Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 1 juni 2017

Lekker en voordelig uit eten

Ook dit jaar had AH weer de restaurantactie. Met een volle spaarkaart kan je bij restaurants die meedoen aan de actie voordelig uit eten. Je krijgt namelijk het 2e driegangenmenu gratis.
Een leuk concept, dat op mij nogal wat aantrekkingskracht heeft.
Niet al te duur lekker uit eten!
In de stad Groningen doen 29 restaurants mee. Dat maakt dat er een ruime keuze is: mediterraans, Spaans, Catalaans, Mexicaans, Italiaans, internationaal, Frans, Indiaas, Nederlands, Indonesisch.
Voor elk wat wils dus!

Helaas duurde de actie, vergeleken bij voorgaande jaren, dit jaar een stuk korter, waardoor ik maar weinig zegels kon sparen. Andere jaren liep de actie gedurende de hele zomervakantie en kon ik volop sparen. Ik spaarde dan al snel minstens 3 spaarkaarten vol en dat gold ook voor mijn dochters. Helaas verzamelde ik dit jaar maar 14 zegeltjes, goed voor nog geen 1,5 spaarkaart.

Maar ik vond in mijn mailbox een erg leuke verrassing, er was namelijk een lezeres die mij al haar zegels aanbood. Ze gebruikte ze namelijk zelf toch niet! Ik wil hierbij deze lieve lezeres nogmaals hartelijk bedanken voor de 52 zegeltjes die ik van haar mocht ontvangen.

Mijn dochters vonden het ook super! Dan wilden ze graag met mij samen uit eten!
Vorige week heb ik met mijn jongste Indonesisch gegeten. We zijn allebei heel blij met het concept dat daar gehanteerd wordt: je krijgt Indonesische rijsttafel in heel veel kleine porties. Als een gerecht op is, kun je gratis onbeperkt bijbestellen, behalve van de saté, daar moet je voor betalen.
Aan het einde van de maaltijd is vrijwel alles op en hoeft er niets weggegooid te worden.
sperzieboontjes
 We bestelden bij: rijst, sperzieboontjes, tofu, rundvlees, pisang goreng en hebben heerlijk gesmuld.

Nu weet ik wel, zelf maken is een stuk goedkoper en vooral de drank maakt het toch vrij duur, maar ik heb graag wat geld over voor een gezellige maaltijd met 1 van mijn dochters!
Binnenkort ga ik met oudste dochter uit eten!

6 opmerkingen:

 1. hoihoi, onze ervaring met die bonnen: we gebruikten ze voor een restaurant in Vaals. Buiten stonden grote borden dat ze een keuze menu met 3 gangen hanteren en dat de prijs 17,50 pp is.
  Zaten aan tafel toen de prijskaart meteen werd vervangen voor een prijskaart van oa AH/Kruitvat/Jumbo en dat de prijs 29,50 was, tweede persoon gratis. Dit omdat het nagerecht luxer zou zijn. Deel van de klandizie in het restaurant at met die restaurantzegels, deel niet. Raar genoeg hebben wij geen verschil in de hoeveelheid die je kreeg ontdekt, ook de ijscoupes waren precies hetzelfde. Later gaf het personeel het ook gewoon toe. Voor die goedkope prijs kunnen ze gewoon geen 2 menu's serveren. Kijk je verder op internet, zie je meer berichten over deze acties

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn jongste dochter heeft de rekening betaald. Ik weet niet wat het moest kosten.

   Verwijderen
 2. Ik vind het ook altijd een leuke actie. Wij kiezen er voor om de bonnen te gebruiken voor restaurants die normaal gesproken flink boven budget zijn. Inclusief wijnarrangement etc kom je dan nog steeds boven de 100 euro uit voor 2 personen, maar zonder de bonnen zou dat boven de 150 zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat jullie zo genoten hehbben en lief dat iemand jouw haar zegels aanbood. Vaak zit er bij actie's als deze of via een bieding een addertje onder het gras , maar jullie hehbben genoten en dat is ook belangrijk.

  gr Henriette
  www,onsleveninroemenie.blogspot.ro

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi diner hadden we tijdens ons huwelijksfeest met de kaarten. De spaarperiode was inderdaad een stuk korter. Wij vergelijk wel van tevoren. Je komt gewoon een heel stuk voordeliger uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi diner hadden we tijdens ons huwelijksfeest met de kaarten. De spaarperiode was inderdaad een stuk korter. Wij vergelijk wel van tevoren. Je komt gewoon een heel stuk voordeliger uit.

  BeantwoordenVerwijderen