donderdag 8 februari 2018

Geld van de eindafrekening van de vorige energieleverancier is binnen!

Gisteren schreef ik over het voordeel van jaarlijks overstappen naar een andere energieleverancier en hoe je daar voordeel uit kunt halen en gisteren kreeg ik ook €243,08 binnen van de vorige  energieleverancier.
De nieuwe energielevering ging op 6 januari in en de vorige leverancier zou het te veel betaalde na ongeveer een maand na de overstap terugbetalen.
Dat deden ze keurig!

Waarom betaalde ik te veel? Ik krijg meestal geld terug. Dat heeft vooral te maken met de overstapbonus die niet mee berekend wordt in het maandelijkse voorschotbedrag.
Ze gaan volgens mij uit van hun eigen tarieven en berekenen de kosten op basis van mijn verbruik van het afgelopen jaar. Die bonus keren ze pas uit als je een jaar klant bent geweest. Als je binnen het jaar vertrekt, dan hebben ze toch de leveringskosten ontvangen.
Ik zou 225 bonus ontvangen, dat werd een beetje meer, dat komt omdat ik minder stroom verbruikt heb dan de jaren er voor, toen ik nog mijn oude koelkast had. Ik heb mijn koelkast nu een heel jaar in gebruik en ik heb in dat jaar 638 kWh stroom verbruikt.

Ik ben heel benieuwd naar mijn verbruik in het komende jaar, dit verbruiksjaar loopt van 6 januari ('18) tot 6 januari ('19). Dan werk ik vanaf 19 oktober niet meer en dus ben ik vaker thuis. Dat brengt ongetwijfeld meer stookkosten met zich mee en ook meer stroomverbruik.

4 opmerkingen:

Reageren is leuk, graag zelfs, maar onzinnige, onaardige of kwetsende reacties naar mij of anderen en ook reacties met nep-informatie worden niet geplaatst.

Over verwijderde reacties ga ik niet in discussie.