donderdag 16 maart 2017

Laat het voorjaar maar komen!

In mijn tuin schieten tientallen bollen de grond uit en Beleef de lente (over nestelende en broedende vogels: ooievaar, steenuil, kerkuil, bosuil, slechtvalk, ijsvogel, koolmees, blauwe reigers en gierzwaluwen) is weer begonnen! De bosuil broedt al op 3 eieren en bij de slechtvalk wordt binnenkort het eerste ei verwacht!
Wat ik nog het fijnst vind is dat het weer langer licht is! Het is geweldig dat ik nu bij daglicht van en naar mijn werk kan fietsen. Niet donker en koud, maar zonnig en licht (helaas is het niet altijd zonnig)!
Welke bollen heb ik in mijn tuin?
kleine narcissen, zowel uit potjes van vorige jaren als gekocht als bolletjes (voor- en achtertuin)

scilla siberica - geschikt voor verwildering (voortuin)

Wilde hyacint (voortuin)


Paarse krokus (achtertuin)

In totaal staan er tientallen bolletjes, ik denk wel 200 stuks. Er bloeit nog bijna niets, maar er komt wel een heleboel op! Het is nog een verrassing hoe goed ze het gaan doen.

5 opmerkingen:

 1. Prachtig zeg! Wij hebben hier alleen maar stenen in de tuin, ik kijk er wel naar uit om dat straks weer anders te hebben. Kan echt genieten van dit soort prachtige bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige bloemetjes. Vooral de paars/blauwe...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In de voortuin komt vooral op wat nog van de vorige bewoners in de grond zit. Veel narcissen en de sneeuwklokjes staan er ook nog fleurig bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig en echt een genot! Ik heb zelf geen tuin (woon in een appartement), maar word heel blij van al die lentebloemen die ik overal op zie komen. De lente is puur genot en helemaal gratis (om in het thema van je blog te blijven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die wilde hyacinten zijn mooi zeg!

  Fijn hè dat de lente er opeens is. Dat de vogels al broeden verbaast me. Ik dacht dat er pas in mei eieren werden gelegd.

  BeantwoordenVerwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden geweigerd. Over niet geplaatste reacties ga ik niet in discussie.