zaterdag 29 april 2017

25-euro per week- week 4 al weer!

In week 4 ben ik nèt onder het budget gebleven. Om precies te zijn heb ik €1,44 over. Dat is niet zo veel. De reserve van week 1 t/m 3 was €1,82. Nu is de totale reserve €3,26.

De uitdaging wordt gecompliceerder, want ik spaar bij AH ook restaurantzegels. Als je 10 zegels hebt gespaard, dan krijg je een 2e maaltijd gratis in bepaalde restaurants. Voorgaande jaren was de spaarperiode langer en ook later in het jaar en ik spaarde dan wel 3 boekjes vol. Jammer dat het nu maar 4 weken is! Je moet, om een zegel te ontvangen, voor minstens 10 euro uitgeven. Hoe spaar ik dan nu 10 zegels? Soms krijg je bij producten, die in de aanbieding zijn, een extra zegel. Dat was in week 4 van mijn challenge het geval met thee en leverpastei. Zo verzamelde ik in de eerste week van de actie 4 zegels.
Ik heb deze keer de gratis groenten ook vermeld. Speciaal voor diegenen die kritisch kijken of ik wel voldoende groenten koop.

week 4 - van 22-29 april 2017
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
Voeding
fairtrade sojasaus, 200 ml. @ AH 1,15
blikjes leverpastei* AH 0,84
Rijnlands roggebrood, 500 gr @ AH 0,90
rundervinken, 2 stuks* AH 0,99
zoute haringen, 2 stuks * AH 0,99
roeryoghurt, 2x 500 ml AH 0,70
brandneteltoppen, 100 gr slootkant naast fietspad 0,00
zevenblad, 150 gram tuin 0,00
krielaardappeltjes, 1 kg* AH 0,99
tomatenstukjes, blik 400gr AH 0,44
cherrytomaatjes, 2x 250 gr* AH 0,99
prei, 3 stuks, samen 743 gr.* AH 0,99
kastanjechampignons, 250 gr. Aldi 0,99
bananen, 6 grote Aldi 1,11
2x 250 gr blauwe bessen, diepvries Aldi 2,38
abrikozen, gedroogd, 200 gr Aldi 1,79
paasstol, 1 kg @ Aldi 1,50
brie Aldi 0,85
blauwschimmelkaas, 200 gr Aldi 1,69
totaal voeding 19,29
Snacks
gevulde eitjes, gezouten karamel @ Aldi 1,00
totaal snacks 1,00
Dranken
kruidenthee, 2 pakjes* AH 1,98
melk Aldi 1,29
totaal dranken 3,27
Kat 0,00
totaal diervoeding
Verzorging 0,00
geen uitgaven
TOTAAL week 4
23,56

De eitjes en stol kocht ik voor koningsdag, toen ik met mijn (schoon)kinderen en 2 van hun vrienden bij mijn oudste dochter was. We waren, nadat het grootste gedeelte van het gezelschap naar de vrijmarkt was geweest, gezellig met zijn negenen (inclusief de 2 baby's) bij elkaar. De eitjes en de stol waren bedoeld als mijn bijdrage aan het feesteten. De chocolade eitjes hadden een oranje verpakking en pasten er prima bij. Vooral oudste dochter is gek op stol, dus die was ook snel op!

De blauwe bessen koop ik altijd diepvries. Het verschil in prijs tussen vers en bevroren is zo groot! Ik vind blauwe bessen heerlijk en ze zijn heel gezond, maar de prijs van vers is het me niet waard! Ze zijn deze week in de aanbieding bij AH, dan krijg je het 2e bakje met 150 gram gratis. Je betaalt dan voor 300 gram €2,99. Normaal betaal je dus voor 150 gram €2,99. De diepvriesvariant smaakt ook prima en ziet er mooi uit. Bij de Aldi koop je voor €1,19 een doosje met 250 gram. Ik vind dat een uitstekende budgetkeuze!

10 opmerkingen:

 1. Voor het eerst niet uitgekomen. Reden: lunchers (3 stuks). Heb het heel beschaafd gehouden: uitmijter ham twee/drie eieren (maar wel die lekkere ham van Lidl, die grote plakken), sla/tomaat/komkommer/mozzarella, en croissants. Donuts bij de koffie. Heb nog wat restjes over, die het menu van dit weekend gaan vormen (maaltijdsalade van de sla met toebehoren en pasta. En verder straks een heel strak weekmenu maken. Kijken of ik wat kan inlopen. Je boodschappenlijsten zijn overigens om van te watertanden. Heb ook zo'n trek in blauwe kaas! Goed weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O ja, en mijn voorraad begint te slinken. Maar weet niet of ik daar blij mee moet zijn. Je bent toch aan het interen. Op een gegeven moment is de voorraad op en dan moet je toch meer dingen kopen, die je nu opgebruikt. Enfin, ik heb nog voor ruim twee maanden voorraad. Kan het probleem dus nog even voor me uit schuiven. Hoe sta jij daarin? Moet je budget op een gegeven moment toch omhoog wanneer je door je voorraad heen bent?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vul mijn voorraad voor vlees en vis aan met de 35% korting acties van de AH. Ik vries dat in tot ik het wil gebruiken.

   Verwijderen
 3. Knap hoor dat je het met 25 euro per week weet te redden en ook nog zo gezond kunt eten! Complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed gedaan!! Ik moet begin volgende week mijn balans maar eens opmaken, hmmmm ik ben benieuwd. Ik kocht voor bijna 20 euro broodmeel en dat paste prima binnen budget. Ernaast kon ik echter i.v.m. een verbouwing 4 dagen niet in m'n voorraadkast, dus bijv. brood kwam niet uit de vriezer, maar opnieuw uit de winkel, grrrrr... Evenals allerlei andere dingen die ik opnieuw moest kopen ;)... Nougoed, we zullen zien hoe het uitpakt. En anders is het simpel; volgende week de riem iets strakker aantrekken ;). tKomt vast goed :D!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zojuist in mijn jumbo online boodschappenlijst de gewone champignons vervangen door kastanjechampignons, duurder dan bij de Ald.
  Door het niet verleid worden in de winkel en mijn voorraad moestuin groenten doe ik al geruimere tijd maar eens per twee weken boodschappen! Een kwartier!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap van je! Het is inderdaad een lijstje met heerlijke producten.
  Grappig om de slootkant en je tuin er tussen te zien staan.
  Bedankt voor je tip voor de blauwe bessen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik krijg bijna zin om te koken als ik je lijstje zie. Mooi lijstje met veel lekkers en binnen budget. Leuk om zo mee te lezen. Het kriebelt wel om ook eens te proberen (met een iets ruimer budget weliswaar voor ons gezin) maar eigenlijk wil ik ook mijn keuze voor deels biologisch (nog) niet opzij zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een vraagje ik stap net in... wat drinken jullie? Ik mis koffie thee limonade(siroop) melk en geen toetjes of koekjes??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of je mij bedoelt met jullie, maar er is een categorie dranken. Daarin staan in deze week 40 zakjes thee en 2 liter melk.
   Van die melk maak ik oploskoffie met veel melk.
   Oploskoffie is uit de voorraad. Verder drink ik thee, limonade (ook voorraad) en water. Deze week geen koekjes.
   Ook staat er in de lijst 2x een halve liter roeryoghurt op. Ik weet niet wat jij doet met yoghurt, maar ik eet het als toetje.

   Verwijderen


Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige en/of onnodig kwetsende reacties naar mij of anderen worden verwijderd. Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.