Welkom bij Zuinigaan

Dit weblog gaat over bezuinigen, consuminderen en nog meer, want een mens is tenslotte meer dan alleen een consuminderaar, of zo je wilt een vrek. In '07 kocht ik mijn huis, in december 2018 word ik 66 jaar en mag ik met pensioen, want dan krijg ik mijn AOW. Ik heb een pensioengat van 20 jaar. Ik verkeek mij op de kosten van een koophuis en constateerde dat ik financieel vanaf mijn 66e jaar nogal krap zou komen zitten, vooral vanwege het pensioengat. Dus daar ging ik wat aan doen en op deze weblog vind je mijn berichten hierover.

donderdag 8 februari 2018

Geld van de eindafrekening van de vorige energieleverancier is binnen!

Gisteren schreef ik over het voordeel van jaarlijks overstappen naar een andere energieleverancier en hoe je daar voordeel uit kunt halen en gisteren kreeg ik ook €243,08 binnen van de vorige  energieleverancier.
De nieuwe energielevering ging op 6 januari in en de vorige leverancier zou het te veel betaalde na ongeveer een maand na de overstap terugbetalen.
Dat deden ze keurig!

Waarom betaalde ik te veel? Ik krijg meestal geld terug. Dat heeft vooral te maken met de overstapbonus die niet mee berekend wordt in het maandelijkse voorschotbedrag.
Ze gaan volgens mij uit van hun eigen tarieven en berekenen de kosten op basis van mijn verbruik van het afgelopen jaar. Die bonus keren ze pas uit als je een jaar klant bent geweest. Als je binnen het jaar vertrekt, dan hebben ze toch de leveringskosten ontvangen.
Ik zou 225 bonus ontvangen, dat werd een beetje meer, dat komt omdat ik minder stroom verbruikt heb dan de jaren er voor, toen ik nog mijn oude koelkast had. Ik heb mijn koelkast nu een heel jaar in gebruik en ik heb in dat jaar 638 kWh stroom verbruikt.

Ik ben heel benieuwd naar mijn verbruik in het komende jaar, dit verbruiksjaar loopt van 6 januari ('18) tot 6 januari ('19). Dan werk ik vanaf 19 oktober niet meer en dus ben ik vaker thuis. Dat brengt ongetwijfeld meer stookkosten met zich mee en ook meer stroomverbruik.

4 opmerkingen: