vrijdag 3 maart 2017

Weer lijstjes boodschappen

Al weer zijn er 2 weken voorbij! Tijd voor nieuwe lijstjes!
 
Week 8 van 20-27 febr 17
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
FRUIT/NOTEN
bananen, 5 stuks Aldi 0,80
1 grapefruit Aldi 0,39
ONTBIJT EN LUNCH
4 pakken houdbare melk* AH 2,64
2 liter verse melk AH 1,29
verse kaas Aldi 0,55
hotdogs Aldi 1,49
ossenworst @ * AH 1,42
harde broodjes, 4 stuks AH 0,80
WARME MAALTIJD
4 puntpaprika's Aldi 2,98
peultjes, 250 gram Aldi 1,79
sperziebonen, diepvries 450 gram AH 0,62
broccoli*, 300 gram AH 0,48
tortilla's 2x 6 stuks* AH 2,13
avocado Aldi 0,89
feta* AH 1,00
fetablokjes in gekruide olie, 2 potten* AH 2,00
blauwschimmelkaas Aldi 1,59
kwark met appel en kaneel @ AH 0,77
vla Aldi 0,69
yoghurt Aldi 0,65
LEKKERS/diversen/tussendoor
haringfilets in saus, 2 blikjes Aldi 2,58
limonadesiroop AH 1,79
crackers AH 0,57
TOTAAL week 8, febr 17 29,91

Peultjes zijn schandalig duur (€7,16 per kg!) en moeten uit een ver land komen, maar ik had er zo'n zin in, dat ik dacht: ik eet ze lekker toch!
De crackers liet ik bij thuiskomst vallen in de schuur, op de tegelvloer. Tot nu toe ben ik geen gebroken crackers tegengekomen.
Hele crackers ;-)



Week 7 van 13-20 febr 17
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
FRUIT/NOTEN
2 doosjes frambozen, diepvries* AH 2,68
amandelen Action 1,49
ONTBIJT EN LUNCH
muesli*, 500 gram AH 1,54
roomboter, 2x 250 gram* AH 2,38
margarine AH 0,69
melk AH 1,29
brood* AH 1,00
geitenkaas* AH 2,86
WARME MAALTIJD
bouillontabletten biologisch, knoflook+kruiden* AH 0,78
rijstepap* AH 1,00
LEKKERS/diversen/tussendoor
snoepjes AH 1,25
TOTAAL week 7, febr 17 16,96

Misschien denk je na het lezen van bovenstaand lijstje, dat ik geen warm eten eet. Dat valt nogal mee. Ik heb tegenwoordig een ruime vriezer en ook flink wat ruimte in de koelkast. Daarnaast heb ik potten en blikjes.
In week 7 heb ik ook twee keer elders warm gegeten.

Daarnaast kocht ik in beide weken niet erg veel fruit.  Dat heeft te maken met de vakantie. Dan vergeet ik nog wel eens fruit te eten. Naar het werk neem ik standaard 2 stuks fruit mee. (behalve als ik druiven, mandarijntjes of zo meeneem, dan zijn het er meer dan 2 stuks)
Op zich is het niet eten van fruit niet heel erg, volgens professor Martijn Katan zijn vruchten alleen maar suikerbommen en voegen ze niet zo veel toe aan de voeding.

5 opmerkingen:

  1. Dat klopt, fruit is een suikerbom. Sowieso moet je er niet meer dan 2 van eten, om niet te veel suiker binnen te krijgen.
    Amandelen koop ik in de Turkse supermarkt, daar zijn ze 1 € per 100 gr.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Best onzin over dat fruit. Natuurlijk zit er suiker in maar ook vitamines, mineralen, vezels en water. De suikers komen ook minder snel vrij omdat ze in zo'n pakketje zitten. Ook stilt het de honger zodat je minder andere wellicht bewerkte producten gaat eten. Nee, heel goed plan om fruit in een kwaad daglicht te stellen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zijn wel suikerbommen, maar fruit is wel véél minder slecht dan candybars zoals een Mars, of een Nuts of andere chocoladerepen, omdat er zoals je schrijft nuttige vitamines en mineralen in zetten.
      Of het echt zo is dat suikers uit fruit minder snel door het lichaam opgenomen worden, dat is volgens mij nog maar de vraag. Als ik als diabeet een hypo heb (= een te laag bloedsuiker), dan is dit met een banaan even snel over als met druivensuiker.

      Verwijderen
  3. Etenswaar met veel vezels is gewoon veel beter voor de geleidelijke suikeropname. Die hele demonisering van suiker is naar mijn idee ook weer een hype. Toegevoegde suiker is geen goed idee net als witbrood, crackers of andere zetmeelproducten zonder vezels. Ook dat is gewoon suiker alleen moet je lichaam het nog omzetten, maar verder gewoon hetzelfde spul. Eet je echter volkorenproducten, fruit en groente is er niets aan de hand. Ik ben er van overtuigd dat je zonder fruit maar met heel veel groentes er ook wel komt maar fruit is een mooi en gezond alternatief voor sterk bewerkte producten als snoep en ook koek maar dus ook voor wittebrood en andere vezelloze en vezelarme producten. En je lichaam heeft ook gewoon suiker nodig als energiebron, kies dan in ieder geval nog een goede bron onder andere als fruit.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.