zondag 17 september 2017

Daadwerkelijk overgestapt naar een andere energieleverancier!

Vrijdag schreef ik over een overstap naar een nieuwe energieleverancier. Ik heb er nog even over nagedacht en ik heb de stap genomen!
Vanaf begin januari begint de levering van de nieuwe leverancier. Ik krijg dan voor hetzelfde maandbedrag als nu gas en stroom geleverd.

Dan vraag je je misschien af: waarom stap je over als je niet minder gaat betalen?
Dan is het toch helemaal geen besparing?

Eigenlijk is het een doordenkertje, want mijn huidige maandbedrag is inclusief 225 euro welkomstbonus. Die bonus wordt aan het einde van het jaarcontract verrekend met het verbruik. Bij het volgende jaarcontract bij dezelfde leverancier vervalt de welkomstbonus en betaal ik dus 225 per jaar meer. Dat is €18,75 per maand meer. Door de overstap houd ik het voordeel van een welkomstbonus en blijft het maandbedrag ca €37,50. Uiteraard is dit maandbedrag een voorschot en zijn de uiteindelijke kosten op basis van het werkelijke verbruik en niet op basis van het gemiddelde verbruik in de afgelopen jaren.

Voor de nieuwsgierigen: ik stap over van Pure energie naar Vandebron.

12 opmerkingen:

  1. Wij stappen ook elk jaar over. Toch gemakkelijk verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wie is je nieuwe leverancier, ik ga ook weer overstappen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vandebron is de nieuwe leverancier vanaf januari. Ik zet het er even bij in de tekst.

      Verwijderen
    2. Dank je, die ken ik nog niet. Ik ga eens kijken.

      Verwijderen
    3. VandeBron prima leverancier. Goede ervaringen mee. Wel kijken op meerdere vergelijkingssites.
      gaslicht.com en bijv. consumentenbond.

      Verwijderen
  3. Dit jaar voor het eerst overgestapt. Wel heb ik het idee dat de geboden bonussen per maand of per seizoen verschillen en dat het soms loont om nog even te wachten. Heeft iemand daar ervaring mee?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. de bonussen variëren nogal en verder valt er weinig zekers over te zeggen.

      Verwijderen
  4. Zuinig aan: prima blogje. (zoals altijd overigens)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maandbedrag zegt heel weinig. Heb je gekeken wat de verbruikstarieven per kwh en per kuub gas zijn? En wat voor vaste leveringstarieven er zijn? Alleen als je al die kosten kunt berekenen, dan kun je voor jezelf een berekening maken wat het goedkoopste is. De meeste leveranciers hebben hele goedkope verbruikstarieven, maar dan rekenen ze hele hoge leveringstarieven. En dan ben je alsnog duur uit. Ik ga hier binnenkort een blogje over schrijven

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mij zegt het maandbedrag heel veel.
      Het maandbedrag is gebaseerd op mijn jaarverbruik in het afgelopen jaar: 800 kWh stroom en 535 m3 gas. Als ik dit verbruik invoer op de verschillende vergelijkingssites en invoer dat ik groene stroom uit Nederland wil, dan kom ik overal uit op dit bedrag en dat is inclusief een bonus.
      Bij een ander verbruik en andere eisen (bijvoorbeeld grijze stroom en geen CO2 compensatie) is een ander bedrijf waarschijnlijk goedkoper, maar dat heb ik niet gecheckt. goedkoopste.
      Mijn ervaring met vergelijkingssites is dat het berekende bedrag klopt als je even veel blijft gebruiken.

      Verwijderen
  6. Wij zijn vorig jaar overgestapt naar Greenchoice, daar zat ik alleen (dus met mijn eigen huis) ook al. We gaan dit jaar vast ook wel weer even kijken, hoewel ik tegenwoordig wel wat huiverig ben voor de bonussen. Ik heb dat één keer met Essent gehad en toen werd het een behoorlijk straffe winter. Omdat ik daar per eenheid gas méér betaalde dan bij Greenchoice, was ik uiteindelijk mijn hele bonus kwijt aan extra verbruik, waardoor ik er nog niets mee opschoot. Daarom kijk ik tegenwoordig ook echt naar de eenheidsprijs voor gas en stroom. Als die lager is, dan stap ik over, maar anders denk ik nog wel drie keer na!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Als je verbruiken flink hoog liggen per jaar dan is de prijs per eenheid gas en/of electrisch belangrijk.
    Heb je een erg laag verbruik per jaar dan speelt de prijs per eenheid niet een grote rol, maar dan is de bonus of instapkorting veel belangrijker.

    BeantwoordenVerwijderen

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, racistische, onaardige, of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.