonmaken. Die boodschappen moesten overal bij de goedkoopste winkels gekocht worden en 's ochtends vroeg voor schooltijd op de markt. Lees hier meer over die tijd. Het was natuurlijk heel naar voor mijn moeder dat ze zo ziek was, maar voor mij was het ook geen pretje.

Hoewel ik weet dat het soms elders (veel) goedkoper kan, doe ik geen moeite om voor een aanbieding naar de andere kant van de stad te fietsen of na werktijd langs de markt te gaan. Te veel gedoe!
Mijn inmiddels werkloze oud collega doet dat nu wel, die fietst bij allerlei winkels langs om zo goedkoop mogelijk in te kopen. Haar inkomen is achteruit gegaan en compenseert dat voor een deel door koopjes te jagen. Vroeger, toen ik een minimuminkomen had, deed ik dat ook.

Wat doe ik nu wel? Ik kijk in het weekend vanaf vrijdag op de site van de AH. Daar kun je de aanbiedingen voor de volgende week al vinden. Mocht er in de komende week een leuke aanbieding zijn, dan ga ik er op af en sla ik mijn slag.
Zo heb ik vorige week geprofiteerd van de aanbieding:
4 kg sinaasappels voor 3,75
2 grote potten A-merk oploskoffie voor de prijs van 1
50% korting op een hele gerookte makreel
Ik koop geen dingen die ik anders niet koop en profiteer van de aanbieding.

In deze week vind ik de volgende aanbiedingen interessant.
2 courgettes voor weinig geld
kazen van Galbani, Président en Castello, 2e halve prijs
woknoedels met 25% korting

Zoals gezegd, dingen die ik anders nooit koop, koop ik nu ook niet, maar levensmiddelen of diervoeders of drogisterijartikelen die in de aanbieding zijn en die ik anders ook gebruik, die zijn voor mij! Vaak leg ik dan een voorraadje aan zodat ik voorlopig voldoende in huis heb. Dat doe ik bijvoorbeeld met shampoo, wasmiddel, toiletpapier en kattenvoer.


11 opmerkingen:

 1. Ja zo doe ik dat ook met de ah. Alleen laat ik het dan hier afleveren. Koopjes jagen doe ik niet. Wat jij beschrijft over jouw jeugd, vreselijk. Ik was zo bang dat het voor S. zo zou uitpakken met een zieke moeder op de bank. Ik heb hem heus wel eens naar de winkel gestuurd omdat we misgrepen met iets maar nooit laten omietsen op koopjesjacht. Een kind moet kind kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meestal ga ik naar de Jumbo, omdat er hier een mooie grote Jumbo op vijf minuten lopen in de buurt is. In de buurt van mijn werk is een AH. Daar kom ik vaak in de lunchpauze. Over het algemeen heeft de AH meer leuke aanbiedingen dan de Jumbo. Laatst heb ik ook geprofiteerd van de Hamsterweken.

  Soms fiets ik wel om voor aanbiedingen. De Dirk heeft bijvoorbeeld regelmatig wasmiddel in de aanbieding (vier voor een tientje) en de Hoogvliet vind ik ook een fijne winkel.

  En ik zoek zo veel mogelijk recepten uit die ik kan combineren met aanbiedingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Soms is de aanbieding het gedoe inderdaad niet waard. Dat kan me ik zeker voorstellen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als ik het laatste product uit de kast pak, of het al halverwege is, scan ik de streepjescode in de Jumbo app. Zo gemakkelijk. Ik pick up op de goedkoopste tijd, ik betaal er 1,95 voor. Tot vorig jaar was het op woensdag gratis.

  Nu ik niets meer vergeet is het al een aantal keer voorgekomen, dat ik een week kon overslaan.

  Citrusfruit haal ik op de rustigste uren bij de Turk of de groentenboer. Veel lekkerder. Kaas vind ik matig van kwaliteit. Maar ik ben er nog niet voor omgefietst.
  Lidl en Jumbo hebben dezelfde prijzen van groenten. Bij jumbo is de keuze groter. Ik hoop dat de gewone supermarkten blijven bestaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo! Jij bent een stuk vaardiger met je mobieltje dan ik. Ik doe helemaal niets met apps, alleen met WhatsApp.

   Verwijderen
 5. Ik ga ook alleen maar echt gericht voor de koopjes naar een supermarkt tijdens de AH bonus weken, dan neem ik van de producten die ik normaal ook gebruik altijd een voorraadje mee van de 1 plus 1 gratis aanbiedingen. Ik had nog een vraagje aan jou over het stemmen omdat je op eens stembureau gewerkt hebt, ik heb mijn stembiljet door de grootte niet op correcte wijze dichtgevouwen, wel correct ingevuld. Loop ik nu de kans dat mijn stem ongeldig wordt verklaard? Kan mijzelf wel voor hoofd slaan voor deze onoplettendheid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor, je stem wordt niet ongeldig van verkeerd vouwen.
   Wel als je meerdere hokjes rood hebt gekleurd, strepen op het stembiljet hebt gezet of op het biljet geschreven hebt.
   Sommige kiezers kleuren alle hokjes voor de namen van alle kandidaten rood of hebben commentaar op de persoon: dood aan (puntje puntje) of gebruiken scheldwoorden: wat een klootzak! Deze commentaren zijn bij voorkeur in hoofdletters.
   Ook als iemand er op schrijft: met de groeten van Jan Jansen is het biljet ongeldig.

   Verwijderen
 6. Ik loop er wel voor om. Op deze manier boodschappen doen geeft meer besparing dan een euroclix, enquetes invulken en dat soort zaken. Ik vind het de moeite wel waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedankt voor je antwoord, je hebt me gerustgesteld. Het was zo hectisch op het stembureau vandaag, ik voelde mij opgejaagd, heb wel zorgvuldig het bolletje bij de persoon van mijn voorkeur rood gemaakt maar toen kreeg ik het stembiljet niet meer juist opgevouwen en heb het toen niet helemaal goed opgevouwen in de kliko gedaan. Fijn om te lezen dat dat niet uitmaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook een vaste supermarkt, de Plus, daar kom ik al sinds ik hier in 1998 ben komen wonen (al was het toen nog een Edah) en daar koop ik vrijwel alles.

  Maar: iedere dinsdag, als ik alle folders binnen heb, maak ik een aanbiedingenlijst. Ik kijk bij AH, Coop, Boni, Jumbo en bij Kruidvat en Etos. Deze winkels zitten hier allemaal in de buurt. En dan ga ik op woensdag, voor ik om half elf moet werken, de aanbiedingen halen.

  Op mijn aanbiedingenlijst staan alleen lang houdbare producten en soms wat duurder vlees dat ergens in de aanbieding is. Dus zoet broodbeleg, schoonmaakmiddelen, maar ook bijv. mayonaise of pakjes drinken voor de kids. Altijd producten die we kennen en fijn vinden. Voor sommige dingen betaal ik nooit meer de volle prijs (zoals Nivea-producten).

  Ik vind het een fijne besparing opleveren! En ben meestal binnen een uurtje wel klaar, ga meestal niet naar alle winkels. Het levert vaak meer op dan een uur werken... (postbezorger).

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.