Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

zaterdag 6 mei 2017

25 euro per week - week 5: een prima week!

Weer ben ik onder de 25 euro gebleven en ik kocht best lekkere en ook gezonde dingen!
Vis, kool, broccoli, koek met gember, kaas en roomboter.
De categorie snacks is deze keer groot. Zo langzamerhand was mijn voorraad op en had ik wel weer wat nieuwe voorraad nodig voor tussendoortjes etc.


week 5 - van 29 april - 6 mei 2017
*=aanbieding, @=afgeprijsd,  WAAR PRIJS
Voeding    
sardientjes, blikje * AH 0,74
kaas, xtra belegen AH 3,09
roomboter AH 1,49
broccoli* AH 0,60
zure haring, grote pot Aldi 1,99
bananen, 1 kg Aldi 0,99
zoete aardappelen, 1 kg* Aldi 1,19
witte kool, ruim 2 kg Lidl 0,99
grof volkoren, 1 heel brood Lidl 0,99
vanillevla, 1 liter Lidl 0,69
halfvolle yoghurt, 1 liter Lidl 0,69
rijstwafels Lidl 0,29
smeerkaas 20+, 200 gr Lidl 0,77
muesli met vruchten, 1 kg Lidl 1,79
eieren, 6 xl Lidl 0,99
totaal voeding     17,29
Snacks    
noodles, 2 pakjes * AH 0,67
kopsoep, 2 pakjes AH 1,38
crackertjes, 2x AH 1,14
cream crackers AH 0,89
koek met gember, 475 gram Lidl 0,89
totaal snacks     4,97
Dranken    
melk Aldi 1,29
totaal dranken     1,29
Kat   0,00
totaal diervoeding    
Verzorging   0,00
TOTAAL week 5  
23,55

Reserve week 1 t/m 5: €4,71

6 opmerkingen:

 1. Knap dat het je weer gelukt is!
  Ik begon deze week weer met een budget en meteen de eerste keer heb ik me er niet aan gehouden. Teveel aanbiedingen van producten die ik regelmatig gebruik en die veel geld scheelden omdat het ging om glutenvrije (basis) producten en omdat we nu weer ern vaatwasser hebben. Deze week een 1+1 aanbieding bij ah en daar heb ik meteen vier van die grote bussen gehaald, plus zout. Het glansmiddel had ik nog. Vanaf morgen kijken hoe het dan lukt deze week. Toen ik de boekhouding nog bijhield viel het me al vaak op dat het bedrag voor huishoudgeld hier flink varieert maar per saldo wel klopte met het budget.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Applaus! Mij is het niet gelukt wegens (alweer) eters. Ik heb mijn eetplanning voor de komende week weggegooid en ga het vervangen door gerechten van de restjes van gisteren. Daar kom ik een heel eindje mee.
  Prettig weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dat het je wederom gelukt is.Vanmorgen de kelder gedaan en gelijk mijn voorraad blikken( koffiebussen met rijst, pasta etc) eens uitgezocht en dan blijkt een mens veel rijker dan gedacht. Dus voorlopig hoe ik weinig of geen houdbare producten te halen. Zelfs nog groenten uit de weck staan , maar evengoed zal ik hier op de markt verse producten van het seizoen kopen. Ik zag dat je naar AH wass gegaan , die kennen ze hier niet. Maar niet maar gelukkig wel de lidl en andere supermarkten . Gr Henriett
  www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Niet veel met budget kopen te maken vaar gisteren heb ik me erg verbaasd.
  Ik wilde bij appie een doosje kaasbolletjes kopen, vorige keer vond ik die erg lekker en toen lagen ze in aanbiedingenbak.

  Nu moest ik dus naar het snackschap en tot mijn grote verbazing besloeg alleen het schap met chips zo'n 5 meter! Aan de andere kant stonden de andere dingen, en noten lagen weer ergens anders. Ongelofelijk eigenlijk.
  Ook toen ik een namaak airfryer kocht wist ik niet wat ik zag zoveel snacks om erin te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed van je!
  Zelf heb ik sinds een aantal weken een apart lijstje voor het "hamsteren" oftewel reclame-inkopen. Ik zit bij de normale boodschappen op gemiddeld 20,49 en bij de reclame-inkopen op een extra gemiddeld 9,49.
  Samen dus € 30,--.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Erg knap! en bedankt voor de gemberkoektip en die van muesli

  BeantwoordenVerwijderen