Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

dinsdag 30 mei 2017

Definitieve belastingaanslag 2016 is binnen!

Afgelopen zaterdag ontving ik een blauwe enveloppe. De definitieve aanslag van de belastingdienst 2016 is bekend! Bij de digitale aangifte verscheen al een berekening van de aanslag en de aanslag zorgverzekeringswet. De aanslag is even hoog als de berekening bij de aangifte.
Opgeteld is het meer dan mijn vakantietoeslag die ik afgelopen woensdag op mijn rekening kreeg.

Een paar jaar geleden heb ik een speciale belasting-spaarrekening in het leven geroepen. Ik ben blij met mijn belastingrekening, want ik had voldoende geld voor de betaling aan de belastingdienst gereserveerd.  Het voelt in mijn beleving wezenlijk anders of ik het geld betaal uit een reservering of van het vakantiegeld.
Het vakantiegeld blijft vrij besteedbaar, dus lang leve het vakantiegeld!

5 opmerkingen:

 1. Ik moest dit jaar ook fors bijbetalen. Dat geld stond ook apart. Ik zie het maar als het doorsluizen van geld dat niet van mij is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat slim om daar gewoon een aparte rekening voor te maken zeg. Zo kom je ook nooit in de problemen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat het bedrag hoger is dan je vakantietoeslag, maar wel goed dat je er op voorbereid bent door geld ervoor apart te zetten. Veel plezier met je vakantiegeld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij krijgen dit jaar wederom terug volgens de berekening. Maar van mijn vader weet ik dat hij ook geld apart legt omdat hij van te voren al weet dat hij moet betalen en dan is dat wel zo handig.
  Henriette
  www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow, das snel. Wij kregen gisteren pas net de voorlopige aanslag binnen. Gelukkig krijgen we dit jaar geld terug. Zitten ook nog steeds te wachten op de definitieve van 2015.....

  BeantwoordenVerwijderen