Ik schreef er afgelopen zaterdag al over: ik wilde die dag een linzenschotel maken. Die linzenschotel werd zo lekker, dat ik hem graag hier wil delen.
Ik gebruikte 370 gram gedroogde groene linzen. Die weekte en kookte ik en toen waren het ineens minstens 800 gram gekookte linzen!
De aubergine sneed ik in blokjes en bestrooide deze met zout. Het zout zorgt dat het vocht wat uit de groente gaat. Ik doe dat omdat de aubergine anders heel veel olie absorbeert en vrij zompig wordt. Na een uurtje het zout er afspoelen en de aubergine droogdeppen. Let op! Door de grote hoeveelheid aubergine lukte het mij niet om alle zout af te spoelen. Daardoor kwam er zout in het gerecht terecht. Je hoeft tijdens het koken geen zout meer toe te voegen.
Het recept haalde ik van internet en ik paste het aan.
Ingrediënten voor 3 personen:
1 verse rode peper (diepvries) fijngesneden
stuk verse gember, fijngesneden of geraspt
1 eetlepel garam masssala (toko)
1 eetlepel hete kerrie (toko)
1/2 grote rode paprika, in blokjes
2 zoete aardappels (oranje) in blokjes
3 uien, gesnipperd
3 grote tenen knoflook, in plakjes
100 gram van het groen van een prei, gesnipperd
740 gram aubergine in blokjes
zonnebloemolie
300 à 400 gram (zelf) gekookte linzen
Bak alles, behalve de linzen en de prei, in een grote pan. Als het mengsel gaar is, voeg dan de stukjes prei toe en laat nog even doorbakken.
Voeg daarna de linzen toe en warm nog even door.
De linzenschotel was werkelijk verrukkelijk! De rode peper maakte het gerecht vrij heet, als je niet van heet houdt, dan kun je beter wat minder rode peper gebruiken of de peper weglaten.
Prijs: nog net geen 1 euro per persoon, als je de linzen zelf kookt.
Over besparen en bezuinigen en over met pensioen zijn. En ook over leven in de huidige tijd!
maandag 3 april 2017
Een heerlijke linzenschotel met aubergine
Labels:
25 euro per week,
Goedkoop,
Recepten
AUTEUR: Aaf, alias Zuinigaan.
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Ooit opgeleid als bibliothecaris (1974) en maatschappelijk werker (1984). Van 1999 – 2019 werkzaam in het HBO en sindsdien met pensioen. Vanaf de aankoop van mijn huis in 2007 blogger met als centraal thema zuinig leven en besparen. Sinds 2016 oma van inmiddels 4 leuke kleinkinderen.
zuinigaan@gmail.com
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hoi Zuinigaan,
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor het recept. Ik doe sinds zaterdag mee met de Vegan Challenge, dus ik ga dit recept zeker een keer maken!
Een fijne week.
Voldoende groenten voor een weeshuis. Goedkoop prima gerecht.
BeantwoordenVerwijderenGisteren ook aubergine gemaakt in het kader van meer groente eten en andere dingen proberen. Het was lekker met tomaten en olijven maar ik vond het wel veel werk. Eerst de plakken met zout laten staand, uitlekken, vocht eraf deppen, in 2 porties grillen en later nog op de voorgegaarde tomaten in de oven.
BeantwoordenVerwijderenGa eens op zoek naar makkelijkere manieren om aubergine te maken want vriend vond het erg meevallen de smaak.
Dank!
BeantwoordenVerwijderenOh wij eten hier regelmatig variaties van dat recept. Dan gebruiken we vb een uitje, basmati rijst en kikkererwten met een restje bloemkool ofzo. Daar eten we met ons 5en altijd heel lekker van. En goedkoop ook. Het helpt wel dat ik vegetarisch ben, ik ben het gewoon om peulvruchten bij het eten te doen.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heerlijk en nog helemaal veganistisch ook!
BeantwoordenVerwijderen