Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

maandag 8 mei 2017

Laat met pensioen!

Nu denk ik al dat ik laat met pensioen ga door op mijn 66e te stoppen met werken, maar de echtgenoot van koningin Elisabeth buffelt maar door! Die wordt volgende maand 96 jaar en dan stopt hij vanaf augustus met werken. Lees hier meer over het pensioen van de Grieks/Deense prins Philip van Engeland (Πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδος και Δανίας - prins Filips van Griekenland en Denemarken).
Doorwerken tot je 66e, zoals ik ga doen, is peanuts daarmee vergeleken!
Hij is er waarschijnlijk ook vorstelijk voor beloond, en toucheert vast meer dan ik.
Dat dan weer wel!
Ook zijn echtgenote koningin Elisabeth II is al 91, maar weet ook niet van ophouden.
Een beetje jammer voor hun zoon Charles, nu 68 jaar oud, die moet ooit, op een leeftijd waarop jij en ik al lang met pensioen zijn, nog eens een keertje aan de bak!
Als Charles slim is, dan delegeert hij dan direct flink wat taken aan zijn zoons of geeft het stokje gewoon direct door aan zijn zoon William, dan kan ook hij van zijn oude dag genieten.

6 opmerkingen:

 1. In de UK ben je vorst tot je dood. Regentschap is wel een optie, bijv bij ziekte of geestelijke onstabiliteit, dat is begin 19e eeuw voorgekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals anoniem al zegt, in de UK regeert de koning(in) tot aan de dood. Het is voor William trouwens een geluk dat zijn oma zo oud wordt, want de intentie in de UK is om Charles over te slaan, en William zijn oma te laten opvolgen. Dit i.v.m. het niet zo smetteloze verleden van Charles met echtscheiding van Diana en maitresse (nu echtgenote) Camilla.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoewel ik het een bijzondere prestatie vind van de prins, verwacht ik dat zijn werk wel iets anders inhoudt dat dat van jou en mij. Secretaresse, chauffeur, altijd vriendelijke mensen omdat je de prins bent, alles voorbereid door anderen jij hoeft alleen maar te verschijnen en je kunt precies kiezen wat je wel en niet doet. Het werk is niet nodig voor je inkomen, want dat is er toch wel. Tja...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Van de wieg tot het graf omringt door beveiligers. Als tiener niet zorgeloos wat onwelvoeglijke woorden of een krachtterm gebruiken. Alles wordt breed uitgemeten in de pers. Iedereen aardig? Heb je gehoord wat Amalia te horen kreeg rondom Koningsdag?

   Verwijderen
 4. Charles laten overslaan is uiteraard geen optie. Hij is gewoon eerste in de lijn van de troonopvolging. Philip had ruim 600 verplichtingen per jaar, en dat is - ook al is het fysiek niet echt een zware job - toch wel heel wat voor een 96-jarige.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een tijdje terug heb ik een documentaire serie zitten kijken over Koningin Elizabeth . Zij is Koningin geworden op het moment dat haar vader overleed. En kennelijk is het in Engeland traditie om tot je dood aan toe te blijven regeren maar dan moet dat natuurlijk wel mogelijk zijn zeg ik op mijn beurt. Dat Prins Philip nu met pensioen gaat las ik wil niet zeggen dat hij niets meer doet las ik . En Prins Charles zal vast nog wel koning worden maar voor hoe lang dat dan is ???? Dat is afwachten want tot nu toe is zijn moeder nog in goede gezondheid zoals ze overkomt. Al weet je nooit wat er zich achter de schermen afspeelt en besproken wordt. het lijkt me dat ze echt wel een soort van '' noodplan'' zullen hebben voor het geval dan Koningin Elizabeth door gezondsheidsredenen met pensioen moet ofzo. Het is in ieder geval wel zo dat William en Katherina nu echt van hun kinderen kunnen genieten en zich langzaam aan kunnen voorbereiden op hun in de toekomst komende funtie. Wat dat betreft vind ik persoonlijk het in Nederland beter geregeld dat een Koning(in) zelf kan en mag beslissen wanneer ze met pensioen gaan oftewel het ambt overdragen aan de volgende generatie.

  Gr Henriette
  www.onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen